Microsoft Azuren hinnoitteluun muutoksia


Microsoft Azuren hinnoitteluun muutoksiaJuuri Microsoftin Build 2014-konferenssia ennen julkistettiin muutoksia virtuaalikoneiden ja storagen hinnoitteluun Microsoft Azure-palvelussa. Niin, palvelun nimikin muuttui näin aprillipäivän yhteydessä (ihan oikeasti!), ja vanha Windows Azure tunnetaan tästä eteenpäin nimellä Microsoft Azure.

Hinnoittelumuutokset ovat seuraavat:

Virtuaalikoneiden hinnat alenevat keskimäärin 35 % aiemmasta, ja storagen hinnat alenevat keskimäärin 65 %. Tämä on osaltaan Microsoftin vastaisku edellisviikkojen hinnanalennuksille, jotka Google ja Amazon julkistivat.

Hintamuutosten yhteydessä julkistettiin uusi Basic-taso virtuaalikone-instansseille, joka tarjoaa nykyistä Standard-tasoa vastaavat palvelut keskimäärin 27 % huokeammin. Ajatuksena on se, että Basic-tasoisten virtuaalikoneiden yhteyteen ei ole mahdollista liittää kuormantasatausta (load-balancing) tai automaattista skaalausta (auto-scaling). Nämä Basic-tasoiset virtuaalikonepalvelut ovat saatavilla 3. huhtikuuta alkaen.

Alla olevasta taulukosta näkyvät kokonaisuutena uudet hinnat, sekä vertailussa Amazonin AWS-hinnat. Taulukosta on hyvä huomioida uusi aluekohtainen hinnoittelu – Suomi lukeutuu näistä EU North-kategoriaan.

3162.final-image-1[1]

(Lähde: Microsoft)

 

Muistia vaativien sovellusten virtuaalipalvelimet (A5, A6 ja A7-tasot) halpenevat keskimäärin 35 % (jos käytössä Linux) ja 27 % (jos käytössä Windows) – tämä muutos tulee voimaan 1. toukokuuta.

Vastaava taulukko hintamuutoksista A5-A7-tasoille:

7367.final-image-2[1]

(Lähde: Microsoft)

Storagen osalta hinnat halpenevat 65 %, kun kyseessä on Locally Redundant Storage (LRS), eli vikasietoinen storage joka on yhden datacenterin sisällä (kolmella levypinnalla). Vastaavasti Geo Redundant Storage (GRS) halpenee 44 %. Uutena ominaisuutena storageen tulee Zone Redundant Storage (ZRS), joka skaalautuu kuten GRS, mutta nyt kolmelle datacenterille kahden sijaan.

On mukava huomata, että pilvipalveluissa on tiivis kilpailu ja tämä osaltaan vaikuttaa hinnoitteluun – usein positiivisesti asiakkaan suuntaan.

Tällä viikolla striimattava Build keynote tuonee osaltaan muita julkistuksia – stay tuned!Twitter: @jussiroine