Microsoft julkaisi uudet sosiaaliset työkalut – vain pilveen


Microsoft julkaisi uudet sosiaaliset työkalut – vain pilveenKirjoitin helmikuussa siitä, miten kuilu paikallisten tietojärjestelmien ja pilven välillä kasvaa. Tänään tuo kuilu venähti lopullisesti ylittämättömäksi, kun Microsoft julkaisi uuden Office 365-tiekarttansa. SharePoint Onlinen aktiivisten käyttäjien määrä on kasvanut 500% vuodessa. Office 365 on Microsoftin historian nopeimmin kasvava tuote. Yammer on käytössä yli 400,000 organisaatiossa. Jne. Mutta nämä ovat vain tilastoja.

Microsoftin uusi lähestymistapa tuo kaikki keskeiset tietotyön välineet saataville – helposti, kustannustehokkaasti ja ilman laajoja räätälöintejä. Tehokkaan tietotyön mahdollistamiseksi ei todellakaan tarvita räätälöityjä erillisiä portaaleja, jättimäisiä intranetejä, sähköisiä työpöytiä, kymmeniä sovelluksia tai mitään muutakaan kallista. Office 365 riittää. Ja palveluita voidaan käyttää kaikkialta ja kaikilla päätelaitteilla.

Paikallisiin versioihin uusia ominaisuuksia on turha odottaa. Microsoft ilmoitti tänään, että kaikkia uusia ominaisuuksia ei ole tulossa paikalliseen SharePointiin tai muihin Office-tuotteisiin. Uudet sosiaaliset ominaisuudet tulevat vain ja ainoastaan Office 365:een. Seuraava paikallinen päivitys tulee vuonna 2015.

Mikä Office Graph?

Tietoa syntyy työpaikoilla niin paljon, että ilman keskitettyä hallintaan ja visuaalista esitysmallia moni tietotyöläisen kannalta keskeinen tieto muuttuu pelkäksi kohinaksi. Office Graph tuo kaiken keskeisen tiedon käyttäjien saataville. Tietoja kerätään esimerkiksi sähköposteista, Yammerista, dokumenteista, SharePoint-sivustoilta, pikaviesteistä ja kokouksista.

´

Lyhyesti sanottuna Office Graph yhdistää vaatimattomasti sosiaalisen teknologian, tekoälyn, big datan ja pilven parhaat puolet – ja tuo ne kaikkien Office 365-käyttäjien ulottuville.

Oslo on ensimmäinen Office Graph-sovellus

Koodinimellä Oslo kulkeva sovellus mullistaa tavan etsiä ja löytää tietoa. Oslo on Office Graphia hyödyntävä sovellus, joka tuo käyttäjän tiedon keskipisteeseen.

Esimerkiksi haku ehdottaa suoraan kohteita, jotka ovat käyttäjän työn kannalta keskeisiä. Tämänkin taustalla on kaikki organisaation tuottama tieto, ml. Yammer, Lync, sähköposti ja kalenteri sekä tiedostot ja sosiaaliset keskustelut.

Yammerin ominaisuudet tulevat sisään Office 365:een

Yammer on ollut suhteellisen irrallinen muusta Office 365-ympäristöstä. Jatkossa näin ei enää todellakaan ole. Sosiaalisuus tulee kiinteäksi osaksi koko tuoteperhettä – kuten myös muita Microsoftin tuoteperheitä, esimerkiksi CRM Onlinenä. Jatkossa Office 365:n sisälle voidaan luoda sosiaalisia ryhmiä, jotka koostavat esimerkiksi ihmiset, osaamisen, pika- ja sähköpostiviestit, dokumentit, keskustelut ja kalenterit yhdeksi työryhmäksi.


Yammerin keskutelut voidaan jatkossa tuoda SharePointin ja CRM:n lisäksi myös Office-tuotteiden sisään.

Lyhyesti sanottua, jatkossa tiedon tuottaminen, jakaminen, löytäminen ja jäsentäminen on osa yhtä suurta kokonaisuutta. Lienee turhaa edes sanoa, että tällä tulee olemaan valtava vaikutus tietotyön mielekkyyteen ja tuottavuuteen.

Koska uudet ominaisuudet saadaan paikalliseen versioon?

Microsoftin vastaus tähän kysymykseen on selkeä – ja sama jonka olemme Sulavassa sanoneet asiakkaillemme kolmen vuoden ajan. Yllä kuvaamiani uusia toiminnallisuuksia ei tule koskaan paikalliseen SharePointiin: ” While we’re committed to another on-premises release of SharePoint Server—and we’ll maintain its social capabilities—we don’t plan on adding new features. Our investments in social will be focused on Yammer and Office 365″.

Aino tapa pysyä kehityksessä mukana on siis joko siirtyä pilveen tai hybridimalliin.

Miten edetä?

Jos olet jo siirtynyt Office 365-käyttäjäksi, olet oikealla polulla. Jos et ole, ota välittömästi yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Yammer kannattaa ottaa välittömästi käyttöön. Yammerin käyttöönotto ei vaadi Office 365-käyttäjiltä uusia lisenssejä (esimerkiksi E- tai A-planeissa). Samoin OneDrive for Business kannattaa ottaa välittömästi käyttöön. Office 365 –käyttäjillä palvelu on otettavissa heti käyttön. Microsoft toi tänään myös paikallisiin ympäristöihin mahdollisuuden helppoon ja kustannustehokkaaseen OneDrive for Business-käyttöönottoon.

Me autamme Yammerin ja OneDrive for Business-palvelun käyttöönotossa ja perehdytämme organisaatiosi tietotyön tehostamiseen uusien ominaisuuksien avulla. Loput hoitaakin sitten Microsoft, uudet toiminnallisuudet päivittyvät pikkuhiljaa – ja ilmaiseksi – Office 365-ympäristöön.

Lupauksemme on yksinkertainen. Siirtymällä Office 365:een säästät kuluissa, lisäät merkittävästi tietotyön tehokkuutta ja uudet palvelut ovat aina käytössäsi – turvallisesti kaikkialta ja kaikilla päätelaitteilla.Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.