Microsoft Ignite: Yammer Roadmap


Microsoft Ignite: Yammer RoadmapPuhujat

Juliet Wei, Gadi Ben Zvi

Lounaan jälkeen Yammerin tulevaisuutta ja roadmapia. Tällä kertaa wifi tuntuu lennokkaalta – katsotaan taas, miten yhteydet toimivat kun huone täyttyy. Luento joka alkaa sanoilla “This is a level 200 session” kertoo kyllä samantien siitä, että nyt ei mennä altaan syvään päähän. Aina ei tarvitsekaan mutta erityisesti roadmapien osalta olisi mukava tietää myös taustoja, eikä vain päätöksiä.

Overview

Yleistä perustelua Yammerista, ja klassiset “the world is now a giant network”-tyylistä alustusta. Arvostan itse tällaisissa tapahtumissa enemmän “poikki ja pinoon, tässä asia”-tyylisiä luentoja kuin kierrellen ja kaarrellen kerrottuja metaforia elämästä.

02

03

Tiimit ovat nykyään dynaamisia, verkostoituneita ja halkovat organisaation rakenteita ja maantieteellisiä sijainteja. Tiimit eivät ole kiinteitä, vaan rakentuvat nopeasti ja tarvittaessa hajoavat, kun tiimille ei ole enää käyttöä – esimerkiksi projektin päättyessä.

Tähän jälleen tarinaa y-sukupolvesta, jota jo keynotessa alustettiin. Milleniaalit, eli 2020-luvulla työelämään siirtyvät ovat jo nykyaikaisissa välineissä kiinni eikä sähköposti yksinään ole riittävä tapa viestiä. Always on, always connected. En ole itse y-sukupolvea mutta tämä kuvaus minuunkin kyllä osuu.

04

Office 365:n yksi ydinosista on luonnollisesti Yammer. Tässä kohdn käytiin läpi Yammerin perusteita: tiimityö, ihmisten kanssa verkostoituminen ja sosiaalinen tiedonvälitys. Mielestäni roadmap-esityksessä voisi perusasiat jättää jo taustalle, koska palvelu lienee jo useimmille kuulijoille tällä tasolla riittävän tuttu.

Seuraavaksi katsottiin vajaan 3 minuutin video Yammerin käytöstä. Tästä tuli aika suorat reaktiot Twitterissä mutta  ymmärrän, että sillä saadaan hyvät markkinointivideot käyttöön ja monelle silmäparille näkyviin kerralla.

Yammer’s approach

Yammerin tehtävä on avata organisaatioita ja saada ihmiset verkottumaan ja olemaan enemmän sitoutuneita (“engaged”).

05

Office 365 sign-in esittelyssä. Tämä muutoshan tuli jo maaliskuussa voimaan joten sinänsä puhutaan uudehkoista muutoksista Yammerissa. Tämän avulla käyttäjä voidaan tunnistaa Office 365-identiteetin avulla, jolloin kirjautuminen ohjautuu https://portal.office.com –palveluun.

External messaging nyt esittelyssä, eli yksittäisen keskustelujen jakaminen ulkoisille käyttäjille. Toiminto tulossa laajemmin Yammer-tenantteihin toukokuun aikana, muutaman viikon päästä. Kätevä toiminto on myös poistaa ulkoiset keskustelijat yhdellä napilla valitusta threadista.

Compliance laahaa vielä Yammerissa perässä muusta Office 365-palveluista. Tämän eteen ollaan tekemässä töitä mutta mitään konkreettisia lupauksia ei tässä vaiheessa annettu.

Groups Focus on Yammerin visio tulevaisuudesta. Työskentely on tiimeissä, ja ryhmien avulla tiimityötä lohkotaan ja kategorisoidaan.

Yammerin uusittu käyttöliittymä näyttää selkeämmältä ja ilmavalta. Ehdottomasti muutos parempaan!

06

07

Delve-tuki tai liittymä Yammeriin on jo olemassa. Yammer-logo näkyy osana Delve-kortteja.

Mobile Focus – eli muutokset mobiiliclientiin. Notifikaatiot tulevat per keskustelu (iOS ja Android).

08

Muita ominaisuuksia on mm. parempi valokuvien lisääminen mobiiliclientilla Yammer-keskusteluihin.

09

Ja tämä sessio oli tässä.Twitter: @jussiroine