Azure-sertifiointipolut uudistuvat

Azure_sertifiointipolut


Azure-sertifiointipolut uudistuvatHuomenta IT-alan ammattilainen. Taas on se aika, kun meidän pitää herätä osaamistamme virkistävään muutokseen.

Microsoft julkaisi Inspire 2018 -konferenssissa, että Azure-sertifiointipolut uudistuvat loppuvuoden 2018 aikana. Suurin syy muutokselle on saada Microsoftin sertifiointipolut paremmin linjaamaan niiden työroolien kanssa, joissa ihmiset nykyisin työskentelevät.

Microsoftin sertifiointiuudistus pitää sisällään alkuvaiheessa kolme uutta Azure-sertifiointipolkua: Ylläpitäjille suunnatun ”Azure Administrator” -sertifiointipolun, sovelluskehittäjille suunnatun ”Azure Developer” -sertifiointipolun ja arkkitehdeille suunnatun ”Azure Solutions Architect” -sertifiointipolun. Jokaiseen näistä tulee omat kurssinsa, joiden perusteella kouluttautua aiheeseen. Nykyiset kurssit muuttuvat roolipohjaisesti modulaarisiksi ja sertifioinnit jakautuvat uudistuksessa käytännössä kaksivaiheisiksi.

 

azure_sertifiointipolut

 

Tällä hetkellä uudet ”Azure Administrator” -sertifiointitestit (AZ-100: Microsoft Azure Infrastructure and Deployment (beta) ja AZ-101: Microsoft Azure Integration and Security (beta)) ovat kuitenkin vasta beta-vaiheessa, ja loput uusista Azure-testeistä ovat vasta tuloillaan myöhemmin syksyllä. Uudet testeihin valmentavat kurssit tulevat vasta reilusti myöhemmin.

Jos siis olet käynyt tai varannut juuri nykyisen mallisen Azure kurssi-/testikokonaisuuden, kuten esimerkiksi ”Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions”, voit huoletta sen käydä. Nykyinenkin sertifiointitesti on vielä kurssisisällön lisäksi täysin validi, ja ”Azure Administrator” -sertifiointikokonaisuuden voi myöhemmin saavuttaa tekemällä kahden testin sijaan uuden päivitystestin (AZ-102: Microsoft Azure Administrator Certification Transition (beta)).

Tämä Azuren sertifiointeja koskeva uudistus on kuitenkin vain ensimmäinen askel tulevissa muutoksissa, jotka tulevat Microsoftin sertifiointipoluilla tapahtumaan. Tulevan vuoden 2019 ensimmäisen puolikkaan aikana Microsoft aikoo julkaista lisää uusia sertifiointipolkuja, jolloin kokonaisuus kattaa Azuren lisäksi myös muita Microsoft-teknologioita ja työrooleja. Näitä muutoksia odotellessa.

Varaudu siis päivittämään ja näyttämään osaamistasi. Sulava on täällä kanssasi sitä varten.

#Sulavasti #Azure #Testikeskus

Lisätietoa: https://buildazure.com/2018/07/17/new-microsoft-azure-certification-paths-coming-in-2018/

Lue lisää testikeskuksestamme.Juha toimii Sulavan myynnin teknisenä seniorikonsulttina ja auttaa Sulavaa kehittämään liiketoimintaansa Azuren palveluiden ympärillä.