Exceliin liittyviä self-service BI -suunnitelmia syksyksi?


Exceliin liittyviä self-service BI -suunnitelmia syksyksi?Olen tämän kevään työskennellyt pääasiassa Excelin Power Query + Power Pivot -raportointiratkaisuiden parissa ja toteuttanut asiakkaille sekä yhdessä asiakkaiden kanssa kokonaisuuksia, joiden työtuntimäärä on ollut murto-osa perinteisiin Excel-raportteihin verrattuna. Parhaimmillaan toteutus on vienyt vain 30 % siitä ajasta, mitä olisimme tarvinneet aiemmin. Lisäksi olemme pystyneet automatisoimaan useita työvaiheita Power Queryllä eli VBA-makroja on tarvittu enää hyvin harvoin.

Ja mikä parasta: lopputulos on ollut huomattavasti helpommin ylläpidettävä kuin perinteiset Excel-VBA-toteutukset.

Saaran kommentti
Saara LinkedInissä.

Minulla on muutama vakioasiakas, joiden kanssa olemme yhdistäneet konsultoinnin ja koulutuksen. Tapaamme viikon tai parin välein joko kasvokkain tai Lyncissä ja toteutamme raportteja samanaikaisesti aiheita opiskellen. Kokemus on erittäin positiivinen sekä asiakkaan että minun näkökulmastani … kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tekemällä oppii! Myös minä olen oppinut valtavasti, sillä asiakkaiden kokoluokat, tarpeet ja toimialat ovat poikenneet toisistaan huomattavasti (pankki- ja vakuutus, metsäteollisuus, tilintarkastus ja talouden suunnittelu, rahoitus, rakentaminen).

Erään vakioasiakkaani raportointitiimi on kohtapuoleen jo oppinut kaiken tarpeellisen ja heille riittää jatkossa satunnaisempi tuki, joten jos sinun raportointiporukkaasi kiinnostaa aloittaa syksyllä Excel-raportoinnin kehittäminen samanaikaisesti uusia self-service BI -välineitä opiskellen, otathan yhteyttä joko sähköpostilla (heidi@sulava.com) tai puhelimitse (045 – 351 9075). Monesti konsultointi-/koulutuskokonaisuuteen liittyy myös raporttien julkaiseminen SharePointiin Excel Services ja Power Pivot for SharePoint -palveluiden avulla.

Erityisen paljon Power Query + Power Pivot + Power View -yhdistelmästä on hyötyä, jos muut käytössä olevat järjestelmät eivät joko yhdessä tai erikseen anna napin painalluksella haluttuja raportteja, vaan tiedot joudutaan tuomaan esimerkiksi tekstitiedostoina Exceliin, muokkaamaan sopivaan muotoon ja yhdistelmään raportteihin eri järjestelmistä saatavaa dataa. Välineiden avulla ikivanhat ja epämääräiset Excel-viritykset voidaan toteuttaa nykyaikaisesti ja samalla on mahdollisuus kasvattaa omaa osaamista ja arvoa työmarkkinoilla sekä koko raportointitiimin tuottavuutta merkittävällä tavalla. Tulen mielelläni tervehtimään ja kertomaan kokemuksista, mahdollisuuksista sekä ajansäästöstä, joka on usein yllättänyt sekä minut että asiakkaan. Saaran projektinseurantatoteutuksen teimme parissa tunnissa ja jatkossa se säästää häneltä jokaisella raportointikerralla lähes 8 tuntia aikaa!

Ota yhteyttä!

FYI: Power Query + Power Pivot ovat saatavilla sekä Excel 2010 että 2013 -versioihin. Kattavin kokonaisuus on tarjolla Excel 2013 -versiossa vuorovaikutteisine Power View -kaavioineen.Microsoft MVP (Microsoft Most Valuable Professional). Heidi toimii vanhempana konsulttina ja kouluttajana Sulavalla ja hänen keskeiseen osaamisalueeseen kuuluvat Power BI ja Excel. Hän on toiminut konsulttina, kouluttajana ja luennoitsijana yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja kirjoittaa myös Excel ja Power BI –aiheista blogia HExcelligent.fi