Esittelyssä Mikko Torikka

mikko torikka


Esittelyssä Mikko TorikkaUusi Sulava Mikko Torikka tässä moro. Aloitin Sulavalla loppiaisen jälkeen ja ensikokemusten perusteella paikka on aivan mahtava.

Työelämässä intohimoni on liiketoiminnan kehittäminen. Pienempinä palasina esimerkiksi liiketoimintahyötyjen löytäminen, työntekijöiden arjen parantaminen, palveluiden tuotteistaminen, strategiatyö, muutoksen johtaminen ja johdon sparraus, muutamia mainitakseni. Tykkään tehdä kaikkea ja siirrynkin sulavasti strategiatasolta hands on -hommiin.

Hyppäsin Sulavalle mediamaailmasta, jossa ehdin toimia monenlaisissa tuotannon, kehityksen ja johdon tehtävissä, viimeksi tietotekniikka- ja tekniikkalehtien päätoimittajana. Sitä kautta sain hyvän kokonaiskuvan suomalaisyritysten digitalisaation tasosta ja mukaan tarttui paljon parhaita käytäntöjä.

Olen ollut valitsemassa vuoden tietohallintojohtajaa vuosina 2012-2019 sekä vuoden sataa it-vaikuttajaa samoina vuosina. Kehitys on ollut melkoista, tietohallinnon rooli on muuttunut koko ajan enemmän liiketoiminnan mahdollistajaksi ja teknologiapuolella pilven merkitys on kasvanut vuosien varrella huimasti.

Työn ulkopuolella vietän aikaa perheeni eli puolison ja kahden lapsen sekä harrastusten parissa. Jälkimmäisistä voisi mainita 45-vuotiaan purjeveneen ja viisi polkupyörää.Mikko Torikka on työskennellyt asiantuntijaorganisaation esimies- ja johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä laaja kokonaisnäkemus suomalaisyritysten digitalisaatiosta ja muutosten läpiviennistä, tuotekehityksestä sekä ketteristä menetelmistä. Mikko tuntee suomalaisen tietohallintokentän, ja ymmärtää hyvin teknisten ratkaisujen merkityksen liiketoiminnalle ja työntekijäkokemukselle.