Harjoittelijan paineet


Harjoittelijan paineetsebuOlen Sebastian Dideriksen ja aloitin Sulavassa työharjoittelijana toukokuun 18. päivänä. Suoritan Sulavan palveluksessa tutkintooni liittyvää, kolmen kuukauden mittaista työharjoittelujaksoa. Opiskelen Mikkelin ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä, ja olisi tarkoitus valmistua tradenomiksi keväällä 2016. Koulussa olen erikoistunut ohjelmointipuoleen, johon sisältyy kaikki ohjelmistoprojektin osapuolet – suunnittelusta kehityksen kautta testaukseen.

Olen kiinnostunut verkkopohjaisten palveluiden tuottamisesta, Windows-puolen ohjelmoinnista sekä mobiilikehityksestä. Myös erilaiset tietokantaratkaisut ovat kiinnostuksen kohteina. Sulava yrityksenä edesauttaa minua innostumaan enemmän tulevaisuuden Microsoft-ratkaisuista. Olen vielä uusi tekijä alan työmaailmassa, joten odotukset ovat suuret ja innostus kasvaa päivä päivältä uutta oppiessa.

Sulavassa toimin pääosin testaajana projekteissa, mutta toivoisin myös muitakin mahdollisuuksia, sillä osaamista kyllä löytyy.

Vapaa-ajallani pelailen lähinnä tietokoneella ja Playstationilla, katselen elokuvia ja tv-sarjoja, sekä kuuntelen paljon musiikkia. Lisäksi soitan kitaraa ja laulan, useimmiten omaksi ilokseni.

Harjoittelijan paineet iskevät siinä, kun kuulin olevani Sulavan ensimmäinen niin sanottu kesäharjoittelija. Toivon mukaan harjoitteluni edesauttaisi myös yritystä innostumaan ja ottamaan palvelukseensa enemmän harjoittelijoita projekteihinsa. Nykypäivänähän se on melko yleistä.

Sulavassa minua kiinnostaa sen edelläkävijyys Microsoft-maailman osalta. Siellä vaikuttavat erittäin osaavat asiantuntijat, ja työilmapiiri vaikuttaa näin parin päivän jälkeen erittäin mainiolta.