Esittelyssä Tomi Kontio

Tomi Kontio


Esittelyssä Tomi KontioTuore Sulava Tomi täällä terve!

Aloitin SulavaAkatemiassa uusien juniorikonsulttikollegojen kanssa helmikuun viimeisellä viikolla. SulavaAkatemian tavoitteena on jo heti ensimmäisestä työpäivästä alkaen intensiivikouluttaa meistä sulavia konsultoinnin ammattilaisia, jotka selviävät loistavin arvosanoin pilvipalveluiden ja modernin työympäristön haasteita kohdatessaan. Jos kiinnostuit SulavaAkatemiasta ja haluat lukea aiheesta enemmän, niin Hannan kirjoittama blogipostaus kiinnostaa varmasti sinua. Mutta älä harhaudu vielä toisaalle, esittäydyn ensin ja kerron mikä ajaa minua eteenpäin kehittämään nautittavampia työympäristöjä.

Jokaiselle lukijalle on varmasti valitettavan tuttu tilanne, että töissä olisi tarkoitus tehdä tuottavaa työtä, mutta aikaa, vaivaa ja hermoja valuu hukkaan ohjelmiston, palvelun tai päivityksen kanssa. Niin kiehtovia kuin erilaiset digitaaliset ohjelmistot ja palvelut ovatkin, työaikana sitä niin kovin mielellään keskittyisi tekemään varsinaista työtä epäolennaisen työvälineiden kanssa kamppailun sijaan.

Ongelma on kahtiajakoinen. Yhtäältä sopivaa työkalua ei tunnu löytyvän ja toisaalta sopivia työkaluja tuntuu olevan niin paljon, että valinnanvaikeus iskee. Jos käytettävien välineiden valinta- ja käyttöönottovaiheessa ei saada oikeanlaista tukea ja draivia päälle koko organisaatiossa, voi käyttöönotto viivästyä ja hautautua lopulta arkikiireiden jalkoihin. Tällöin jatketaan puutteellisin ja/tai väärin välineinen ja -menetelmin, vaikka nimenomaan arkikiireiden helpottaminen järkiperäistämällä toimintaa ja lisäämällä joustavuutta on yksi pilvipalveluiden monista hienoista ominaisuuksista. Tämän ongelman ratkaiseminen käyttäen apuna Microsoftin pilvipalveluita ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia on minun suosikkiaiheitani! Yli 10 vuoden kokemus monipuolisista IT-tehtävistä eri rooleissa antaa minulle kattavan kuvan eri osapuolien tarpeista ja toiveista.

Vapaa-ajalla dynaamista työtä tekevä konsulttikin tarvitsee koko kroppaa liikuttavia harrastuksia ja aktiivista vastapainoa työpäivän jälkeen. Liikunnallisesta puolesta huolen pitävät kuntosaliharrastukseni sekä monipuolinen lenkkeily Kuopion kauniissa maisemissa. Lepuutan ajatuksiani musiikin avulla ja erityisesti livemusiikki on minulle mieluinen rentoutumiskeino, joten musiikkia saattaa hyvinkin kuulua työpisteelläni vieraillessa.

Uudet haasteet Sulavalla jännittävät, mutta tämä on pelkkää positiivista jännitystä ja uusiin haasteisiin valmistautumista. Hihat on jo kääritty, ota rohkeasti yhteyttä, niin valitaan teillekin sopivat ja modernit digitaalisen työn menetelmät ja palvelut.

LinkedinJunior Consultant. Tomi on koulutukseltaan filosofian maisteri tietojenkäsittelytieteestä ohjelmistotekniikan koulutusohjelmasta. Aiempaa työkokemusta on yli 10 vuotta eri rooleista IT-projekteissa vastuualueina mm. digitaalisten palveluiden käyttöönotto ja jalkauttaminen organisaatiossa, palveluiden jatkuva kehittäminen ja ylläpito sekä loppukäyttäjien kouluttaminen. Projekteissa toimin asiakaslähtöisenä teknisenä konsulttina. Usein on tarpeellista toimia myös IT-Suomi-IT -sanakirjana eri sidosryhmien välillä. Sähköposti: tomi.kontio@sulava.com