Esittelyssä Mia-Maria Karjalainen


Esittelyssä Mia-Maria KarjalainenTervehdys Sinulle!

Olen uusi kouluttaja Onsightilla ja iloinen siitä. Olen työskennellyt melkein koko työurani osaamisen kehittämisen parissa. Oppimisen ilon katseluun ei taida koskaan kyllästyä. Kiinnostus oppijaa, opetettavaa asiaa sekä kouluttajana toimimista kohtaan tekevät työstäni ainutlaatuista. Oppijan kehittymisen tukeminen ja oppimisprosessin ohjaaminen ovat työssäni parasta. Työni kouluttajana on paljon myös etukäteisperehtymistä asiakkaan asioihin, joka mahdollistaa samaistumisen oppijan tilanteeseen. Se on paljon työtä, jonka tulokset näkyvät vasta itse koulutustilanteessa.

Kokemusta ja näkemystä tavoista oppia on kertynyt repullinen 20 vuoden aikana. Luokkakoulutusten lisäksi olen ollut sekä kehittämässä, sisällöntuottajana että tutorina erilaisissa oppimisympäristöissä. Erilaiset tavat oppia kiehtovat. Vuorovaikutteisesta ja monimuotoisesta koulutuksesta ei tule rutiininomaista vaan ne tuottavat aina uudenlaisia näkökulmia ja tilanteita, joita ei voi aina ennakoida. Kouluttajan työssä epävarmuuden sietäminen onkin oleellista. Paljon puhuvan on myös osattava kuunnella mitä sanottavaa muilla on. On osattava lykätä omaa sanottavaa ja mielipidettä. Oppimistilanne on ainutlaatuinen meille kaikille ja se vaatii keskittymistä ja läsnäoloa.

Koulutan Office-paketin ohjelmia ajatuksella ”vähemmällä työllä enemmän tuloksia”. Office 365:ta käyttäjän näkökulmasta ajatuksella ”työ ei ole paikka”. Oman työn johtamiseen sekä tavoitteellisempaan kokoustamiseen liittyvät asiat ovat hyvinkin lähellä sydäntäni. Haluan olla kehittämässä asiakkaittemme työelämätaitoja, jotta työn mielekkyys säilyy ja sitä kautta työn tulokset paranevat.

Kouluttajan työ on nöyrää palvelutyötä. Tehtävänäni on auttaa ja tukea sinua oppimisprosessissa. Olen siis sinua ja sinun kehittymistäsi varten! Tervetuloa opiskelemaan ja oppimaan, se kannattaa aina!

Ystävällisin koulutusterveisin
Mia-Maria Karjalainen, kouluttaja
CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+), Microsoft Certified Trainer (MCT)CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+), Microsoft Certified Trainer (MCT)