Joulupukkina ilman tonttuja – nykyaikaisen johtamisen todellisuus


Joulupukkina ilman tonttuja – nykyaikaisen johtamisen todellisuusfredriksirenFredrik Sirénin perustama Richen Oy on pelillistämiseen ja joukkoistamisen keskittyvä yritysm jonka päätuote on IDEAPP, palvelu jolla  kannustetaan ja helpotetaan yrityksen työntekijöiden osallistumista päätöksentekoprosessiin. Richen on myös tuottanut Veikkauksen uuden lojaliteettiohjelman -> Veikkaus Points.

www.richen.fi

Näin joulun alla tulee kahden lapsen isänä luettua jos jonkin verran lastenkirjoja joulusta, joulupukista ja Korvatunturista. Itseäni on jo lapsesta asti kiehtonut varsinkin kuvaelmat joulupukin pajasta ja sieltä ahertavista tontuista. Onnellinen, ahkera työympäristö missä pienet asiantuntijat väkertää kukin parhaimman osaamisensa parissa ja päivän päätteeksi on aina tarjolla kuuma sauna ja riisipuuroa.

Ilman tonttuja saattaisi joulupukin hommat jäädä surullisesti hoitamatta. Jouluna.

Miten sitten me nykyajan johtajat, johtoryhmän jäsenet ja konsultit – ymmärrämmekö me arvostaa, kuunnella ja oikeasti hyödyntää sitä osaamista mitä löytyy organisaatioissamme?

Johtajana olemista, ja nimenomaan sen tuomia etuja ja hyötyjä, motivoidaan helposti itsellemme sillä, että tehdään enemmän töitä, kannettaan enemmän vastuuta ja tehdään ne tärkeät päätökset. Enimmäkseen yksin.

Miksi?

Ei joulupukkikaan (ainakaan Mauri Kunnaksen kirjoissa) aherra yksin kopissaan ja tiuskien komentele tonttuarmeijaansa miten asioita pitäisi hoitaa.  Koska näin on aina tehty.

Rakas joulupukkimme kuuntelee, opastaa, harjoittaa diskurssia ja uskaltaa luottaa siihen että ammattilaiset hoitaa asiat niin kuin ne pitää. Luoden näin työympäristön jossa viihtyy ja kukin määrittelee tehtävänsä ja paikkansa parhaimman osaamisensa mukaan.  Näin luoden sujuvuutta ja lisä-arvoa koko organisaatioon.

Näin joulun alla haluankin kutsua johtajiamme samaan pöytään työntekijöiden kanssa ammentamaan sitä syvää osaamista mitä heiltä löytyy ja tuoda sitä mukaan päätöksentekoprosessiin. Näin rikastaen kaikkia pöydässä olevia.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!