Kuinka IT-markkina on muuttunut 18 kuukaudessa?


Kuinka IT-markkina on muuttunut 18 kuukaudessa?fiberKirjoitin ensimmäisen IT-markkinaa peilaavan kirjoitukseni Sulavan blogiin melko tarkkaan 18 kuukautta sitten. Tuolloin nostin esille kolme trendiä:

  • Käyttäjälähtöisyys
  • Nopeammat projektit
  • Pienenevät budjetit

Nyt voisin viisastella sanomalla, että mitäs minä sanoin, mutta tyydyn toteamaan, että listaan voi lisätä vielä neljännen bulletin:

  • Pilvipalvelut ovat lyöneet lopullisesti läpi

Tällä hetkellä saamme erittäin runsaasti yhteydenottoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, jotka ovat tehneet päätöksen ottaa käyttöön Microsoftin pilviratkaisuja. Office 365, CRM Online ja viime aikoina myös Azure-palvelut kiinnostavat. Taustat on selvitetty ja nyt on toimenpiteiden aika – pilvisiirtymät ovat työn alla. Miksi?

Kustannussäästöt ja joustavuus

Eräs asiakkaamme totesi, että Office 365 -käyttöönoton jälkeen he pystyvät sammuttamaan 150 palvelimesta virrat pois – mielestäni ihan ok saavutus. Tämän lisäksi he saavuttavat selkeää kustannussäästöä aiempien korkeampien lisenssikustannusten jäädessä pois.

He pystyvät myös skaalaamaan palveluita hyvin nopealla syklillä – käyttäjämäärien muuttuessa ei ole tarvetta maksaa turhasta. Azure korvaa perinteisen, järkyttävän kalliin konesalin. Uusia liiketoimintapalveluita pystytään ottamaan käyttöön nopeasti ja myös ajamaan ne alas välittömästi – ei turhaa odottelua perinteisten IT-talojen tyyliin: avaa tiketti ja odota neljä viikkoa uutta palvelinta, sitten vasta pääset kehittämään palvelua.

Paremmat toiminnallisuudet

Office 365 ja muut Microsoftin pilviratkaisut tuovat käyttäjille lisää innovatiisia toiminnallisuuksia, kuten mm. Delve. Office 365 mahdollistaa tietotyön tuottavuuden nostamisen. Tämä on muuten sellainen osa-alue, missä on runsaasti potentiaalia melkein jokaisessa yrityksessä. Tietotyön tuottavuus ansaitsee oman kirjoituksensa, joten palaamme tähän myöhemmin.

On myös huomattava, että paikallisesti asennettavia tuotteita ei enää kehitetä vastaavaan tyyliin kuin aiemmin. Pilviratkaisuihin uudet ominaisuudet tulevat ensin ja nopeammin, kuten Aki mainitsi kirjoituksessaan.

Hyödyt esiin

Epäröitkö vielä Microsoftin pilvipalveluiden suhteen? Ei hätää, voimme auttaa sinua selvittämään pilvipalvelujen hyödyt sinun organisaatiollesi. Tuotteistettu esiselvityksemme tuottaa sinulle johtoryhmätason tiivistelmän hyödyistä ja kustannussäästöistä. Esiselvityksen lopputuloksena saat paremman ymmärryksen palveluista, hankintamalleista sekä selkeän business case -laskelman. Selvityksessa tarkastellaan organisaatiosi kannalta optimaalista käyttöönottomallia ja -järjestystä, jolloin projektiriskit pienenevät. Tämän pohjalta päätöksenteko on helppoa.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.