Ilmaisia ideoita myynnin lisäämiseen, s’il vous plaît!


Ilmaisia ideoita myynnin lisäämiseen, s’il vous plaît!Maailmaa tallatessa keksii jatkuvasti tapoja tehdä asiat paremmin, myyvemmin ja sitouttavammin. Pelillistäminen on keino, joka juolahtaa mieleen yhä useammin. Pelillistämisessä pelielementtejä ja dynamiikkaa sovelletaan erinäisiin tosielämästä tuttuihin ympäristöihin eri sidosryhmien sitouttamiseksi ja osallistamiseksi. Pelien tarkoitus voi olla tehdä tylsistä asioista hauskoja tai satunnaisista asioista toistuvia – kuten vaikkapa ostokokemuksesta.

Alla tästä muutama esimerkki, keksitkö miten hyödyntäisit pelillistämistä omassa liiketoiminnassasi?

WSOY, pelillistä kirjahylly!

Seinän pituinen täysi kirjahylly on vuosisatoja edustanut sivistyneisyyttä ja oppineisuutta. Entäpä nyt kun kaikki on ladattuna Kindleen, miten enää voin päteä 1000-sivuisella Sinuhella? Pelillistäkäämme kirjahylly!

Saat pisteitä jokaisesta ostamastasi e-kirjasta ja badgeja tyylisuuntauksen mukaan – Beginner Novelist-badge Lokki Joonatanista, Sinuhesta irtoaa jo Advanced Novelist. Tietenkin saat myös kirjahyllyn joka kasvaa pisteiden ja viisauden karttuessa ja jonka voit sijoittaa niin Facebook- kuin LinkedIn-profiilisikin. Erityisesti oman alan ammattikirjallisuuden Platinum Master –badge työhakemuksen liitteenä tekee varmasti vaikutuksen valveutuneeseen työnantajaan.

 

Punainen risti, pelillistä apu!

Kun kaikilla on jo kaikkea, yksi hyvinvointiyhteiskuntaa liikuttavista voimista on hyväntekeväisyys ja halu auttaa. Eikä ole ollenkaan haitaksi jos siitä saa pisteen tai pari omaankin imagoon. Hyväntekeväisyysjärjestöt voisivatkin ottaa mallia eBayn vanhasta ja Facebookin uudesta kimppalahjatoiminnallisuudesta – kun henkilö haluaa ostaa hyvänpäiväntutulle lahjan mutta sijoittaa siihen vaikkapa vain 5 euroa, mukaan voi kutsua 10 yhteistä kaveria ja ostaa yhdessä vähän kalliimman lahjan. Tuttu saa paremman lahjan, sinä ja 10 kaveria hyvän mielen – ja eBay 10 kertaa enemmän rahaa. Julkisella Facebook-kimppalahjoituksella vuohenkin saisi upgradattua kaivoksi tai kouluksi kehitysmaahan ja kokoelma lahjoituksista saatuja merkkejä Facebook-seinällä sekä lämmittää antajan mieltä että kannustaa lahjoittamaan lisää.

Zalando, pelillistä shoppailu!

Zalando on Suomen kenties suurin vaatteiden verkkokauppa. Thinglink ja Kiosked ovat Suomen kuumimmat startupit, jotka mahdollistavat netissä olevien kuvien tägäämisen esimerkiksi tuotetiedoilla ja linkillä webbikauppaan. Suomessa on tuhansia muotitietoisia bloggaajia, jotka käyttävät päivittäin tuntikausia muotisaittien ja webbikauppojen selailuun. Voisivatko nämä kolme tahoa yhdistää voimansa? Bloggaajat voisivat tägätä kuviin verkkokaupoista tunnistamiaan vaatekappaleita, jolloin näiden ostamisen (saatikka löytämisen) kynnys laskisi huomattavasti. Bloggaaja saisi jokaisesta täginsä kautta toteutuneesta myynnistä pisteitä, jotka kerryttäisivät tiliä verkkokaupassa. Kaikki voittavat, eikä vähiten laiska kuluttaja, joka muotiblogeja selatessa tyytyy toistaiseksi vain haaveilemaan miltä kuvassa oleva nuttu näyttäisi itsensä päällä.

”Anything you see can be kiosked”. Lähde: http://www.kiosked.comKaroliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.