Esittelyssä Jarmo Taira


Esittelyssä Jarmo TairaPerjantai, kesäkuun 12. päivä. Työpäivä numero 51. Ei vieläkään kosketuksissa uusiin työtovereihin tai asiakkaisiin – paitsi virtuaalisesti. Työkalut eli läppäri, puhelin ja mobiililaajakaista putkahtivat ajoissa Postin välityksellä kotiin. Kaikki toimi heti lähes nappia painamalla. Luojan kiitos tietoliikenneyhteydet ovat toimineet moitteetta, joten Teamsin videopuhelut ja chatit ovat mahdollistaneet työn tekemisen.

Pari sanaa minusta. Siirryin Sulavalle keväällä vastaamaan Sulava Advisor -palveluista. Ennen Sulavaa olin 2.5 vuotta Tiedolla Valtionhallinnon digitalisaation edistämisessä, joista viimeisen vuoden olin kehittämässä ja hallinnoimassa Public 360 -tuotteen jatkuvien palveluiden ja ylläpidon toimintaa Suomen Valtionhallinnon asiakkaille.

Ennen Tietoa olin Microsoftilla 7 vuotta. Ensimmäiset 5 vuotta vastasin palveluyksikössä konsultoinnista ja viimeiset 2 vuotta tuki- ja konsultointipalveluiden toimittamisesta EPG-asiakkaille. Historiaa ennen Microsoftia löytyy vielä 20 vuotta Oraclella erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä ja uran aloittivat 5 vuotta Mainframe-maailmassa.

Entä ne uudet haasteeni? Sulava Advisor -palvelut on vähän niinkuin jatkuvat palvelut, mutta enemmän ja paremmin. Miksikö? No, palvelu keskittyy isolta osin ennakoivaan toimintaan mahdollistaen kuitenkin myös reaktiivisen häiriöraportoinnin ja ongelmaratkaisun. Palveluun kuuluva OmaKonsultti on nimensä mukaisesti asiakkaan oma konsultti. Hän tuntee asiakkaan ympäristön ja tiekartan niin hyvin, että voi suunnitella ja toteuttaan asiakkaan kanssa Evergreen-palaverit, joissa käydään läpi asiakkaan ympäristöön tulossa olevat muutokset ja niiden vaikutukset. Ongelmien välttäminen on tunnetusti kustannustehokkaampaa kuin virheiden korjaus jälkikäteen.

Jos sinusta tuntuu, että IT-ympäristösi kaipaa parempaa hallintaa ja tiekarttaa tulevaisuuteen, ollaan yhteydessä!