Joustava tapa tehdä töitä mahdollistaa menestymisen


Joustava tapa tehdä töitä mahdollistaa menestymisenSuvi JKirjoittaja Suvi Johansson (@SuviJohansson) on Tulos Helsingin operatiivinen johtaja ja osakas sekä naisten ammattiverkosto Tiistai-klubin hallituksen puheenjohtaja. Hänellä on 14 vuoden kokemus markkinoinnista, viestinnästä ja myynnistä verkkomaailmassa. Suvi uskoo verkostojen voimaan hyvän työelämän edistäjänä.

http://www.tulos.fi/

http://tiistaiklubi.fi/

Kun sain pyynnön vierasblogata kokemuksiani tietotyöstä, aivoni löivät tyhjää. Tietotyöstä? Menin Wikipediaan tutkimaan, mitä termi tarkoittaa. Ihmettelin tovin, miksi käsite tuntuu niin etäiseltä. Tajusin sitten, että tietotyön tekeminen on minulle arkipäivää, ei pelkkä tyhjä käsite. Teen töitä viestintäteknologiaa jatkuvasti käyttäen, usein etänä sekä hyödyntäen omaa ja mahtavien kollegoitteni tietovarastoa.

Työskentelen operatiivisina johtajana reippaasti kasvavassa, reilun 30 hengen Tulos Helsingissä. Lisäksi toimin iltaisin 200 naisen ammattiverkosto Tiistai-klubin hallituksen puheenjohtajana. Elämäni tehtäviin kuuluvat myöskin ihanien lapsen äitinä sekä myös haastavassa työssä olevan miehen vaimona toimiminen.

Työt konttorilla kello 9 – 17 välillä ovat mission impossible.

Teen töitä kaikkialla: kotona, bussissa, pilvessä, Flowdockissa, sähköpostissa, wikimuotoisessa intrassa. Rutiininomainen hallitustyöskentely hoituu Facebookissa, kun siellä me kaikki ollaan kuitenkin iltaisin. Kokouksia hoidetaan myös Skypellä. Tapaamiset kasvokkain käytetään tärkeimpien asioiden eteenpäin viemiseen, ideointiin ja uuden luomiseen.

Työni tekeminen ei ole aikaan tai paikkaan sidottua. En erottele työ- tai muiden asioiden hoitamista. Olen silti todella tarkka, ettei tietotyö vie mennessään. Kuten Matti Alahuhta totesi, on erittäin tärkeää että johtajalle jää ajattelulle ja vuorovaikutukselle. Pidän huolen, että tärkeimmät asiat hoidan aina kasvokkain. Iltaisin en yleensä tee töitä, eikä kännykkäni piippaa sähköposteja.

Työn ja ajan organisoimiseen käytän paljon Saku Tuomisen Työkirjan oppeja: aamulla priorisoin pari asiaa hoidettavaksi ensin, päivittäin odotan itseltäni vain neljä tuntia tehokasta peliaikaa…

Työn joustava tekeminen on ihmisen, yrityksen ja yhteiskunnan etu. Kun hoidan rutiiniasiat ajasta ja paikasta riippumatta, jää aikaa luovemmalle tekemiselle ja ajattelulle. Olen tuottavampi työntekijä ja onnellisempi elämäni eläjä näin. Motivoituneet työntekijät ovat yritykselle kullanarvoisia. Yritykset, joita vievät eteenpäin motivoituneet ihmiset, menestyvät.

Enää en valitsisi työpaikkaa, jossa tietotyö – tai etätyö – olisi mahdotonta.