Koronaviruksen vaikutukset Sulavan toimintaan


Koronaviruksen vaikutukset Sulavan toimintaanPäivitetty

11.5.2020 klo 15:25: Julkiset koulutuksemme järjestetään toistaiseksi online. Julkiset koulutuksemme jatkuvat online-toteutuksena ainakin kesäkuun loppuun. Seuraamme tilannetta aktiivisesti syksyn kurssien osalta.

If you wish to read this notice in english, you will find it here

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä koko kansakuntamme työskentelyyn ja toimintaan. Sulavalla sekä omien että asiakkaidemme ja kumppaneidemme työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi on ykkösprioriteettimme tässäkin tilanteessa.

Toisaalta Sulavan erityisosaamiselle ei koskaan ole ollut näin suurta tarvetta. Teemme kaikkemme auttaaksemme asiakkaitamme selviämään tästäkin tilanteesta digitaalisten välineiden ja palveluiden tehokkaalla hyödyntämisellä sekä toiminnan joustavalla muokkaamisella jatkuvasti muuttuvan tilanteen mukaan.

Keskeiset toimenpiteemme ovat:

1) Teemme toistaiseksi Sulavalla ensisijaisesti etätyötä
2) Julkiset koulutuksemme järjestetään toistaiseksi online
3) Olemme laajentaneet sekä ilmaista että maksullista koulutustoimintaamme kattamaan koronaviruksen aiheuttamat muutokset työkulttuuriin sekä Microsoftin pilviteknologian hyödyntämiseen
4) Olemme luoneet asiakkaillemme valmiita ratkaisuita ja toimintamalleja etätöihin siirtymiseen, viestinnän tehostamiseen sekä kenttätyössä jatkavien työn ja työturvallisuuden tukemiseen

Toimimme yhteystyössä viranomaisten kanssa ja muutamme ohjeistustamme välittömästi tilanteen muuttuessa. Päivitämme kaikki toiminnassamme tapahtuvat muutokset tähän uutiseen.

 

Sulavan konsultointiliiketoiminta

 

Liiketoimintamme jatkuu entistäkin digitaalisemmin. Käynnissä olevien hankkeiden ohella autamme asiakkaitamme esimerkiksi etätyöhön, kriisiviestintään ja työturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja teknologiaratkaisuissa.

Aiemmin sovitut, kasvokkain tapahtuvat, tapaamiset ja asiakaskohtaiset koulutukset siirretään virtuaalisiksi. Sulava-kontaktisi on sinuun yhteydessä näissä tapauksissa. Jos tarvitset ehdottomasti Sulavan työntekijän fyysisesti paikalle, on tästä sovittava aina erikseen etukäteen. Näissä tapauksissa yhteyshenkilönä toimii Sulavan henkilöstöjohtaja Juha Heikkonen.

Pidämme kirjaa Sulavien tekemistä menneistä ja tulevista matkoista, vältämme matkustamista ja mahdollisten ulkomaamatkojen jälkeen Sulavat työskentelevät kotoa käsin julkisten ohjeistuksen mukaisesti.
Henkilökuntamme on ohjeistettu ilmoittamaan altistumiset, mahdolliset altistumiset ja oireet välittömästi. Tiedotamme tällaisessa tapauksessa tilanteen välittömästi asiakkaillemme.

Toimimalla proaktiivisesti varmistamme Sulavan toimintakyvyn, palvelemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla, toimimme vastuullisesti ja hillitsemme omalta osaltamme terveydenhoidon kuormitusta.
Tavoitat kaikki Sulavan työntekijät normaalisti esimerkiksi Teamsin kautta, puhelimitse tai sähköpostitse.

Erityisesti olemme lisäksi sitoutuneet tuomaan kaiken osaamisemme asiakkaidemme käyttöön tänä aikana, jolloin digitalisaation tarve on suurempi kuin koskaan ennen. Työskentelemme erittäin tiiviisti Microsoftin kanssa ja tuomme yhdessä jatkuvasti uudenlaisia ratkaisuita ja palveluita koronaviruksen nyt ja tulevaisuudessa aiheuttamien tilanteiden helpottamiseksi.

 

Koulutuskeskuksessa järjestettävät koulutukset ja testikeskus

 

Koronaviruksen leviämistä rajoittavat suositukset ja toimet vaikuttavat luonnollisesti myös Sulavan koulutustoimintaan.

Julkiset koulutuksemme järjestetään toistaiseksi ainoastaan online. Julkiset koulutuksemme jatkuvat online-toteutuksena ainakin kesäkuun loppuun. Seuraamme tilannetta aktiivisesti syksyn kurssien osalta. Jatkamme toistaiseksi testipäivien järjestämistä koulutuskeskuksessamme ja seuraamme niiden osalta tilannetta aktiivisesti.

Olemme tehostaneet varotoimia toimipisteissämme mm. siivouksen ja desinfioinnin osalta tartunnan ehkäisemiseksi. Seuraamme virustilanteen kehittymistä ja virallista ohjeistusta, ja opastamme tarvittaessa osallistujia tarkemmin varotoimenpiteisiin tai siirtymiseen etäkoulutuksiin.

Koulutuksissamme, jotka nyt järjestetään online, suunnitellut sisällöt ja aikataulut pysyvät ennallaan. Etäkoulutusten oppimiskokemus on normaalin luokkakoulutuksen kaltainen eli näet ja kuulet kouluttajan, ja käytössäsi on sama koulutusmateriaali sekä harjoitusympäristö. Jokaiseen ilmoittautuneeseen otetaan yhteyttä ja toimitetaan ohjeet, miten koulutukseen voi osallistua sujuvasti esimerkiksi kotoa.

Kurssikeskuksen asiakaspalvelun yhteystiedot: info@sulava.com tai 020 740 2790

 

Lopuksi

 

Koronavirus vaikuttaa nyt ja pitkällä tähtäimellä merkittävistä meihin jokaiseen. Sulavan osalta nojaamme tässäkin tilanteessa vahvasti arvoihimme, joiden valossa sitoudumme mm. seuraavaan:

  • Pyri parhaaksi sekä Jaa osaamistasi: Meillä on maailman paras osaaminen Microsoftin pilvipalveluiden hyödyntämisessä työn tehostamiseksi. Meidän tulee tässä tilanteessa pystyä jakamaan osaamistamme asiakkaidemme lisäksi myös kaikille muille osaamistamme tarvitseville.
  • Pidä huolta: Sulavan organisaation ensisijaisena tehtävänä on pitää tässäkin tilanteessa huolta työntekijöistämme sekä asiakkaistamme ja kumppaneistamme. Meidän pitää pystyä valjastamaan osaamisemme muiden käyttöön, jotta jokainen organisaatio pystyy toimimaan kaikissa eteemme tulevissa tilanteissa.
  • Menestymme yhdessä: Vallitsevassa tilanteessa kukaan ei selviä yksin. Emme jätä ketään yksin tässäkään tilanteessa vaan selvitämme kaikki vastaantulevat vaikeudet yhdessä.
  • Sinulla on valta: Itsekkyydelle ei ole tilaa tässä tilanteessa. Meidän kaikkien on toki pidettävä huolta itsestämme ja lähimmäisistämme, mutta sen lisäksi meidän jokaisen tulee tehdä kaikkemme koko yhteiskunnan – ja erityisesti heikoimmassa asemassa olevien – eteen.


Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.