Azure-sertifiointipolut uudistuvat

Azure_sertifiointipolut


Azure-sertifiointipolut uudistuvatHuomenta IT-alan ammattilainen. Taas on se aika, kun meidän pitää herätä osaamistamme virkistävään muutokseen. Tämä artikkeli julkaistiin alun perin syyskuun 2018 puolivälissä, mutta nyt sertifiointien muutoksista on saatu merkittävästi uutta tietoa.

Microsoft julkaisi Inspire 2018 -konferenssissa, että Azure-sertifiointipolut uudistuvat loppuvuoden 2018 aikana. Suurin syy muutokselle on saada Microsoftin sertifiointipolut paremmin linjaamaan niiden työroolien kanssa, joissa ihmiset nykyisin työskentelevät. Ignite-tapahtumassa näistä saatiin vahvistusta ja lisätietoa.

Microsoftin Azure-sertifiointiuudistus pitää sisällään alkuvaiheessa kolme uutta Azure-sertifiointipolkua, joista kaksi tähtää ja yhdistyy myöhemmin tulevaan ”Microsoft Certified: Azure DevOps Engineer Expert” -sertifiointiin, ja kolmas ”Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert” -sertifiointiin.

Tarkemmin kun poluille pureutuu, huomaa, että Azure-ylläpitäjille suunnattu ”Azure Administrator” -sertifiointipolku jakautuu kahteen eri kurssikokonaisuuteen ja niihin liittyviin kahteen eri sertifiointitestiin. Molemmat suorittamalla saavuttaa ”Microsoft Certified: Azure Administrator Associate” -sertifikaatin.

Kurssit löydät täältä:

AZ-100 – Microsoft Azure Infrastructure and Deployment

AZ-101 – Microsoft Azure Integration and Security

 

Azure Administrator -roolin oppimispolku

Azure Administrator -roolin oppimispolku

 

Sama koskee sovelluskehittäjille roolipohjaisesti suunnattua ”Azure Developer” -sertifiointipolkua, joka myös jakautuu kahteen eri kurssikokonaisuuteen ja niihin liittyviin kahteen eri sertifiointitestiin. Molemmat suorittamalla saavuttaa ”Microsoft Certified: Azure Developer Associate” -sertifioinnin.

Huom: 08.01.2019 Microsoftilta viime hetken muutoksia Azure Developer -sertifiointipolulle

Kurssit löydät täältä:

AZ-200 – Microsoft Azure Developer Core Solutions

AZ-201 – Microsoft Azure Developer Advanced Solutions

 

Azure Developer -roolin oppimispolku

Azure Developer -roolin oppimispolku

 

Arkkitehdeille suunnattu ”Azure Solutions Architect” -sertifiointipolku jakautuu niin ikään kahteen eri kurssikokonaisuuteen ja niihin liittyviin kahteen eri sertifiointikokeeseen. Tämä polku on ainoa, jonka kautta kaksi eri sertifiointikoetta suorittamalla saavuttaa Expert-tasoisen ”Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert” -sertifioinnin.

Kurssit löydät täältä:

AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies

AZ-301 – Microsoft Azure Architect Design

 

Azure Solutions Architect -roolin oppimispolku

Azure Solutions Architect -roolin oppimispolku

 

Kun vilkaistaan koko Azure Apps and Infrastructure -sertifiointipolkua kokonaisuutena, nähdään siis, että Expert-tasoinen tuleva Microsoft Certified: Azure DevOps Engineer Expert -sertifiointi tulee yhteensä koostumaan neljästä eri Administrator ja Developer -roolin sertifiointikokeesta. Näin se on kokonaisuutena ehkä kaikista haastavin ja opettavaisin polku Azuren teknisten asioiden oppimiseen.

 

Azure Apps and Infra -sertifiointipolut

Azure Apps and Infra -sertifiointipolut

 

Tällä hetkellä uudet ”Azure Administrator” -sertifiointitestit (AZ-100: Microsoft Azure Infrastructure and Deployment ja AZ-101: Microsoft Azure Integration and Security) on jo julkistettu. Samoin “Azure Developer” -sertifiointitestit (AZ-200: Microsoft Azure Developer Core Solutions ja AZ-201: Microsoft Azure Developer Advanced Solutions), sekä “Azure Solutions Architect” -sertifiointitestit (AZ-301: Microsoft Azure Architect Technologies ja AZ-301: Microsoft Azure Architect Design).

Uudet testeihin valmentavat kurssimateriaalit ovat jo saapuneet ja kurssit alkavat pyöriä loppuvuoden aikana.

Jos olet käynyt tai varannut juuri nykyisen mallisen Azure kurssi-/testikokonaisuuden, kuten esimerkiksi ”Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions”, voit huoletta sen käydä. Nykyinenkin sertifiointitesti on vielä kurssisisällön lisäksi täysin validi ja esimerkiksi ”Azure Administrator” -sertifiointikokonaisuuden voi myöhemmin saavuttaa tekemällä kahden testin sijaan uuden päivitystestin (AZ-102: Microsoft Azure Administrator Certification Transition). Samanlaiset päivitystestit löytyvät myös Developer ja Architect -puolen sertifiointeihin.

Tämä Azuren sertifiointeja koskeva uudistus on kuitenkin vain ensimmäinen askel tulevissa muutoksissa, jotka tulevat Microsoftin sertifiointipoluilla tapahtumaan. Azure-sertifiointien lisäksi on jo esimerkiksi julkaistu uusia M365 -koulutuspolkuja ja sertifiointikokeita. Tulevan vuoden 2019 ensimmäisen puolikkaan aikana Microsoft aikoo julkaista lisää uusia sertifiointipolkuja, jolloin kokonaisuus kattaa Azuren ja M365:n lisäksi myös muita Microsoft-teknologioita ja työrooleja. Näitä muutoksia odotellessa.

Varaudu siis päivittämään ja näyttämään osaamistasi. Sulava on täällä kanssasi sitä varten. #Sulavasti #Azure #Testikeskus

Varaa testiaika Sulavan testikeskuksesta

LisätietoaJuha toimii Sulavan myynnin teknisenä seniorikonsulttina ja auttaa Sulavaa kehittämään liiketoimintaansa Azuren palveluiden ympärillä.