Mediatalo Esa


Mediatalo EsaMEDIATALO ESA SIIRSI ASIAKASPALVELUNSA SKYPEEN

 

Mediatalo ESA Oy julkaisee kahta tilattavaa sanomalehteä; Etelä-Suomen Sanomia ja Itä-Hämettä. Lisäksi verkkopalvelu ess.fi ja Radio Voima ovat osa Mediatalo ESAn toimintaa. Esan Kaupunkilehdet Oy julkaisee kaupunkilehti Uusi Lahtea ja Seutu4-lehtiä. Esa Lehtipaino Oy huolehtii sanomalehtien painamisesta ja Esa Jakelut sanomalehtien varhaisjakelusta. Kumppaniverkostoon kuuluva Painotalo Plus Digital Oy täydentää Mediatalo ESAn kokonaisuutta tarjoamalla arkkipainopalveluita.

”Täytyy sanoa, että projekti meni älyttömän hyvin! Näin vanhaa konkaria oikein ihmetyttää.”

Mediatalo Esassa tiedettiin, että vanha on-premises-ympäristö ei enää vastannut nykypäivän tarpeita ja siksi pilveen siirtymistä oli mietitty jo useamman vuoden ajan. Liiketoiminnan kannalta kriittistä muutosprojektia haluttiin valmistella huolella ja Sulavan kanssa tehtyjen esiselvitysten jälkeen pilvi näytti täysin loogiselta valinnalta ja Office 365 organisaatiolle sopivalta ratkaisulta.

 

”Halusimme alustan, jossa kaikki keskeiset palvelut toimivat yhdessä. Siksi Office 365 oli luonteva valinta meille”, sanoo Mediatalo Esan tietohallintopäällikkö Ritva Saari.

 

Sulavan kanssa tehdyssä projektissa otettiin ensiksi käyttöön hakemistosynkronointi ja Office 365 ProPlus sekä siirrettiin reilut 300 käyttäjää Exchange Onlineen. Teknisen työn jälkeen Sulava koulutti loppukäyttäjiä.

 

Lisäksi Mediatalo Esalle konfiguroitiin yhteistyössä DNA:n kanssa Skype for Business –hybridi. DNA pystytti paikallisen Skype for Business -ympäristön 30:lle asiakaspalvelijalle puhelinvaihdeintegraatiolla ja Sulava hoiti Skype Online -käyttöönoton muille käyttäjille pilvestä.

 

Miksi Mediatalo Esa valitsi Sulavan toteuttamaan projektia?

 

”Meillä oli Sulavasta niin hyvä kokemus aiemmin tehdyn Lync-kokeiluprojektin osalta ja olimme kuulleet yrityksestä muualtakin paljon hyvää palautetta. Täytyy sanoa, että projekti meni älyttömän hyvin! Näin vanhaa konkaria oikein ihmetyttää”, sanoo Saari.

 

Ensimmäinen projektikokous oli marraskuussa, Skype otettiin käyttöön tammikuun alussa ja parin viikon päästä sähköpostimigraatio oli valmis.

 

”Aika hieno suoritus!”, sanoo Saari.

 

Saaren mukaan projekti onnistui näin hyvin, koska Sulavalla oli osaavat ihmiset tekemässä ja hyvä projektisuunnitelma. Lisäksi Mediatalo Esan oma tekninen henkilö oli sitoutunut projektiin ja yhteistyö Sulavan kanssa toimi loistavasti.

 

Mediatalo Esa kuvituskuvaOffice 365:n hyödyntäminen ei jää Mediatalo Esalla tähän projektiin. Seuraavaksi tulee pohdintaan, kuinka organisaatio alkaa systemaattisesti hyödyntämään Yammeria, Delveä ja OneDriveä niin, että työskentelytapoja saataisiin tehostettua.

 

”Sen olemme tässä ymmärtäneet, että sisäistä koulutusta tarvitaan, jotta kaikista O365-palveluista saa hyödyt irti. Pitää määritellä sähköisen viestinnän strategiaa, jotta kaikki ymmärtävät, mihin meillä käytetään Yammeria, mihin Skypeä, mihin jotain muuta”, sanoo Saari.