Määrätietoisesti maailman parhaaksi – mikä yhdistää Arctic Blue Giniä ja Sulavaa?

Sulava gin etiketti


Määrätietoisesti maailman parhaaksi – mikä yhdistää Arctic Blue Giniä ja Sulavaa?Sulava ja Arctic Blue Gin ovat käynnistäneet ainutlaatuisen yhteistyön, jossa Sulava on lanseerannut Sulava-brändätyn Arctic Blue Ginin. Sulava on ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa yritys, joka saa Arctic Blue Ginin omalla etiketillä. Innovaatio, intohimo, täydellisyyteen pyrkiminen ja periksiantamattomuus yhdistävät yrityksiä.

Kesällä 2016 Mikko Spoof ja Kimmo Koivikko yhdistivät vuosien kokemuksensa gineistä ja ravintola-alalta. Tuosta intohimosta ja kokemuksesta syntyi moninkertaisesti maailmalla palkittu Arctic Blue Gin, joka esittelee ainutlaatuista suomalaista luontoa ja osaamista.

”Kun kävelet aamukasteen aikaan mustikkametsään, havut, mustikat, mustikanlehdet ja kaikki muut kasvit ja marjat muodostavat aromaattisen symbioosin. Tämä haluttiin vangita pulloon”,

kuvailee Mikko Spoof, yksi yrityksen perustajista.

Idea yrityksen perustamiseen lähti kun Spoof luki artikkelin, jossa kerrottiin suomalaisen luonnon vahvuuksista matkailussa ja artikkeli tarjosi selkeitä key selling -pointeja myös tuotteelle.

”Tykkään rakentaa liiketoimintaa innovaation ja konseptoinnin kautta. Mietin onko kukaan koettanut koskaan pullottaa suomalaista luontoa. Suomalaisessa luonnossa on paljon huumaavia hetkiä aromaattisuuden kannalta. Jotta niiden tallentaminen oli mahdollista, lähdin kokoamaan ympärilleni tiimiä itseäni älykkäämmistä ihmisistä, jotta meissä yhdistyy paras osaaminen kaikilta tarvittavilta osa-alueilta. Esimerkiksi Hermannin viinitilalla on liki 30 vuoden kokemus suomalaisten raaka-aineiden jatkojalostamisesta ja keittiömestari Jaakko Sorsa on kuuluisa ja palkittu skandinaavisten makujen yhdistäjä”, Spoof kertoo ja jatkaa:

”Nämä hetket tulevat olemaan lähtökohta myös tuleville tuotteillemme. Tulemme aina käyttämään suomalaisia raaka-aineita. Esimerkiksi meille on tärkeää maailman puhtain, suomalainen vesi, jonka ansiosta meidän ei tarvitse reseptiikan kautta koettaa häivyttää juomastamme sivumakuja, voimme keskittyä aitoihin makuihin.”

 

Oman tien kulkijat

Sulava on syntynyt, kun IT-alalla kauan toimineet perustajat halusivat tehdä paremmin kuin muut, luoda uutta ja kyseenalaistaa it-alan vanhakantaiset tavat toimia. Tätä nykyä yrityksessä työskentelee poikkeuksellinen määrä Microsoft-palveluiden ja tuotteiden suomalaisia huippuosaajia.

Intohimo tekemiseen ohjaa sulavalaisia ja tavoite on olla maailman paras kumppani modernin tietotyön muutoksessa. Henkilökunnan huippuluokan osaamisen ja vuosien kokemuksen ansiosta sulavalaiset edistävät suomalaisten yritysten menestystä modernin tietotyön, alusta- ja pilvipalveluiden sekä liiketoiminnan tuottavuuden kasvattamisen keinoin.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme elämyksen ja mennä määrätietoisesti aina kohti parasta laatua. Haluamme yllättää positiivisesti, oli kyse projektin sujuvuudesta, asiakkaan arjen helpottumisesta ja tuottavuuden lisääntymisestä tai jos voimme tarjota asiakkaille ainutlaatuisen, kiinnostavan tuotteen, johon tutustua”, kertoo Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman ja jatkaa:

