Ignite 2018, Orlando, päivä 2 – Microsoft Threat Protection ja Azuren tekoälyyn pohjautuvat palvelut

Microsoft koira


Ignite 2018, Orlando, päivä 2 – Microsoft Threat Protection ja Azuren tekoälyyn pohjautuvat palvelutToisen päivän ohjelma Ignitessa oli jo huomattavasti ensimmäistä päivää teknisempää.
Luennoissa sukellettiin syvemmälle ja käsiteltiin ensimmäisenä päivänä julkistettuja asioita eri kanteilta, päästen myös konepellin alle.

Omalle kohdalleni osui mielenkiintoisia luentoja esimerkiksi Microsoft Threat Protectionista sekä Azuren AI-palveluista.

 

Microsoft Threat Protection helpottaa tietoturvan hallintaa

 

Microsoft Threat Protection on uusi palvelukokonaisuus, joka helpottaa huomattavasti pilvi- ja hybridiympäristöjen tietoturvan hallintaa. Se kokoaa yhteen paikkaan yhtenäisen hallinnan ja näkymien alle tietoja organisaation palveluissa havaituista tietoturvauhista, hyökkäyksistä ja epäilyttävistä tapahtumista sekä mahdollistaa myös automaattiset vastatoimenpiteet näiden osalta.

nite2018 aula

Kokonaisuuksia, joiden osalta näitä asioita päästään tarkastelemaan reaaliajassa ovat mm. Office 365, Azure, Azure AD, käyttäjien työasemaympäristö, käyttäjäautentikointi, Exchange Online, SharePoint Online jne.

 

Azuren tekoälyyn pohjautuvat palvelut

 

Toinen erityisen mieleenpainuva esitys oli Buck Woodyn pitämä ”AI: What to use, and when”. Woody esitteli mielenkiintoisella tavalla erilaisia Azuresta löytyviä tekoälyyn pohjautuvia palveluita kuten kuvan-, puheen-, ja tekstintunnistuksen, joita voidaan hyödyntää suoraan Azuressa kuin myös sen ulkopuolelta. Esityksessä käytiin läpi myös monia muita AI (Artificial Intelligence) -sateenvarjon alle kuuluvia palveluita esimerkein ja demoin.

Monille näistä palveluista on helppo keksiä käytännön sovellutuksia useiden normaalien tiedon käsittelyyn liittyvien haasteiden osalta helpottamaan, nopeuttamaan ja ennen kaikkea automatisoimaan kyseisiä tehtäviä.

Sää Orlandossa jatkuu helteisenä, edes päivittäiset ukkoskuurot eivät juuri laske lämpötilaa. Onneksi sentään luentosaleissa on mukavan viileää, välillä jopa koleaa😊

 

Tule kuulemaan Ignite 2018 suurimmat uutiset Sulavan asiantuntijoilta

 

Sulavalaiset Jussi Roine ja Olli Jääskeläinen nousevat Igniten lavalle vielä uudelleen, torstaina ja perjantaina. Kaikki Igniten esitykset striimataan livenä tapahtuman aikana, joten etäältäkin on mahdollisuus tulla kuulijaksi!

Jussi:

  • BRK3268 – Governing Azure subscriptions with auditing, management groups, and policies (Pe 28.9, Suomen aikaa: 16.00-16.45)
  • BRK3280 – A practical approach to securing the modern workplace with Microsoft 365  (Pe 28.9, Suomen aikaa: 18.30-19.15)

Olli:

  • THR2139 – Customizing SharePoint and Microsoft Teams with SharePoint Framework web parts (To 28.9, Suomen aikaa: 21.15-21.35)

 

4. lokakuuta järjestämme webinaaripäivän, jossa asiantuntijamme kertaavat Ignite 2018 kuulumiset ja johdattavat teidät lanseerattuihin uudistuksiin ja uutuuksiin.

Mitkä olivat suurimmat uudistukset? Onko luvassa suuria muutoksia? Oliko Ignite hyödyllinen seminaari?

Katso webinaarin aiheet ja tule mukaan!Heikki Bergius on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa tietotekniikan koulutus- ja konsultointitehtävissä. Uransa aikana hän on hankkinut laajaa osaamista ja kokemusta monista Microsoft- ja muista teknologioista. Nykyään hänen erikoisosaamisalueitaan ovat mm. Azure IaaS -tekniikat, Azure-hybridiratkaisut, System Center -tuotteet, Windows-palvelimet sekä erilaiset automatisoinnit ja vianetsintä.