Microsoft Ignite: Extending Office 365 Visibility, Security and Compliance: Office 365 Management APIs


Microsoft Ignite: Extending Office 365 Visibility, Security and Compliance: Office 365 Management APIsKaikki Microsoft Ignite-tapahtuman artikkelit löytyvät täältä.

Puhuja: Nagesh Pabbisetty (+ kauhea liuta partnereita yrityksistä BetterCloud, Cogmotive, AvePoint ja Palerra)

Kolmas päivä lähtee käyntiin, ja olo on pirteä! Aamiainen oli melkoinen pettymys, ja osaltaan se taitaa johtua suuresta osallistujamäärästä. Puhujat ja näytteilleasettajat mukaan laskettuna halleissa pyörii 23 000 ihmistä. Kannoin kaksi ensimmäistä päivää kahta läppäriä mukana, kaiken varalta akun loppumisen takia. Ilokseni huomaan, että uskollinen HP:n ultrabook jaksaa puskea 13 tuntia kerralla, kun näyttö on himmeällä. Reppu keveni kilolla tätä päivää varten!

Aiheena siis tällä kertaa kesällä saataville tulossa Office 365 Management API. Tästä on keväällä tihkunut jo hieman tietoa ja nyt toivottavasti luvassa laajempi läpikäynti ja esittely hallinta-APIin.

02

1 ihminen seitsemästä käyttää Office 365-palveluita. Palvelulla kasvua 22 peräkkäistä vuosineljännestä, ja yli 80 % yrityksistä käyttää kahta tai useampaa palvelua Office 365-alustasta. Yli 35 % yrityksistä joilla on Exchange, on myös Office 365 käytössä.

Office 365:n hallintaan tulee uloimpana kerrosena Office 365 Management APIt. Palvelu joka nyt julkaistaan on manage.office.com.

03

Manage.office.com on peruspohja tuleville API-palveluille. Pohjalla Azure AD (tietysti!), ja sen kautta Azure AD Graph API. Tähän julkaistaan versio 2 Service Communications APIsta (mukana REST-tuki ja OAuth2).

04

Ensimmäisenä käydään läpi Service Communications API 2.0. Tämä antaa health infoa kaikista Office 365-palveluista kuten reaaliaikaisen statustiedon, historiadataa, Message Centerin viestit sekä tulevat huoltokatkot. Uutuuksina tässä myös OData-tuki, eli $top, $select, $skip ja vastaavat filtterit kyselyille RESTin yli.

05

Seuraavaksi uusi Management API. On muuten kaverilla huikea vauhti käydä asiaa läpi!

06

Management API antaa Activity Feedit ja API-rajapinnat käyttäjistä, admineista ja Microsoftin aktiviteeteista. Noin kaksikymmentä partneria rakentaa tällä hetkellä TAP-ohjelman kautta ratkaisuja Management APIn päälle. Tunnetuimpia näistä ainakin AvePoint ja BetterCloud.

Activity Feed (osana Management APIa) tarjoaa kattavan näkymän käyttäjien aktivteetteihin – esim. clientin IP-osoitteen, geolokaatio IP:n perusteella, workload jne. Ratkaisujen rakentaminen APIn päälle on yksinkertaista ja noudattaa tuttua kaavaa: Rekisteröidään oma app Azure AD:hen, ja rakennetaan Listener ja Ingestor. Yksi kumppani oli alle 36 tunnissa rakentanut ratkaisun tämän päälle, mikä tietysti ei kerro montako henkilöä ratkaisua oli toteuttamassa. Sen jälkeen appi julkaistaan Office 365-tenanttiin ja tapahtuu normaali luvitus tenant adminin puolelta.

07

08

Preview tulee kesällä, ja siihen voi ilmoittautua http://aka.ms/activityapi osoitteen kautta.

Tämän jälkeen lavalle tuli nippu kumppaniyrityksiä esittelemään toimintaansa. Vähän köyhää, kun oikeaa asiaakin olisi ollut tuotepäällikön puolelta ja nyt tarinan kertominen ulkoistettiin myyntimiehille.

Tämä luento oli tässä. Hyvää asiaa aluksi, viimeinen 45 minuuttia täysin turha. Starbucksin kautta kahvia ja eteenpäin!Twitter: @jussiroine