Esittelyssä Antti Kontiainen


Esittelyssä Antti KontiainenHei, olen Antti Kontiainen, tai oikeastaan Kontti, joksi minua useimmat kutsuvat. Aloitin iloisesti Sulavalla työskentelyn vappuna.

Vaikka olen uusi Sulavalla, olen yli vuosikymmenen tehnyt töitä SharePointin kanssa, ja Office 365:n koko sen ajan, kun se Suomessa on ollut käytössä. Lempityötäni on yhdessä asiakkaan kanssa miettiä, miten moderneja työvälineillä saadaan liiketoiminnalle eniten hyötyä. SharePointin ja pilvipalveluiden erinomainen puoli onkin, että yksittäisten liiketoimintaratkaisujen toteuttaminen on nopeaa ja sujuvaa. Siksipä onkin kiva, kun konsulttina voin mennä asiakkaan luo, suunnitella ja usein myös saman tien paikan päällä toteuttaa ratkaisun, jonka ongelman ratkaisee. Sitten siirrytäänkin käyttöönottoon ja koulutukseen, joista koostuu toinen lempityöni.

Valitettavan usein näkee, että intranet ”tehdään kerralla valmiiksi”, ja/tai, jos jotain jatkokehitystarpeita on, ne kerätään ja paketoidaan yhteen suureksi projektiksi, josta helposti paisuu mammutti, joka sitten valmistuu joskus hamassa tulevaisuudessa. Koko sen ajan liiketoiminnalla on ollut kuitenkin ne arkiset työnteon esteet tai hidasteet, jotka olisi ollut helppo ratkaista. Siksipä Sulavan OmaKonsultti-palvelu onkin hieno, koska Senior Advisor- tason asiantuntija voi tulla käymään säännöllisin väliajoin esim. päivän viikossa/kuukaudessa ja tukea liiketoimintaa arkisten murheiden ratkomisessa. Se on sitä työtä, mistä pidän, ja mistä asiakas saa myös nopeita voittoja ja parasta katetta lisenssi-investoinneilleen.

Käyttöönotto, eli kuinka käyttäjät ottavat työkalun omakseen, on kriittinen tilanne tietotyön uudistamisessa. Pelkkä tekniikka ei riitä, vaan tarvitaan käyttäjille koulutusta, tukea, muutosjohtamista ja innostamista, jotta uudet työkalut tulevat hyötykäyttöön. Tykkään todella paljon kouluttaa ja motivoida ihmisiä hyödyntämään moderneja työkaluja. Se vanha vitsi suomalaisesta metsurista Kanadassa kuuluukin vakiotarinoihin, joka hyvin konkretisoi, miksi on tärkeää osata käyttää työkaluja oikein.

Kolmas lempilapseni on tietokannat. Koko työurani ajan olen tavalla tai toisella tehnyt töitä tietokantojen kanssa alkaen ensimmäisestä lukioaikaisesta kesätyöstäni, jolloin HPYlle ohjelmoin puhelinkeskusten varaosien kortisto-ohjelman. Nykyään koulutan SQL Server-tietokantoja kursseilla. Kursseja on kertynyt kymmeniä, eri versioista ja eri kurssiaiheista. SQL Serveristä riittääkin tarinoita kerrottavaksi eikä sen merkitys pilviaikakautenakaan ole hävinnyt.

Kotona vapaa-aika menee perheen ja erityisesti pienen taaperomme iloisessa seurassa. Yhdessä kasvattelemme kasvihuoneessa chilejä ja muita kasveja, ja yön pimeinä tunteina isi yrittää rakentaa iot-automaatiojärjestelmää, jotta kasveilla olisi aina vain optimaalisemmat olosuhteet. Pyöräily, pyörät ja urheiludata on myös lähellä sydäntäni. Onneksi syksyisin metsästäessä pääsee nauttimaan perinteisesti luonnosta ja jahtikaverien seurasta ilman teknologiaa.