Marko on Onsightin uusi arkkitehti


Marko on Onsightin uusi arkkitehtiMoi!

Olen Marko Rosberg. Noin viiden viimeisen vuoden ajan olen toiminut SharePoint-järjestelmäarkkitehtina vastaten SharePoint-alustojen suunnittelusta, pystyttämisestä ja konfiguroinnista niin asiakkaan omille palvelimille kuin pilveenkin. Luonnollisesti myös Office 365 on ollut iso osa työtäni viimeisimpien vuosien aikana.

Tein aikoinaan diplomityön IT-tukiorganisaation tiedonhallinnasta ja tähän liittyvistä järjestelmistä. Sitä kautta heräsi myös kiinnostus SharePointiin, kun tajusin sen olevan hyvin keskeisessä roolissa tässäkin asiassa. Tätä aikaisemmin työskentelin mm. IT-tuessa vastaten työasema- palvelintukitehtävistä ja mobiilioperaattorin laskutuksen pienkehityksessä.

Onsightilla tarkoitus on jatkaa pääosin samalla SharePoint-polulla, mutta laajan palveluvalikoiman ja osaavien kollegoiden avulla nykyistä osaamista on tarkoitus lähteä laajentamaan entistä vahvemmin Microsoftin pilvi- ja BI-palveluihin. Näiden muutaman ensimmäisen viikon aikana onkin jo käynyt selväksi, että olen todennäköisesti parhaassa mahdollisessa paikassa oppimisen kannalta mm. pätevien kollegoiden ja yrityksen koulutustoiminnan takia.

Kaiken uuden oppimisen rinnalla ei ole kuitenkaan tarkoitus unohtaa käytännön tekemistä. Olenkin päässyt jo mukaan uusiin mielenkiintoisiin projekteihin, joissa SharePoint on mukana tavalla tai toisella. Onsightilla on mukava tehdä töitä kollegoiden kanssa, joilla on tuoreita näkemyksiä ja samalla tulee katsottua asioita hiukan toiselta kantilta.Microsoft-arkkitehti, erityisosaamisena SharePoint, Office 365 ja Microsoft Azure. Microsoft MCSE, Sähköposti: marko@sulava.com