Jaetun kalenterin tarkastelu Outlook-mobiilisovelluksella


Jaetun kalenterin tarkastelu Outlook-mobiilisovelluksellaMoni organisaatio käyttää avoimia kalentereita, eli kollegan varaustilannetta pääsee kurkkimaan Outlookin kalenterin kautta lisäämällä kiinnostavat kalenterit omaan näkymään. Kännykkäkäytössä toteutus ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen, sillä Outlookin mobiilisovelluksessa ei pääse selaamaan tai avaamaan jaettuja kalentereita. Yksittäiset kalenterit saa kuitenkin kikkailtua näkyviin näin:

  1. pyydä kollegaa julkaisemaan kalenterinsa sinulle .ics-linkkinä
  2. avaa julkaistu kalenteri linkin avulla internet-kalenterina omassa Outlookissa

 

Ykköskohdassa tarvitset kollegan apua. Pyydä häntä kirjautumaan O365-portaaliin ja siellä rattaasta kalenteriasetuksiin. Kalenterin asetussivulla avataan Jaetut kalenterit / Shared Calendars -otsikon alta Kalenterin julkaiseminen / Calendar Publishing.

Julkaisusivulla valitaan toisesta alasvetovalikosta toivottu jakamisen taso, esim. vain vapaa / varattu -tiedot tai kaikki kalenteritapahtuman tiedot, ja klikataan Tallenna / Save. Tallennuksen jälkeen samalle sivulle ilmestyy näkyviin kaksi linkkiä: html-jakolinkki ja ics-jakolinkki. Pyydä kollegaa kopioimaan ja lähettämään sinulle niistä alempi eli ics-jakolinkki.

Kun saat linkin, siirry kakkoskohtaan. Avaa itse oma kalenterisi selaimella OWA:n kautta. Kalenterin vasemman reunan kalenterilistassa klikkaa hiiren oikealla painikkeella ryhmän nimeä (Omat kalenterit) ja valitse Avaa kalenteri. Laita saamasi .ics-linkki kohtaan Internetistä ja valitse Avaa.

kalenterijakoliitos

Kun kalenteri on tällä tavoin julkisen ics-jakolinkin kautta internetkalenterina liitetty OWA:aan, se synkronoituu myös Outlook-mobiilisovellukseen ja voit tarkastella kollegan kalenteria kännykällä.

Postaus on aiemmin julkaistu Katjan vohveli.fi -blogissa, jossa ihmetellään O365- ja SharePoint-asioita selkosuomeksi.Microsoft-konsultti, erityisosaamisena O365 ja SharePoint, sydäntä lähellä ryhmätyö, intranetit, hakutoiminnot ja hankintojen hyötykäyttö. MCT | MCITP | MCPD | MCTS | MCSA. Sähköposti & Skype katja@sulava.com, Twitter @katjajokisalo