Joulukuun Dynamics CRM 2011 päivityksen ominaisuudet


Joulukuun Dynamics CRM 2011 päivityksen ominaisuudetMicrosoft päivittää Dynamics CRM Online –palvelun joulukuun puolivälin paikkeilla. ”December 2012 Service Update” tarjotaan Dynamics CRM –käyttäjille ympäri maailmaa.

Aiemmin ”Polaris” –nimellä tunnettu ”December 2012 Service Update” –päivitys sisältää moniselaintuen (mukaan lukien Safari ja iPad), uuden ”Flow”-nimellä kulkevan valinnaisen käyttöliittymän myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin, Yammer-, Skype- ja Bing Maps –integraatiot sekä kehittäjille tarkoitetun ”bulk data API”:n muutaman muun uudistuksen lisäksi.

Lähes kaikki uudistukset koskevat ensin vain CRM Online –palvelua. Moniselaintuki on saatavilla on-premise –versioon ennen vuoden loppua, mutta muut uudistukset tulevat on-premise –versioon vasta vuoden 2013 toisella neljänneksellä julkaistavan ”Orion” –päivityksen myötä.

Moniselaintuki

Tulevan päivityksen myötä Dynamics CRM:n käyttäjät voivat käyttää Internet Explorerin lisäksi useimpia markkinoilla olevia selaimia (Firefox, Chrome, Safari). Alla oleva kuva esittää tuetut selaimet eri käyttöjärjestelmissä.

CRM 2011 moniselaintuki

Yammer-integraatio

Joulukuun päivitys sisältää myös integraation Microsoftin äskettäin hankkiman Yammer-palvelun kanssa. CRM:n nykyisen ”Activity feeds” –toiminnon rinnalle tulee Yammer-näkymä, jonka avulla käyttäjät voivat kommentoida vaikkapa CRM:ssa olevia myyntiprojekteja tai palvelupyyntöjä.

Yammer ja CRM 2011

Flow-käyttöliittymä

Flow-käyttöliittymäMicrosoftin ”December 2012 Service Update”  -päivitykseen liittyvä esiversio-opas sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia liittyen uuden ”Flow” –käyttöliittymän mahdollisuuksiin liidien, myyntimahdollisuuksien tai palvelupyyntöjen hallintaan.

”Flow” ohjaa käyttäjää luomaan esimerkiksi myyntiprosessiin liittyvät tehtävät yhdellä sivulla. Uudistuksen avulla erillisiin ikkunoihin avautuvien toimintojen määrä vähenee.

”Flow” –ominaisuuden käyttöönotto on kuitenkin organisaation päätettävissä. Myyntiprosessia (sekä liidejä ja palvelupyyntöjä) voi myös käsitellä samaan tapaan kuin tähänkin asti.

Uudistukset Office 365 -hallinnan puolella

CRM Online – ylläpitäjä ilman lisenssiä

Myös CRM Online –palvelun hallintapuolelle on tulossa tervetulleita parannuksia. Jo tällä hetkellä CRM Online käyttäjähallinta tapahtuu Office 365 –hallintapaneelin kautta. Tähän asti jokaisella CRM Online -käyttäjällä on kuitenkin pitänyt olla oma lisenssi, myös CRM:n ylläpitäjillä.

Jatkossa CRM Online -palvelun pääylläpitäjä ei enää välttämättä tarvitse CRM-lisenssiä. Pääylläpitäjälle voidaan myöntää ”administrative access” –rooli, jonka avulla pääylläpitäjä pääsee muokkaamaan CRM:n lomakkeita ja vaikkapa hallinnoimaan käyttäjiä ilman, että pääylläpitäjä näkee mitään asiakas- tai myyntitietoja.

Tällä tavoin voidaan CRM:n hallintatehtävät (käyttäjähallinta, näkymien muokkaaminen) luovuttaa helpommin yrityksen ulkopuolella olevalla asiantuntijalle ja varmistua samalla siitä, että kyseinen asiantuntija ei näe CRM:n sisältämiä tietoja.

CRM pääylläpitäjä ilman lisenssiä

CRM Online ja URL-osoitteen muuttaminen

Myös CRM Online –perusasetusten (yrityksen nimi, CRM:n url-osoite, kuvaus) muuttaminen on jatkossa mahdollista. Usein CRM Online –palvelun URL-osoite valitaan tilauksen alussa. Myöhemmin halutaan kuitenkin muuttaa valittu CRM:n URL-osoite helpommin muistettavaksi tai paremmin yritykseen liittyväksi.

Tähän asti tämä ei ole ollut käytännössä mahdollista, mutta nyt edellä mainitut muutokset tapahtuvat helposti Office 365 –hallintapaneelin kautta.

Useamman CRM Online -instanssin käyttömahdollisuus

Tervetullut uudistus on myös mahdollisuus ottaa käyttöön useampia samaan CRM Online –palveluun liittyviä instansseja. Tämä mahdollistaa tilanteen, jossa käyttäjällä on pääsy tuotantoversioon ja yhteen tai useampaan testiversioon.

Samaan palveluun liittyvät instanssit eivät vaadi erillistä käyttälisenssiä, vaan samalla kuukausimaksulla voidaan käyttäjälle antaa pääsy useampaan instanssiin.  Erillisen CRM-instanssin käyttöönotto edellyttää lisämaksua, mutta luultavasti instanssien kustannukset ovat maltillisia.

CRM ja useampi instanssi

Yhteenveto

Tuleva ”Update rollup 12 for Dynamics CRM 2011”   -päivitys tuo mukanaan joukon merkittäviä uudistuksia. Uudistuksen myötä Dynamics CRM:n käyttäjäkunta sekä käyttökohteet epäilemättä kasvavat. Dynamics CRM:n kehitys jatkuu kuitenkin vauhdilla.

Vuoden 2013 toisella neljänneksellä julkaistava ”Orion” päivitys tuo mukanaan HTML5-pohjaiset mobiilisovellukset Windows Phonelle ja iPadille sekä Windows 8 kosketusnäytölle tarkoitetun käyttöliittymän. Erittäin merkittävä uudistus tulee olemaan tuki Exchange Online -palvelulle.

CRM 2011 ja Windows 8 -kosketusnäyttö

Mikäli haluat lisätietoja tulevan Dynamics CRM –päivityksen ominaisuuksista, mahdollisuuksista tai vaikkapa markkinointiautomaation tehokäytöstä CRM:n kanssa, niin ota yhteyttä.
Markku Suominen, markku.suominen@sulava.com
040 743 2381