Microsoft Inspire 2017


Microsoft Inspire 2017Microsoft Inspire (entinen Microsoft Worldwide Partner Conference WPC) tapahtumapaikka on Washington DC, viime vuonna tapahtuma oli Kanadan puolella Torontossa. Osallistujia on paikan päällä 17 000 henkilöä yhteensä 140 eri maasta. Onsightin ja Sulavan puolelta tilaisuuteen osallistuvat Antti Roine, Aki Antman sekä Harri Tervo. Suomalaisia osallistujia tilaisuudessa on yhteensä toista sataa henkilöä.

Tilaisuus alkaa tuttuun tapaan Keynote puheenvuorolla Verizon-areenalla. Turvatarkastukset ovat erittäin tiukat tällä kertaa, joten areenan ulkopuolelle syntyy pitkiä jonoja ja osa jääkin suosiolla hotelliin katsomaan livelähetystä.

Keynoten aluksi lavalle nousee Melissa Arnot (https://www.melissaarnot.com), joka on ensimmäinen nainen joka on kiivennyt Mount Everestille ilman lisähappea. Hän kertoo kuinka unelmat on mahdollista toteuttaa ja miten hän pystyy Microsoftin tuotteilla pitämään yhteyttä perheeseen, sponsoreihin ja yhteistyökumppaneihin. Hän kertoo käyttävänsä OneNotea, OneDrivea sekä Skypeä. Melissa on kiivennyt Everestille yhteensä 9 kertaa, joista kuudella kerralla on päässyt huipulle saakka.

Melissan jälkeen lavalle tulee Ron Huddleston, Chief Vice President, One Commercial Partner.

Ron kertoo miten Microsoft järjestää omaa toimintaansa uusiksi tämän vuoden aikana ja iso panostus on uusi One Commercial Partner organisaatio. Aikaisemmin siiloutuneet tiimit tekevät nyt enemmän yhteistyötä ja samalla Microsoft investoi 250 miljoonaa dollaria auttakseen kumppaneita myymään ratkaisuja jotka pohjautuvaan Azuree, Officeen sekä Dynamics 365:een.

Satya Nadella tulee seuraavaksi lavalle kiittämään hienosta vuodesta ja kertoo paikalla olevan Microsoftin partnereita 140 maasta. Maailmanlaajuisesti Microsoftin pilviratkaisuja toimittaa jo 64000 kumppaniyritystä. Microsoft kumppanit työllistävät maailmanlaajuisesti yli 17 miljoonaa ihmistä.

Nadella muistuttaa Microsoftin missiosta, joka on Empower every person and every organization on the planet to achieve more. Microsoft on vuosia puhunut Mobile First, Cloud First ideologiasta ja nyt tähän lisätään Intelligent Cloud, Intelligent Edge, Multi Device/Multi Device, Artificial Intelligence ja Serverless. Esimerkkinä Nadella kertoo autonomisesta autosta, joka tuottaa jopa 3 gigatavua dataa sekunnissa ja tämän käsittelyyn tarvitaan Intelligent Edge joka vie ainoastaan tärkeimmät tiedot pilveen. Serverless tekniikka mahdollistaa palveluita ilman perinteistä palvelinta, esimerkkinä hän mainitsee konttitekniikan, joka on jo saatavilla Microsoft Azuressa sekä Windows Server 2016 palvelimessa.

Nadella muistuttaa mitä aiheita kuuluu digitaaliseen muutokseen (Digital Transform):

 • Empower employees
 • Engage customers
 • Optimize operations
 • Transform products

 

Digitaalisen muutoksen mahdollistamiseen tarvitaan: Modern workplace, Business Applications, Applications & Infastructure ja Data & AI.

Modernissa työpaikassa seuraavat asiat tulevat muuttumaan tulevaisuudessa:

 • Routine Task -> Creative & Critical thinking
 • Individual Productivity -> Dynamic & Agile Teamwork
 • Disparate systems & tools -> Coherent & integrated solutions
 • Individual threats -> Sophisticated organizational breaches.

 

Nadella julkistaa seuraavaksi uuden paketin: Microsoft 365, joka sisältää Office 365, Windows 10 sekä Enterprise Mobility + Security tuotteet. Tästä tulee elokuussa myyntiin kaksi eri versiota, isoille (yli 300 hengen yrityksille) tarkoitettu Microsoft 365 Enterprise sekä alle 300 hengen yrityksille Microsoft 365 Business. Microsoft 365 pakettia voi kuvata sanoilla: Creativity, Teamwork, Simplicity sekä Security.

Seuraavaksi siirrytään digitaalisen muutoksen business applikaatioihin ja tässä tarkoitetaan nimenomaan Dynamics 365 tuoteperhettä. Microsoft julkaisi tänään uuden integraation, kun Dynamics 365 tuote voidaan yhdistää LinkedIn Sales Navigator työkaluun. Myös rekrytointiprosessi voidaan hoitaa Dynamics 365:n sekä LinkedInin avulla helposti.

Lopuksi käydään läpi vielä mitä muutoksia on tapahtumassa Infra / Data / AI puolella:

 • Private versus public cloud -> Distributed hybrid cloud
 • Virtualization -> Containers & microservices
 • Disparate databases -> Connected data estate
 • Big Data & Machine Learning -> Cognitivite Services & AI

 

Lähes kaksituntinen keynote kuluu nopeasti ja näemme myös useita demoja keynoten aikana. Kaikkia demot ovat tällä kertaa naisten vetämiä ja lavalla nähdään mm. Julia White, Sonia Dara, Raanah Amjadi sekä Alysa Taylor. Microsoft paljastaa myös seuraavan vuoden sijainnin partneritapahtumalle ja se on nyt ensimmäistä kertaa Las Vegasissa, joten varasimme välittömästi Keynoten jälkeen hotellit Las Vegasiin heinäkuun puolessavälissä 2018.Twitter: @anttiroine