Esittelyssä Azure -akatemiamme – Sami Minkkinen kertoo opiskelijan näkökulman


Esittelyssä Azure -akatemiamme – Sami Minkkinen kertoo opiskelijan näkökulmanPilvipalveluiden räjähdysmäinen kasvu ja uusien teknologioiden käyttöönotto ovat muuttaneet toimintaympäristöä ja osaamisvaatimuksia ja sen myötä Microsoftin kumppaniyrityksillä on tarve rekrytoida useita osaajia työskentelemään Azure-pilviteknologian pariin.

SulavaOnsight on jälleen valittu koulutuskumppaniksi vetämään meneillään olevaa Azure-akatemiaa 23.11.2017-28.5.2018, jonka tavoitteena on kasvattaa 30 uutta Azure-taituria vastaamaan alan kasvavaan osaajatarpeeseen.

Opiskelijavalinnoissa korostettiin opiskelijoiden motivaatiota uuden oppimiseen. Microsoft Azure- akatemiaan sisältyy käytännön projekteissa oppimista Microsoftin kumppaniyrityksessä, 18 huipputason koulutuspäivää, harjoitustehtäviä ja kahden Microsoft-sertifiointitestin suorittaminen. Akatemian tavoitteena on työsuhde koulutusjakson päätteeksi.

Sulavalla olemme rekrytoineet kaksi osaajaa käynnissä olevasta akatemiasta, tässä esittelyssä heistä toinen, Sami Minkkinen, joka kertoo opiskelijan näkökulman akatemiassa opiskelusta. 

Olen mukana Microsoft Akatemiassa, minkä myötä saan Azureen koulutuksen – ainakin perusteiden tasolla. Akatemia on minusta hyvä tapa siirtyä yritysmaailmaan yliopistomaailmasta, jossa olen ollut n. 4 viimeistä vuotta. Yliopistolla olin laboratorioinsinöörinä/-managerina mukana rakentamassa neurotieteen startup -laboratoriota sekä Helsingin yliopistoon että Aalto-yliopistoon. Kyseisessä labrassa tutkitaan biologisia neuroverkkoja käyttäen hiiren verkkokalvoa preparaattina.

Olen opiskellut aikoinaan TKK:lla Tietojenkäsittelytiedettä, mm. koneoppimista ja hahmontunnistusta. Nyt kun Deep Learning on alkanut päihittämään ihmisen yhä useammassa ongelmassa, yritän hypätä tähän koneoppimisen uusimpaan aaltoon mukaan. Microsoftilla näyttäisi olevan parhaimmat työkalut koneoppimiseen (esim. Cognitive Toolkit ja Cognitive Services), jotka haluan oppia käyttämään – muiden opiskelujen ohella.

Tämän jälkeen päädyin hakemaan Mircosoft Azure Akatemiaa, minkä myötä onneksi löysin Sulavan. Sulava on mahtava työpaikka kehittyä Azure-amattilaiseksi.

Olen laajasti ITstä ja teknologiasta kiinnostunut. Jos en ole töissä päässyt näiden asioiden kanssa puuhastelemaan, olen tehnyt sitä vapaa-ajalla. Esim. Virtual Reality on kiinnostanut niin paljon, että olen kehittänyt siihen muutamia algoritmeja ja kotona on Oculus Rift.