Konsultointi palveluna – tyytyväisyystakuulla


Konsultointi palveluna – tyytyväisyystakuullaMicrosoftin pilvestä pystyt ottamaan keskeiset palvelut käyttöön välittömästi – selkeällä kustannusmallilla ja voit hankkia tarpeesi mukaan lisäpalveluita. Me halusimme tuoda samanlaisen joustavan ja kustannustehokkaan mallin myös konsultointiin.

Uusi aikakausi vaatii uudet toimintamallit

Microsoft on uusinut tai juuri uusimassa kaikki keskeiset tuotteensa. Nämä uudet tuotteet vaikuttavat tietotyön tehokkuuteen ja IT-ympäristöihin enemmän kuin mitkään Microsoftin aikaisemmat julkistukset. Kuten Microsoft itse sanoo, tästä alkaa aivan uusi aikakausi Microsoftin ja sen asiakkaiden sekä kumppanien historiassa. Uusi aika vaatiikin aivan uudenlaista osaamista ja ajattelumallia sekä asiakkailta että toimittajilta.

Me loimme uudenlaisen konseptin, jonka avulla asiakkaamme saavat koko Sulavan osaamisen käyttöönsä uusimpien teknologioiden käyttöönottamiseksi sekä tietotyön tehostamiseksi. Tulemme oman tiimisi jatkeeksi suunnittelemaan ja ottamaan käyttöön uudet välineet, toimintatavat ja mittarit onnistumisen varmistamiseksi. Selkeällä ja kustannustehokkaalla tavalla sekä tyytyväisyystakuulla.

Alla lyhyesti esimerkkejä Microsoftin uusista tuotteista ja niiden mahdollisuuksista:

 • Windows 8, sama käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä PC:lle, tabletille ja puhelimelle tarjoavat aivan uudenlaisia malleja ja mahdollisuuksia tietotyöhön
 • Office 2013, merkittävästi uudistunut kokonaisuus tietotyöläisille
 • SharePoint 2013, SharePointin ensimmäinen versio, jonka räätälöintiä Microsoft ei suosittele
 • Office 365, SharePoint Online sisältää lähes kaikki SharePointin paikallisen version ominaisuudet. Nyt myös Project Online sisältyy kokonaisuuteen.
 • Windows Azure, läpinäkyvä konesalin jatke Microsoftin pilvestä (laskentateho, levytila, virtuaalipalvelimet ja muut resurssit, sovellusalusta, Internet-sivustot jne.)
 • Windows Server 2012, ”The Cloud OS” tuo pilven ominaisuudet paikallisiin ympäristöihin ja kytkee julkisen ja yksityisen pilven saumattomaksi osaksi kokonaisuutta
 • System Center 2012 ja Intune 3.0, pilvivalmis päätelaitteiden ja järjestelmäkokonaisuuksien hallinta
 • Windows Phone 8, tarjolla kaikki yrityskäyttöön toivotut ominaisuudet (salaus, hallinta, sisäiset sovellukset, Office 2013, SharePoint-tuki jne.)

Uusi aika, uudet mahdollisuudet

Edellä mainittujen tuotejulkistusten myötä myös sovelluskehitysmalli on monessa mielessä muuttunut radikaalisti. Uusi ”the Cloud App”-sovellusmalli mahdollistaa samojen laajennusten ajamisen vaikkapa SharePointissa ja Office-tuotteissa. Microsoft ei enää suosittele vaikkapa SharePointin räätälöimistä. Yhteisen koodipohjan myötä samat sovellukset toimivat lähes sellaisinaan Windows 8:ssa, tableteissa ja puhelimissa. Sosiaalinen teknologia ja uusi käyttöliittymä ovat kiinteä osa kaikki uusia tuotteita. Kuluttajapalveluista tutut kauppapaikat ovat mukana kaikissa Microsoftin uusissa tuotteissa ne mullistavat yritysmaailman sovellushankinnan ja -jakelun vastaavalla tavalla kuin ne ovat mullistaneet softajakelun kuluttajapuolella.

Sähköistä työpöytää ei tarvitse enää erikseen räätälöidä, vaan Windows 8-tietokoneet ja muut päätelaitteet luovat sähköisen työpöydän. Tablet ja matkapuhelimet ovat liikkuvan tietotyöläisen uudet välineet. Kuluttujapuolelta tutut työmenetelmät ja toimintamallit ovat tulleet pysävästi myös työpaikoille. Sosiaalinen teknologia lisää tietotyön mielekkyyttä ja vuorovaikutusta sekä parantaa tiedonkulkua. Pelillistäminen ja joukkoistaminen avaavat uskomattoman määrän mahdollisuuksia. Pilvi ja valmistuotteiden kehitys tekevät hankalista, kalliista ja riskialttiista ICT-projekteista katoavan kansanperinteen.

