Esittelyssä Olli Jääskeläinen


Esittelyssä Olli JääskeläinenNimeni on Olli Jääskeläinen ja olen saanut isot kengät täytettäväkseni – aloitin Onsightilla toukokuun toisella viikolla Jussi Roineelta perityllä nimikkeellä Chief Architect.

En minä Jussia korvaa, se on selvää, eikä hän itse asiassa ole lähtenyt minnekään. Minun mukaan tuloni myötä hänestä tuli Onsightin CTO, ja jos minä onnistun työssäni, niin hänellä on nyt paremmin aikaa täyttää tätä roolia.

Toki meillä on paljon yhteistä. Olemme käyneet samat Microsoft Certified Master ja Microsoft Certified Solution Master kurssit Redmondissa ja olemme molemmat olleet saman kaltaisessa arkkitehtiroolissa useita vuosia. Kumpikaan ei pelkää asentaa SharePointia tai avata Visual Studiota.

Olen aina ajatellut olevani palveluammatissa. Toki pidän tietotekniikasta ihan jo sen itsensä vuoksi. Palkkani saan kuitenkin siitä, että olen rakentamassa tietotekniikan keinoin ratkaisuja asiakkaan liiketoiminnan tueksi ja joskus jopa sen ytimeksi.

Kesä on alkamassa ja se näyttää kaikin puolin hyvältä. Odotan innolla tulevia projekteja, joissa rakennetaan paitsi tuttua ja turvallista, myös uskaliaasti erilaista uusimmilla teknologioilla. Projektien lisäksi lupaan keskittää osan ajastani uuden oppimiseen ja tiedon jakamiseen. Muutaman koulutuksenkin tulen vetämään kesän jälkeen.

Aurinkoa ja vesisadetta on luvassa tänäkin kesänä. Toivottavasti sopivassa suhteessa.Twitter: @jussiroine