Kuusi syytä päivittää heti uusimpaan Office-versioon


Kuusi syytä päivittää heti uusimpaan Office-versioonupdate1. Käyttäjät ovat jo tottuneet jatkuvaan muutokseen

Pilvipalvelut päivittyvät jatkuvasti, ja oman konesalin järjestelmienkin päivitystahti tulee tiivistymään lähivuosina huomattavasti nykyisestä. Yrityskäyttäjät ovat tottuneet yksityiskäytössään Facebookin kaltaisiin pilvipalveluihin, joihin tippuu uusia ominaisuuksia viikottain. Officen päivitys ei ole enää siis mörkö jota käyttäjät pelkäävät, vaan päinvastoin: ajantasaisen version tarjoaminen tuottavaan tietotyöhön alkaa olla työntekijöiden vaatimus työnantajaa kohtaan. Tämä voi tulla IT-osastoille yllätyksenä, mutta olemme huomanneet sen monilla asiakkaillamme myös perinteisillä teollisuustoimialoilla.

2. Office 365 on entistä vahvemmin sidoksissa Office-versioon

Uusin Office 365 -versio tukee Office-versioita 2007:stä eteenpäin. Silti kaikki ominaisuudet saa käyttöön uusimmilla selain- ja Office-versioilla, jotka on suunniteltu alusta asti pilvinäkökulmasta. Uusi Office on myös Office 365:n, SharePointin, selain-Officen, Outlook.comin ja SkyDriven  ja Windows 8:n visuaalisen ilmeen mukainen.

3. SharePoint rakastaa uutta Officea

Uusimman Officen hyödyt painottuvat erityisesti SharePoint-käytössä. Dokumenttien helppo avaaminen ja tallentaminen, metatietojen ja työnkulkujen hallinta jne. toimivat parhaiten, kun Office on vähintään samalla tasolla SharePointin kanssa. Ja jos Office on uudempi, se taas ei haittaa. Myös itsepalveluraportoinnin uudet toiminnot tarvitsevat kaverikseen uuden Officen.

 4. Uusi Office riittää itsekseen

Office 2013 on ainut tapa saada uuden Lyncin täysi client-versio käyttöön. Office 2013:ssa tulee myös valmiiksi mukana SkyDrive Pro -synkronointisovellus. Office 2013 ei tarvitse lisäpäivityksiä eikä kirjautumisavustajaa vaan osaa kytkeytyä itse pilvipalveluun suoraan paketista asennettuna. Niinpä on usein helpompaa asentaa uusi Office kuin päivittää vanha pilviyhteensopivaksi. Bonuksena uusi Office tukee myös kosketusnäyttöjä.

 5. Asentaminen on entistä helpompaa

Office on tuotteena Microsoftilta kypsimmästä päästä ja sen RTM-versiossa on harvoin isompia ongelmia. Uusi Click-to-Run-asennustapa mahdollistaa Officen asentamisen portaalista ja käynnistämisen vaikka asennus on vielä kesken. Click-to-Run-asennus päivittää myös itse itsensä automaattisesti.

 6. Ajantasaisen Officen lisensointi on helppoa

Monella organisaatiolla Office on vakioitu Microsoft-lisenssisopimuksessa. Office 365:ssa esimerkiksi E3- ja M-käyttäjät saavat uusimman Office-sovelluksen osana pilvipalvelua. Palvelu kattaa nyt myös Mac-käyttäjät. Sovelluksesta saa viisi asennusta per käyttäjä, joka vastaa hyvin Bring Your Own Device -tarpeisiin. Jatkossa pilvipalvelun kautta Officen hankkiminen on ensisijainen ostotapa myös kuluttajille.Tags: