Microsoft Azure-sertifiointitesti läpäisty – lue vinkit valmistautumiseen!


Microsoft Azure-sertifiointitesti läpäisty – lue vinkit valmistautumiseen!Kävin joulukuussa suorittamassa ensimmäisen Microsoft Azure-testini, 70-533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions. Keräsin tähän blogiartikkeliin vinkkejä ja tietolähteitä, joita itse käytin testiin valmistautumiseen – toivottavasti näistä on apua muille sertifioituville IT-ammattilaisille!

image

Testi oli haastava, joskin oma valmistautumiseni testiin jäi joulukiireiden myötä hieman liian kevyeksi. Testiin mennessä olo oli epävarma – “kyllähän minä nämä asiat mielestäni osaan, mutta..”

Menemättä yksityiskohtiin testin kysymysten osalta, voinen todeta, että testi – kuten useimmat Microsoft-ratkaisujen sertifiointitestit – mittaa hyvin käytännön osaamista teorian lisäksi. Pelkkä Technetin lueskelu ei yksinään riitä, rinnalle tarvitaan myös riittävästi kattavaa tekemistä, harjoittelua ja asioiden sisäistämistä.

Testin läpäisyn myötä suorittaa samalla Microsoft Specialist: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions-sertifioinnin.

Testin aihealueet

Testi on laaja, ja kattaa Microsoft Azuresta käytännössä kaikki IT-ammattilaiselle kuuluvat asiat:

  • Azure Websites
  • Virtuaalikoneet
  • Pilvipalvelut yleisesti
  • Storage
  • Azure Active Directory
  • Verkot

Näistä websites oli minulle ehkä vähiten tuttu, vaikka paljon viime vuonna sivustoja rakentelinkin Azuren päälle. Virtuaalikoneet, Azure AD ja verkot lienevät useimmille IT-ammattilaisille niin peruskauraa, että lähinnä yksityiskohtien kertaaminen riittänee näistä aihealueista.

Tukimateriaali itseopiskeluun

Websites

Virtuaalikoneet

Pilvipalvelut yleisesti

Storage

Azure Active Directory

Verkot

Kurssit

Itseopiskelun lisäksi tarjolla on seuraavat kurssit testin aihealueista:

Testin varaaminen

Microsoftin testit tehdään nykyisin Pearson VUEn kautta. Testit voi kätevästi varata suoraan testisivulta, mutta ennen sitä kannattaa hakea ilmainen second shot voucher. Voucherin avulla saa ilmaisen uusinnan, jos testi ei mene läpi ensimmäisellä kerralla. Tämä tarjous on voimassa toukokuun viimeiseen päivään saakka.

Tsemppiä sertifiointiin! 🙂Twitter: @jussiroine