Microsoft Ignite 2017 – ”AWESOME!”


Microsoft Ignite 2017 – ”AWESOME!”Viikko on ylittänyt puolenvälin Orlandossa, jossa on käynnissä suurin vuosittainen Microsoftin teknologiaseminaari, Microsoft Ignite. Samaan aikaan täällä on myös toinen seminaari, Microsoft Envision, joka suunnattu business ihmisille. Yhteensä näissä kahdessa seminaarissa on vajaa 30 000 osallistujaa, joka näkyy joka puolella Orlandoa ja etenkin konferenssikeskuksessa. Ison ihmismassan samanaikainen paikallaolo vaatii tiloilta massiivisia mittasuhteita ja jonkinlaisen kuvan saa siitä, että jos luentojen välillä pitää siirtyä kahden kauimmaisen pisteen välllä, aikaa kannattaa valita vähintään puoli tuntia.

Viikko alkoi omalta osalta jo sunnuntaina, jolloin oli Microsoft MVP Pre-day, jossa kerrottiin tulevista julkistuksista ja roadmapista, eli mitä tulevaisuudessa tapahtuu Microsoftin tuotteiden osalta. Varsinaisen seminaarin sessiolistalta olen valinnut itselle tuttuja aihealueita, mutta myös sellaisia, mistä ei aiempaa kokemusta juurikaan ole.
Sessioiden valinta on osoittautunut monelle haastavaksi, koska esityksen sisältöön vaikuttaa niin moni asia. Tästä ja monesta muusta seminaariin liittyvästä asiasta pitäisi varmaan kirjoittaa pieni ohjekirjanen, joka helpottaisi ainakin ensikertalaisten seminaariviikkoa. Tämä pitääkin laittaa To-Do listalle.
Seminaarin varsinainen ’suola’ omalta osaltani on ollut tavata kolleegoita ympäri maailmaa. Face-to-face keskusteluissa ei välttämättä puhuta teknologiasta, vaan siitä mistä päin maailmaa kukakin on Orlandoon matkustanut ja mikä on oma rooli Microsoftin ekosysteemissä. Asetin myös ennen matkaa itselleni tavoitteen saada Twitter-tililleni tietty määrä seuraajia viikon päätteeksi ja tuo tavoite näyttää täyttyvän.

Mutta mitä uutta teknologiarintamalla on tapahtumassa? On-premise palvelut tulevat saamaan uudet 2019 versiot ensi vuoden aikana. Näihin kuuluvat Exchange, SharePoint, Skype for Business Ja Office. Joten ne organisaatiot, jotka haluavat edelleen käyttää on-premise versioita, heille on siis tulossa pilviversioissa testatut ratkaisut käyttöön omiin ’Private-cloud’ ympäristöihin.

Windows Server, mikä on lähes kaikkien organisaadioiden perusinfra-alusta, saa uusia toiminnallisuuksia 1709 versiossa ja tämä uusi versio tulee saataville lokakuun aikana. Container malli on entistä vahvemmin esillä, samoin uuden palvelinversion julkaisumalli noudattelee Windows 10 yhteydessä opittua mallia.
Mielenkiintoinen uusi palvelinten hallintatyökalu on ’Project Honolulu’, jossa on entisestään laajennettu Server Managerin sisältämiä työkaluja, mutta siiretty ne selainpohjaiseen hallintatyökaluun, joka on tarvittaessa laajennettavissa/muokattavissa erilaisilla lisäosilla. Ja etähallinta vanhoihin palveliversioihin kaupan päälle. Tämä hallintatyökalu EI kuulu Windows Serverin natiivityökaluihin, vaan on erikseen asennettava sovellus, joka myöskin päivittyy Microsoftin mukaan joka kuukausi uudella versiolla.

 

 

 

 

Azureen on tullut/tulossa aivan huikea määrä uusia palveluita ja entistä massiivisempia palveluita. Yhtenä itseä eniten kiinnostavana palveluna julkaistiin esiversio Azure File Sync palvelusta, jolla voidaan tehdä tiedostopalvelimien sisällöstä identtinen kopio Azure Files palveluun. Eli tavallaan kahdennetaan tiedostopalvelin, pahinta mahdollista tilannetta ajatellen.

Kolleegani @_opax kirjoitti jo aiemmin mahtavan läpileikkauksen Sharepoint julkistuksista, sen pääset lukemaan tästä.

Samoin @jussiroine kirjoitti heti maanantaina Keynotesta ja viikon aikana tulevista julkistuksista Rencoren blogiin, sen pääset lukemaan tästä. (blogi englanniksi)

Uudistuksista tulette kuulemaan lisää koulutuksissani ja seminaariesityksissä, joten seuratkaa Onsight/Sulava web-sivua ja Twitter kanavaani, niin tiedätte missä minua seuraavaksi voi kuulla.

 Master of the Universe. Windows Server oriented Trainer and Technology Consultant - Microsoft MVP, MCT, MCSE, MCSA, MCITP, MCP, MS, ISI. Likes also #IOS devices.