”Arctic Blue Gin on suomalaista laatutyötä, joka on valloittanut maan ja maailman. Laatua ja tekemistä, joka lähtee yhteisistä arvoista, tiimityöstä ja ihmisten intohimosta. On valjastettu vuosien kokemus, jotta on saatu aikaan näin laadukas gin. Sulava toimii samalla periaatteella. Henkilökuntamme toimii ketterinä tiimeinä ja poikkeuksellisen lahjakkaat asiantuntijamme vievät onnistumisillaan Sulavan alan kärkeen.”

Yrityksenä ja brändinä myös Arctic Blue Gin haluaa tehdä täysin omaa juttuaan, ketään seuraamatta. Osa strategiaa on, ettei yritys lanseeraa tuotetta, ennen kuin se on kategoriassaan ensin valittu maailman parhaaksi.

”Haluamme olla koko Suomen ylpeydenaihe, tarjota hetkiä, jotka sopivat suomalaisuuteen läpi koko maan. Koska olemme päättäneet, että tuotteet tulee valita ennen lanseerausta maailman parhaaksi, meinasimme mennä kaksi kertaa konkurssiinkin yrityksen alkumetreillä. Valinta on nyt osoittautunut oikeaksi ja kasvamme huomattavaa vauhtia. Maailmalla ei ole muita toimijoita, jotka toimisivat näin”, Spoof kertoo ylpeänä.

Arctic Blue Gin voitti Double-Gold -palkinnon sekä Spirit of the Year -palkinnon kansainvälisessä World Spirits Awards 2018 -kilpailussa. Tuplakulta myönnetään maailmanluokan tuotteelle, joka on saanut 95,3 pistettä tai enemmän mahdollisesta sadasta pisteestä. Alan arvostetuimpiin kilpailuihin lukeutuvaa World Spirits Awardsia pidetään yleisesti maailmanmestaruuskisoja vastaavana kilpailuna. Arctic Blue Gin brändinä on voittanut Spirits Artwork and Bottle Design Gold Outstanding 2018 -palkinnon arvostetussa International Wine & Spirit Competition -kilpailussa. Arctic Blue Ginin reseptiikka on Jaakko Sorsan ja palkitun tislaamomestari Askon Ryynäsen käsialaa ja tislaamo sijaitsee Ilomantsissa.

Microsoft valitsi Sulavan kesällä 2018 Modern Workplace Transformation -alueella maailman neljän parhaan kumppanin joukkoon. Valinta on erittäin merkittävä, koska näitä on aiemmin tullut vain kourallinen Suomeen. Sulava on voittanut saman palkinnon myös vuonna 2015 kategoriassa Cloud Productivity Partner of the Year.

Sulava on myös kasvattanut voimakkaasti palveluvalikoimaansa. Toteutettujen projektien määrän ja koon kasvaessa Sulava on rekrytoinut useita uusia asiantuntijoita. Tästä kehityksestä kertovat myös Microsoft-kumppaniuteen liittyvät kompetenssit, joilla kumppanit osoittavat osaamisensa. Kumppanisopimuksen uusinnan yhteydessä Sulavalla on nyt 11 kultatason kompetenssia ja 1 hopeatason kompetenssi.

 

Sulava saavutti 11 Microsoft-kultakompetenssia, lue lisää

Microsoft valitsi Sulavan maailman parhaiden joukkoon, lue lisää

Tietotekniikkayritys hankki oman nimikkoginin – 500 pulloa asiakkaiden ja työntekijöiden juotavaksi, lue lisää Kauppalehdestä

Tutustu Arctic Blue Ginin tekijöihinMarketing Specialist. Markkinoinnin ja viestinnän pitkän linjan ammattilainen, taustaa niin B2B kuin B2C -maailmasta.