CRM päivittyi pilvessä, mikä muuttui?


CRM päivittyi pilvessä, mikä muuttui?Microsoft on päivittänyt Dynamics CRM Online –palveluaan tammikuun puolivälistä lähtien. ”CRM 2011 UR12 (Polaris)” päivitystä tarjotaan Dynamics CRM –käyttäjille ympäri maailmaa. Parin viime viikon aikana on moni CRM Online -ylläpitäjä saanut ensin ilmoituksen tulevasta päivityksestä ja myöhemmin huomannut järjestelmän päivittyneen.

Joulukuussa kirjoitin päivityksen tuomista uusista ominaisuuksista. Viikon käyttökokemuksen myötä on kuitenkin hyvä käydä läpi ”CRM 2011 UR12 / Polaris” -päivityksen käyttäjän kannalta näkyvimmät uudistukset. Polaris-päivitys sisältää koko joukon muitakin uudistuksia, tässä kuitenkin näkyvimmät käyttäjän kannalta.

Polaris-päivityksen näkyvimmät uudistukset minuutissa

Jos haluat nopean yleissilmäyksen Polaris-päivityksen näkyvimpiin uudistuksiin, niin katso oheinen video.

Moniselaintuki

Uuden päivityksen ehkä odotetuin uudistus on moniselaintuki. Windows-käyttäjät voivat nyt tarkastella CRM:n tietoja Internet Explorerin lisäksi Firefoxilla ja Chromella. Mac-käyttäjät puolestaaan pääsevät ensimmäistä kertaa hyödyntämään CRM:aa täysipainoisesti Safari-selaimen avulla. Dynamics CRM:n käyttö Safarilla sujuu joutuisasti kaikkia muokkaustoimenpiteitä ja hallintapuolen asetuksia myöten.

Dynamics CRM, Mac ja Safari-selain

Dynamics CRM, Mac ja Safari-selain

Uudet prosessilomakkeet (process forms) ja aktiviteettisyötteet

Asiakas-, Yhteyshenkilö-, Mahdollisuus-, Liidi- ja Palvelupyyntö -entiteetit voivat hyödyntää uusia ”process form” -lomakkeita, jotka tukevat esimerkiksi myynti- tai palvelupyyntöprosessia entistä paremmin. Prosessilomakkeilla esitetään havainnollisesti mitä vaiheita prosessissa on ja mitä tietoja pitää täyttää ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen.

Prosessilomake esittää vaiheet havainnollisesti

Prosessilomake esittää vaiheet havainnollisesti

Prosessilomakkeiden käyttö ei ole pakollista ja tarvittaessa voidaan käyttää perinteistä esitystapaa. Prosessilomakkeissa on paljon potentiaalia, joskin niissä on vielä tällä hetkellä tiettyjä rajoituksia. Prosessilomakkeiden avulla voi kuitenkin tietojen syöttö ja eri vaiheiden hahmottaminen olla  huomattavasti sujuvampaa. Ennen prosessilomakkeiden käyttöönottoa on toki syytä mallintaa nykyinen myynti- tai palvelupyyntöprosessi ja varmistaa, että prosessilomakkeet taipuvat ajateltuun vaiheistukseen..

Uudet sosiaaliset koontinäkymät

Koontinäyttöjen avulla saadaan nopeasti yleiskuva CRM:ssa olevista tiedoista. Uudistuksen myötä on käytettävissä uusia koontinäyttöja, joista kolmessa esitetään myös käyttäjien (ja järjestelmän) kirjaamia asioita. Kirjausten avulla saa entistä paremman kuvan tiettyyn asiakkaaseen tai myyntiprojektiin liittyvistä tapahtumista.

Asiakaspalvelun koontinäkymä, kaavio ja aktiviteettisyöte

Asiakaspalvelun koontinäkymä, kaavio ja aktiviteettisyöte

Bing-kartat ja Skype-integraatio

Bing-karttaintegraation avulla nähdään asiakkaan toimiston sijainti yhdellä silmäyksellä. Skype-integraatio taas mahdollistaa asiakkaalle soittamisen vain yhdellä hiiren napsautuksella.

Entäpä Yammer?

Yammer-integraatio ei ehtinyt mukaan tähän päivitykseen. Yammer-tuki on kuitenkin tulossa lähiaikointa, todennäköisesti jo ensi kuussa.

Pikaisia käyttökokemuksia

Meillä Sulavassa on Dynamics CRM Online -päivitys otettu innostuneesti vastaan. Järjestelmän käyttö muilla selaimilla tuntuu entistä nopeammalta ja uusien aktiviteettisyöttiden avulla pysymme entistä paremmin kärryillä asiakastoimenpiteistä. Prosessilomakkeet otamme todennäköisesti käyttöön heti kun myyntijohtomme on hyväksynyt CRM:aan mallinnetut prosessit.

Dynamics CRM kehittyy vauhdilla

”CRM 2011 UR12 / Polaris” nostaa Dynamics CRM:n käytettävyyden uudelle tasolle. Päivitys tuo Dynamics CRM:n myös kokonaan uuden käyttäjäryhmän (lue: Mac-käyttäjät) ulottuville.  Polariksen uusissa ominaisuuksissa on kuitenkin myös kehittämisen varaa. Näyttää siltä, että Microsoft onkin tiivistänyt Dynamics CRM -järjestelmän kehittämis- ja julkaisusykliä huomattavasti. Vain muutaman kuukauden päässä oleva ”Orion” -päivitys tulee täydentämään Polariksen toimintoja ja tuo mukanaan uusia hyödyllisiä ominaisuuksia Dynamics CRM -käyttäjien iloksi.