Microsoft Azure Websites – Webbisovellus käyttöön minuuteissa


Microsoft Azure Websites – Webbisovellus käyttöön minuuteissaCloud computing concept

Azure Websites on yksi Azuren alustapalveluista, joka on tarkoitettu Web-sivustojen pyörittämiseen. Web-sivustoja voidaan hostata myös Cloud Services –palvelun avulla, mutta se on tarkoitettu monimutkaisemmille Web-pohjaisille sovelluksille, joissa käyttöliittymä ja sovelluslogiikka on erotettuina. Palvelun kokeilemiseen riittää rekisteröityminen portaaliin ja navigointi kohtaan Websites. Azure Websitesin avulla pystyt keskittymään oleelliseen. Sinä vastaat sovelluksesta ja sen tietosisällöstä, Microsoft hoitaa loput.

Galleriasta löydät kymmeniä valmiita webbisovelluksia – sisällönhallintajärjestelmistä (esim. WordPress ja Joomla) erilaisiin markkinointityökaluihin – jotka voit valita asennettavaksi automaattisesti sivustollesi. Erilaisten valmispaketointien lisäksi luot helposti myös tyhjän webbisivuston, johon voit julkaista esimerkiksi .NET-, PHP-, Java-, Node.js- ja Python-webbisovelluksia.

Palvelun avulla voit rakentaa sivustoja, joiden suorituskyky skaalautuu kysynnän mukaan, joten et maksa turhasta. Lisäresurssit saat käyttöön nopeasti ja pystyt vastaamaan esimerkiksi markkinointikampanjan aiheuttamaan lisäkuormitukseen, varaamatta kuitenkaan jatkuvaan käyttöön samaa resurssimäärää. Maantieteellisen hajauttamisen avulla voit ohjata kävijät lähinnä heitä sijaitsevasta konesalista toteutettuun palveluun. Pystyt myös helposti julkaisemaan sivustoja Azure-konesaleihin niiden sijainnista riippumatta.

Pilvipalvelun avulla saat projektin käyntiin nopeasti. Asiakkaalle/tilaajalle on helppo järjestää demoja tai ympäristö, jossa on aina viimeisin versio nähtävillä. Kehitystyössä voidaan hyödyntää useampaa ympäristöä. Webbisivustoa voidaan päivittää suoraan versiohallinnasta tai jopa Dropboxista. Uusimmat versiot Visual Studiosta osaavat julkaista ja provisioida uusia sivustoja Azureen. Sovelluksen käyttäjähallinta voidaan integroida Azure AD:hen tai esim. Facebookiin. Sovelluksen tietovarastona puolestaan voi toimia esimerkiksi Azure:n SQL- tai MySQL-palvelu.

Peruspalvelun käytettävyydeksi luvataan 99,9 % ja palveluun saa helposti lisättyä myös vikasietoisuutta, joka takaa, että sivustosi ovat saatavilla vaikka palvelua päivitetäänkin.

Kokeileminen on ilmaista. Azure Websites -palvelusta tarjotaan neljä erilaista palvelupakettia. Vaatimattomin palvelupaketti mahdollistaa 10 webbisivun julkaisun ja on täysin ilmainen. Kattavin palvelupaketti sisältää useita dedikoituja palvelimia, kuormantasausta ja rutkasti säilytystilaa. Esimerkiksi Sulavan englanninkielinen cloudworker-sivusto pyörii Azure Websites -palvelussa.

 

Tämä kirjoitus on osa Sulavan Azure-blogikirjoitusten sarjaa. Lue myös nämä: