Esittelyssä Samu Lipsanen ja Lauri Huikko


Esittelyssä Samu Lipsanen ja Lauri HuikkoSamu Lipsanen ja Lauri Huikko aloittivat Sulavalla maaliskuussa.

 

Samu:

 

Tulen työskentelemään vanhempana konsulttina pitkälti Dynamics 365 -tuotteiden parissa. D365:n yhdistäminen myös muihin Microsoftin tuotteisiin kiinnostaa minua, koska sitä kautta voidaan yhdistää konkreettisia töitä ja paperilla olevia hienoja ajatuksia lähemmäs toisiaan.

Projektityöt ja konsultointi veivät minut mennessään aikoinaan toimiessani asiakaspuolen projektipäällikkönä toiminnanohjausjärjestelmän määritys- ja käyttöönottoprojektissa. Erityisesti minua innostaa konsultin työssä mahdollisuus kehittää asiakkaan liiketoimintaa hyödyntämällä järjestelmien ominaisuuksia ja jopa ”ravistella” totuttuja tapoja toimia ja tehdä asioita.

Projekteissa työskentelen asiakasta varten, mielestäni konsultin tärkein työkalu onkin korvat, joilla kuunnella. Parhaimpia taitojani on kyky yhdistää palasia isommaksi kokonaisuudeksi ja löytää prosesseista ne kohdat, joissa voidaan esimerkiksi hyödyntää automatisointia helpottamaan ihmisten työtaakkaa tai poistaa päällekkäisiä toimintoja.

Kotoisin olen Savosta, joten olen rento ja helposti lähestyttävä ihminen, joka ymmärtää hyvän ja välillä huononkin huumorin päälle. Pitämäni työpajat ovat harvoin jäykkiä tilaisuuksia, mutta niissä kuitenkin puhutaan asiat asioina. Konsulttina olen hyvin ratkaisukeskeinen, pistän omat kädet saveen ja kaivan ratkaisuja testaamalla. Salainen paheeni on kuitenkin Visio, jolla tykkään mallintaa prosesseja, jotta ne olisivat selkeitä tulkita.

Toiminnanohjausjärjestelmien projekteja on takana liuta, kaikki Microsoftin Dynamics -tuotteilla, ja vastuualueet ovat vaihdelleet talous- ja henkilöstöhallinnosta hankinnasta-maksuun ketjuun sekä myös logistiikkaan. Osassa projekteja olen toiminut migraatioiden toteuttajana eli myös tietojen järjestely ja yhdistäminen sekä siirtely järjestelmästä toiseen on tuttua puuhaa.

Vapaa-ajan täyttää pitkälti jääkiekko, toimin kahdessa eri seurassa kolmessa eri roolissa. Pelaan itse harrastusmielessä ja vanhemman pojan harrastuksen kautta olen päätynyt lätkäisän roolin lisäksi myös hänen joukkueen joukkueenjohtajaksi. Silloin kun olen kotona niin televisiossa todennäköisesti pyörii joko Liiga- tai NHL-pelejä.

 

Lauri:

 

Moikka!

Olen aiemmin toiminut sekä it-palveluiden tilaajana että niiden toimittajana. Yhteisenä nimittäjänä näissä on ollut Microsoftin palvelut, pilvestä käsin enenevissä määrin.

Maailman tukeutuessa päivä päivältä enemmän ja enemmän pilvipalveluihin on todella hienoa päästä toteuttamaan niitä aivan aallonharjalla Sulavana! Tärkeimpänä tavoitteenani on tuottaa asiakkaille paras mahdollinen hyöty pilven mahdollisuuksista. Pääpaino työssäni konsulttina tulee olemaan modernissa laitehallinnassa, jonka myötä it-infraa saa entistä kevyemmäksi ja yrityksen tietohallinto voi keskittyä oleelliseen omassa liiketoiminnassa. Tähän läheisesti liittyy luonnollisesti sekä tietoturva että pääsynhallinta.

Nämä asiat vaativat jatkuvaa opiskelua ja kiinnostukseni aiheeseen innostaa minua kehittämään osaamistani. Onnekseni Sulava on työnantaja, joka mahdollistaa tämän!

Vapaa-aikani kuluu paljolti urheilun parissa sekä itse harrastaen että penkiltä katsellen. Pääpaino juoksemisen lisäksi on mailapeleissä, eritoten jääkiekossa. Viikottainen jäävuoro kavereiden kanssa rytmittää arkea mukavasti, tavoitteena toki enemmän hikoilu kuin tuloksellisen pelitavan kehittäminen 😊.