Kymmenen suosittua Lumia-sovellusta


Kymmenen suosittua Lumia-sovellustaViimeksi kirjoitin aiheesta ”Vinkkejä Lumia-käyttäjille” ja erilaisia käyttöniksejä riittäisi helposti toisenkin blogin verran. Kuten varmaankin kaikki Lumia-käyttäjät olen asentanut puhelimeeni joukon sovelluksia, jotka helpottavat tiettyjä puhelimen toimintoja, tuotavat lisäominaisuuksia tai ovat vain hauskoja käyttää.

Ohessa listaan kymmenen suosikkisovellustani lyhyine perusteluineen. Päivittäin puhtaasti työkäytössä hyödyntämäni sovellukset rajasin tällä erää pois. Myöskään varsinaisia pelejä en lähde tässä luettelemaan. Lumia-vinkkejä kaipaavien kanttaa tutustua tähän nokiaconnects.com -sivun artikkeliin Top 10 Nokia Lumia tips and tricks everyone should know”, sieltä voi löytyä uusiakin asioita.

SkyMap Free

Aloittelevalle tähtiharrastajalle on SkyMap Free oiva apuväline taivaalla tuikkivien tähtien tunnistamiseen. Sovellus innoitti myös nuoremman polven tähtiharrastuksen piiriin. Muutaman kerran olen keskustellut bussipysäkillä tähdistä tuntemattomien henkilöiden kanssa kun olen tiiraillut taivaalle puhelimen kautta.

Youtube Pro

Youtube Pron mainio ominaisuus on mahdollisuus ladata mielivideot myös offline-käyttöä varten. Tietysti pienenä varjopuolena on se, että videot vievät helposti tilaa ja videoiden katselu syö akkua aika lailla. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sovellus.

Board Express

Board Expressin avulla voi seurata useita keskustelualueita puhelimen avulla. Sovelluksesta on myös maksullinen versio, mutta tällä ilmaisversiolla pysyy kyllä kärryillä siitä, mitä keskustelupalstoilla kirjoitetaan.

GroupMe

GroupMe-sovelluksen avulla voit luoda ryhmiä ja lähettää viestejä ryhmän jäsenten välillä. Viestien lähettämiseen voit käyttää myös selainta, jos olet koneen äärellä. Sovellus välittää viestit tarvittaessa SMS-viesteinä, mikäli datayhteyttä ei ole.

Send A Contact

Jos haluat lähettää henkilön X yhteystiedot henkilölle Y, niin kyseinen temppu vaatii Lumiassa useita vaiheita. Pelkistetyn Send A Contact -sovelluksen avulla yhteystietojen lähettäminen onnistuu näppärästi.

Skype

Skypen esiversio julkistettiin jokin aika sitten ja vaikka kyseessä on beta, niin tärkein ominaisuus (se puhe) toimii kyllä. Olin pari viikkoa sitten Kaliforniassa ja soittelin matkan varrella useita Skype-puheluita pojilleni Suomeen. Videopuheluakin tuli kokeiltua, mutta siinä vaiheessa kyllä huomasi, että nopeampi yhteys olisi kyllä ollut tarpeen.

Nokia Etätoisto

Nokia Etätoisto on aivan äskettäin julkaistu ja vielä beta-vaiheessa oleva mielenkiintoinen sovellus, jonka avulla voit langattomasti näyttää Lumiassa olevia kuvia ja videoita samassa verkossa olevissa DLNA-yhteensopivissa laitteissa (esim. televisio). Ehkäpä asiakastapaamisissa jo lähitulevaisuudessa esitetään käsiteltävät asiat langattomasti puhelimesta kokoushuoneen seinälle.

Nokia Julkiset

Nokia Julkiset tarjoaa julkisen liikententeen reittitietoja 460:ssa kaupungissa 46:ssa eri maassa. Sovellus siis sisältää kaupunkien kartat ja julkisen liikenteen aikataulutiedot. Syötät vain kohdeosoitteen ja sovellus näyttää millä kulkuneuvolla pääset perille sekä kauanko aikaa matkaan menee.

WordPress

Viimeisenä, vaikkakaan ei vähäisimpänä, on listalla WordPress-sovellus. Sen avulla voi kirjoittaa kokonaisen blogin suoraan Lumia-puhelimella, mutta eniten sitä tulee käytettyä pienten kirjoitusvirheiden korjaamiseen, asetusten muuttamiseen ja tiettyjen tilastotietojen tarkasteluun.

Yllä siis oma ”kymmenen kärjessä” -listani Lumia-käyttäjille. Mitkä ovat sinun suosikkisovelluksesi ja miksi?