Esittelyssä Janne Jalava ja Helena Mäkinen

helena mäkinen, janne jalava


Esittelyssä Janne Jalava ja Helena MäkinenHelena Mäkinen ja Janne Jalava ovat aloittaneet tammikuussa SulavaAkatemiassa yhdessä yhdentoista muun akatemialaisen kanssa.

 

Helena Mäkinen

Hei! Olen Helena ja minulla on lähes kymmenen vuoden työkokemus kasvatustieteilijänä ja pedagogina. Digitaalinen murros näkyi vahvasti opetus- ja koulutuskentällä, ja siitä innostuneena suoritan uutta tutkintoa IT-alalla. Mielestäni elinikäinen oppiminen onkin työelämän edellytys.

Kasvatustieteilijänä etsin mielelläni uusia, erilaisille ihmisille sopivia työtapoja. Digitaalinen muutos, modernit työtavat ja työssä oppiminen ovat omia kiinnostuksen kohteitani. Pedagogina olen tottunut valmistamaan ihmisiä tulevaisuuden työelämään ja uusien asioiden pariin.

Moderni työ on paljon muutakin kuin teknologiaa ja ammatillisesta taustastani on tässä monenlaista hyötyä. Haluan olla avuksi muutoksessa, jossa työn tekemistä kokonaisuutena ja sen kaikkia osia joudutaan ajattelemaan uudelleen – vähintäänkin digitaalisessa, ellei jopa laajemmin työkulttuurin viitekehyksessä. Tämän tulee kuitenkin aina tapahtua yhteistyössä asiakkaan kanssa ja kaiken lähtökohtana on yrityksen tarpeet.

Pedagoginen osaaminen ja opettajan työ ovat kehittäneet minusta kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen ammattilaisen. Olen itseohjautuva ja hyvä organisoimaan. Motivointi ja innostaminen tulevat minulta luonnostaan. Olen ollut asiantuntijana erilaisissa hankkeissa, osallistunut koulutusvientiin ja toiminut kouluttajana.

 

Janne Jalava

Moi kaikki! Olen Janne, uusi juniorikonsultti Sulavalla. Aloitin SulavaAkatemiassa. Itselläni pääpainona tulee olemaan Microsoft 365 -tuotteet ja niiden tietoturvallisuus. Pilven tietoturvallisuus on käsitteenä erittäin mielenkiintoinen.

Aiempaa kokemusta on ehtinyt IT-alalta kertyä noin vuoden verran Windows-palvelimien parissa sekä erilaisten järjestelmien ylläpidossa. Olen työskennellyt myös verkkosovelluskehittäjänä, jolloin ohjelmointikielenä olivat suurimmaksi osaksi Python ja PHP. Tällä hetkellä turvallisuusalan korkeakoulututkinnostani puuttuu vielä opinnäytetyö, jonka aiheen haluaisin sovittaa tieto- ja kyberturvallisuuteen.

Korkeakouluopinnoissani pääpainona on ollut yrityksen kokonaisturvallisuuden lisäksi tieto- ja kyberturvallisuus. Haluan kehittyä näissä osa-alueissa sekä soveltaa niitä moderniin työhön ja Sulava tarjoaa tähän mahdollisuuden SulavaAkatemian kautta. Minua kiinnostaa tiedon oikeanlainen turvallinen käsittely, tiedon saatavuus sekä ihmisten opastaminen tietoturvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Haluan myös hyödyntää muuta IT-osaamistani ja laajentaa sitä M365-tuotteiden lisäksi myös mm. Azuren tietoturvaan. Tavoitteenani on hankkia mahdollisimman paljon osaamista kiinnostavista Microsoftin pilvipalveluiden osa-alueista ja hankkia niiden sertifioinnit, joilla voin todistaa osaamistani.

Yllämainittujen asioiden lisäksi harrastan liikuntaa, tietokonepelejä, videokuvausta sekä musiikkia. Olen kilpailuhenkinen ja haluan kehittyä varsinkin silloin kun taidot ovat mitattavissa. Tämän voi huomata varsinkin niissä osa-alueissa, jotka tarjoavat statistiikkaa omasta kehittymisestä sekä osaamisesta (esim. tietokonepelit).

Tähän vielä lisäyksenä, että rakastan koiria ja erityisesti corgeja, vaikka en ole sellaista vielä hankkinutkaan. Jo pelkästään corgin näkeminen kadulla piristää kummasti päivää. Ensimmäisen corgini nimeksi tulee Teppo Töppönen. Mistähän sellaisen voisi hankkia?

 

Lue lisää SulavaAkatemiasta