Avoimuus, luottamus, tiimityö – sulavasti alkuun Sulava-uralla

Karkkikulho


Avoimuus, luottamus, tiimityö – sulavasti alkuun Sulava-urallaKesällä 2018 Sulavalla on aloittanut joukko uusia asiantuntijoita konsultoinnin, myynnin, resurssoinnin ja markkinoinnin tehtävissä. Me tulokkaat keräännyimme elokuussa yhteiselle perehdytysviikolle, jonka aikana saimme paitsi rautaisannoksen Sulavan liiketoiminnasta, myös vahvan tunteen avoimesta ja luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista.
Viikon aikana pureuduimme muun muassa talouden, myynnin, markkinoinnin ja Sulavan tarjoamien palveluiden maailmaan avoimella keskustelulla kokeneiden sulavalaisten kanssa.

Kolme vahvinta esityksistä välittynyttä viestiä olivat yrityksen toiminnassa avoimuus, luottamus ja tiimityö. Tämä ei jää sanahelinäksi, vaan sen voi nähdä välittömästi käytännössä; Sulavan keskustelujen valtavirta on Microsoft Teamsissa, josta on helppo nähdä meneillään olevat asiat, omaksua ja osallistua. Viestit välittyvät yrityksessä avoimesti ja asioihin voidaan aidolla tiimityöllä saada yllättäviäkin näkökulmia. Koko henkilöstö on valmis auttamaan uutta tulokasta ammatillisessa kehittymisessä ja auttamaan pulmatilanteissa. Kuopion toimipisteessä myynnissä aloittanut Petri Kejonen kertoo viikon tunnelmista:

”Miellyttävästi silmiin pisti aitous, avoimuus, rehellisyys, innostus, välittäminen ja uudistushalukkuus”

Luottamus on edellytys sille, että näin avoimesti voidaan toimia. Luottamusta ja tiimityötä korostettiin perehdytysviikolla myös siinä, että ihmisten itseohjautuvuus yrityksessä on vahva. Mikromanageerausta ei harrasteta, vaan tarkoituksena on nostaa asiat esiin avoimesti, kun kohtaa niin onnistumisia kuin ongelmia. Niin henkilökohtaisessa työssä kuin asiakkuuksissa kohdatut ongelmat ratkaistaan kollektiivisilla kokemusvuosilla.

Tulokkaat kiittelivät muun muassa esitysten muodostamaa kokonaisuutta ja yrityksen sekä esiintyjien panostusta. Useaan otteeseen pohdittiin myös, kuinka ”kohtalotovereiden” läsnäolo oli mukavaa. Useampi mainitsi myös, ettei työhistoriassa aiemmin ole tullut vastaan yhtä kattavaa perehdytystä. Taloon tulevaan on panostettu paljon. Uusi työnantaja pääsi näin positiivisesti yllättämään heti alkumetreillä. Myynnin vahvistuksena Helsingissä aloittanut Markus Ikonen kommentoi:

”Odotin paljon, mutta sain vielä enemmän”

Eikä perehdytys luonnollisesti jäänyt ensimmäiseen viikkoon vaan sitä on jatkettu tehokkaasti muun muassa mentoroinnin keinoin vanhempien sulavalaisten avulla. Tulokkaiden tuntoja kuunnellaan herkästi myös henkilöstöjohtajan korvilla järjestämällä lyhyitä viikkokatsauksia.

Rautaisannoksen ansiosta oli jo ensimmäisen viikon jälkeen vahva tunne siitä, että ymmärtää yrityksen liiketoiminnan kokonaisuutta ja koostumusta, mikä on yleensä pidemmän ajan takana. Toki asiaa, lyhenteitä, työkaluja ja uusia ihmisiä mahtuu viikkoon niin paljon, että jäsentely vie runsaasti aikaa. Näin kuukausi aloittamisen jälkeen tuntee perehdytyksen ansiosta päässeensä todella monen asian päälle. Tällä tavoin toteutettuna uusi alku tuntuu…, no, sulavalta.

PS. Uusia kollegoita on syksyllä aloittamassa jo puolenkymmentä lisää ja haemme jatkuvasti lisää osaamista joukkoomme. Oletko se sinä?

Katso avoimet työpaikat täältäMarketing Specialist. Markkinoinnin ja viestinnän pitkän linjan ammattilainen, taustaa niin B2B kuin B2C -maailmasta.