HR ottaa yhä isomman roolin työtapojen kehittämisessä


HR ottaa yhä isomman roolin työtapojen kehittämisessäJärjestimme eilen kuukausittaisen First Thursdays -tapahtumamme, tällä kertaa henkilöstöjohtamisen ammattilaisille. Aiheemme oli: mikä rooli HR:llä on työn murroksessa? Sanna Lindner Microsoftilta oli alustamassa ja Sulavan Karoliina Harjanne kertoi Meidän työtapa -konseptistamme. Tupa oli täynnä ja keskustelu oli aktiivista, kiitos osallistuneille!

Illan ydinviesti: HR:llä on äärimmäisen tärkeä rooli organisaation työtapojen muutoksessa, sillä kyseessä on osaamisen kehittäminen, ei missään tapauksessa vain IT-projekti. Parhaissa ja edistyksellisimmissä organisaatioissa HR, IT ja viestintä tekevät näiden alueiden ympärillä tiivistä yhteistyötä. Tänä päivänä teknologia kiinnittyy tiiviisti viestintään, ja viestintä sekä teknologia ovat entistä enemmän osa kaikkien arkista työtä. Asiantuntijat, johtajat, koko organisaatio ovat yhdessä kehittämässä toimintaa. .

Miten HR voi olla muutoksen tukena?

Me haluamme, että työelämä on parempaa, että aikaa ei käytettäisi turhiin tehtäviin, ja että työssä oppiminen olisi joustavaa ja sulavaa. Jos teknologiaa hankitaan niin toivomme, että sitä myös hyödynnetään. HR voi ottaa tietotyön kehittämisen projekteissa vahvan roolin jo analysointivaiheessa, jossa kartoitetaan että mitä hyötyä ihmisille on siitä että esimerkiksi sisäisiä viestintävälineitä päivitetään. Hyvänä esimerkkinä voisi olla Yammerin ja Lyncin käyttöönotto. Ne eivät itsessään tee vielä mitään, vaan oleellista on miten niitä hyödynnetään osana työta, ja mitä uusia mahdollisuuksia ne tuovat.

  • HR:lle kuuluu vahvempi rooli jo käyttööntoton analysointivaiheessa
  • HR voi aktiivisesti hyödyntää järjestelmiä omien tavoitteidensa eteenpäinviemisessä
  • Nyt tarjolla on myös mittareita, joista HR saa ihan uudenlaista tukea työtapojen kehittämiseen
  • Helppo tapa aloittaa on esim. Sulavan koulutukset

WP_20150205_002

First Thursdays -konseptina:

Olemme avanneet Mannerheimintien valoisat työtilamme nyt myös sinulle. Ovemme ovat auki jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai klo 15:00-18:00 välisen ajan kaikille Sulavan First Thursdays -verkoston jäsenille. Tapahtumat ovat maksuttomia.

FirstThursdays2

First Thursdays –verkoston jäsenenä sinulla on mahdollisuus:

  • kuulla ensimmäisenä mitä uusinta uutta on tietotyön menetelmissä ja teknologioissa: esim. Windows 10, Office 2015, Delve, Office 365 groups, Sulava Action Engine ja tietötyön uusi toimintatapa (teemat päivittyvät joka kuukausi)
  • tavata Sulavan asiantuntijoita paikan päällä ja saada henkilökohtaista neuvontaa kysymyksissäsi,
  • verkostoitua muiden asiantuntijoiden kanssa
  • tai tulla ihan vain vapaamuotoisesti virkistäytymään ja viettämään aikaa kanssamme.

Ovemme ovat siis auki joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 15:00-18:00 välisen ajan, Mannerheimintie 8. Tarjolla on sushia ja kuohuvaa.

Tervetuloa mukaan!

Harri Tervo,
harri.tervo@sulava.com
sekä muut sulavat