Microsoftin uudistusten myötä pilvipalvelut ovat tulleet jokaisen organisaation saataville, turvallisesti ja kustannustehokkaasti sekä sisältäen lähes kaikki paikallisista versioista tutut ominaisuudet. Uusi arkkitehtuurimalli siirtää viimein kalliit ja riskialttiit räätälöintiprojekti historiaan. Kaikkiin tuotteisiin integroitu sosiaalinen teknologia tekee tietotyöstä tuottavaa ja mielekästä.

Sulava on valmistautunut vuodesta 2010 lähtien tähän hetkeen

Yllä oleva pikakatsaus vain raapaisi uudistusten vaikutuksia ja mahdollisuuksia. Olemme Sulavassa valmistautuneet tähän muutoksen lähes kahden vuoden ajan. Kaikki tekemämme työ on tähdännyt näiden uusien tuotteiden ja niiden mahdollistamien toimintamallien omaksumiseen. Haluammekin nyt tarjota osaamisemme kaikkien suomalaisten organisaatioiden käyttöön uudenlaisella mallilla.

Me uskomme vakaasti, että uudella ajattelutavalla ja teknologialla kotimaisten organisaatioiden kannattavuus, innovatiivisuus ja kilpailukyky saadaan nostettua aivan uudelle tasolle. Nopeat ja onnistuvat projektit vapauttavat organisaatiosi aikaa todelliseen työhön – ja aikaa jää myös käyttäjien koulutukseen ja uusien toimintamallien omaksumiseen. Ja samanaikaisesti ICT-kustannuksia saadaan jopa pudotettua.

Uuden ajan palvelukonsepti

Tarjoamme tästä päivästä alkaen nykyisille ja uusille asiakkaillemme käyttöön uudenlaisen Sulava Advisory Service -palvelun. Palvelun kautta asiakas saa käyttöönsä kaiken Sulavan osaamisen ja tietämyksen – selkeällä hinnoittelumallilla ja tyytyväisyystakuulla.

Sulavan uutta palvelua voidaan käyttää esimerkiksi:

 • Johdon sparraamiseen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseen
 • ICT-kokonaisuuksien hankintojen ja säästöjen kustannusanalyysiin
 • ICT-tiekarttojen laatimiseen
 • Uusien palveluiden ominaisuuksien, mahdollisuuksien ja riskien kartoittamiseen
 • Uusien palveluiden käyttöönottoon
 • ICT-projektien suunnitteluun ja kilpailutukseen
 • Läsnätyön menetelmien kehittämiseen sekä mobiililaitteiden tehokkaaseen käyttöön & hallintaan
 • Sosiaalisen teknologian, joukkoistamisen ja pelillistämisen hyödyntämiseen
 • Nykyisten tietojärjestelmien ja kokonaisuuksien auditointiin
 • Asiakkaan IT-henkilöstön kouluttamiseen uusien tuotteiden hallintaan
 • Asiakkaan pääkäyttäjien kouluttaminen uusien tuotteiden käyttämiseen

Suunnittelemme kokonaisuudet osana omaa tiimiäsi ja siirrämme samalla osaamisemme omalle tiimillesi. Tämän jälkeen olemme tarvittaessa apuna esimerkiksi akuuteissa ongelmatilanteissa ja liiketoimintaympäristön muutoksissa. Lue lisää tarjoamistamme mahdollisuuksista IT-arkkitehtiosaamisesi kehittämiseen.

Asiakkaamme saavat perinteisen konsultoinnin lisäksi käyttöönsä Sulavan tietämyskannan, pääsyn säännöllisiin webinaareihin ajankohtaisista aiheista, taatun vastauksen kaikkiin kysymyksiin, jatkuvan ylläpidon Microsoftin ja tietotyön uusimmista kuulumisista sekä paljon muuta.

Saat palvelukokonaisuuden käyttöösi välittömästi, selkeällä hankintamallilla ja rahat takaisin -tyytyväisyystakuulla. Kerromme mielellämme lisää uudesta palvelukonseptistamme. Lisätietoja antavat:Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.