Joulukalenteri 2014 ja joululahjat lastensairaalalle


Joulukalenteri 2014 ja joululahjat lastensairaalalleJulkaisimme viime vuonna suositun Sulavan joulukalenterin, jossa julkisuudesta tutut henkilöt kirjoittivat ajatuksiaan suomalaisuudesta, yrittämisestä sekä mielekkäästä tietotyöstä. Jatkamme tänäkin vuonna samalla teemalla, mutta tällä kertaa päästämme ääneen tietotyön edelläkävijät. Upeita vieraskirjoituksia on luvassa joulua odotellessa perinteiset 24 kappaletta.

Olemme kuluneen vuoden aikana osallistuneet monella eri tavalla Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeen tukemiseen. Jatkamme perinnettä myös tältä osin ja lahjoitamme joululahjoihin varaamamme rahat hankkeelle.

Tietotyö, sosiaalinen teknologia ja pilvi

Kirjoitin neljä vuotta sitten vasta perustetun Sulavan blogissa seuraavasti: ”Tietotyön välineet ovat useimmissa organisaatioissa edelleen hyvin samankaltaisia kuin 1990-luvun alussa – siis kaksikymmentä vuotta sitten. Kun lisäksi tieto on sirpaloitunut kymmeniin päällekkäisiin järjestelmiin ja sähköpostia käytetään virheellisesti työn ohjaukseen, dokumenttien välittämiseen ja tiedon arkistointiin voidaan todeta, että jossain tapauksissa tietotyö on jopa hankalampaa ja tuottamattomampaa kuin kaksikymmentä vuotta sitten.”. Valitettavasti tämä on edelleen totta, esimerkiksi Tivia ry:n IT-barometri kertoo tietotyön tuottavuuden olevan jopa laskussa. Onneksi tilanne Sulavan asiakkailla on kuitenkin toinen.

Samassa kirjoituksessa totesin myös:” Sulava perustettiin siksi, että haluamme opettaa asiakkaillemme tietotyön tulevaisuuden jo tänään. Opettamisen lisäksi varmistamme, että IT-projektit tehdään nopeasti, mitattavasti ja ammattitaidolla – pysyen sekä aikataussa, budjetissa ja saamalla huomattavasti nykyistä laadukkampia toteutuksia. Me olemme olemassa auttaaksemme asiakkaitamme kaikissa tilanteissa. Lisäksi aiomme parantaa merkittävästi suomalaisen IT-alan laatua ja mainettä sekä teemme tietotyöstä aidosti hauskaa ja tuottavaa.”. Tässä olemme mielestäni taas onnistuneet aivan erinomaisesti. Sulavan asiakkailla tietotyön välineet ovat selkeästi kehittyneet ja hankkeemme ovat pysyneet esimerkillisesti sovituissa rajoissa. Pilvi taas alkaa jo olla useimmille tietyön ympäristönä itsestäänselvyys. Lähes kaikki Microsoftin kumppanit ovat seuranneet esimerkkiämme ja alkaneet siirtyä kohti pilveä ja puhua tietotyön kehittämisestä IT-projektien sijaan.

Me tulemme Sulavana näyttämään esimerkkiä ja mallia myös tulevaisuudessa. Omia kirjoituksiamme voit lukea taas joulun jälkeen – ja meillä on luvassa todella mielenkiintoisia uusia julkistuksia. Jouluun saakka blogimme kuitenkin toimii taas joulukalenterina ja jakaa inspiroivia, innovatiivisia ja opettavaisia kokemuksia tietotyön nykytilasta ja tulevaisuudesta.Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.