Microsoftilta viime hetken muutoksia Azure Developer -sertifiointipolulle

Azure sertifiointi


Microsoftilta viime hetken muutoksia Azure Developer -sertifiointipolulleKuten jo tarkkasilmäisimmät Azuresta kiinnostuneet sovelluskehittäjät ja IT-ammattilaiset ovat saattaneet huomata, Microsoft on viime hetkellä päättänyt tehdä korjausliikkeitä ja yksinkertaistaa Azure Developer Associate -sertifiointipolkua.

AZ-200: Microsoft Azure Developer Core Solutions ja AZ-201: Microsoft Azure Developer Advanced Solutions -sertifiointitestit ovat olleet koko syksyn 2018 beta-vaiheessa ja siitä saatujen palautteiden perusteella Microsoft on päättänyt korvata sertifiointitestit yhdellä ainoalla AZ-203: Developing Solutions for Microsoft Azure -sertifiointitestillä.

Ja koska jatkossa sertifiointitestejä on vain yksi, jää myös vanhasta 70-532 -testistä sertifioinnin päivittävä AZ-202: Microsoft Azure Developer Certification Transition -sertifiointitesti tarpeettomaksi. Näin ollen Azure-sovelluskehittäjän rooliin valmistava polku menee aika lailla kokonaan uusiksi. Microsoftin beta-vaiheesta saaman palautteen perusteella vanha sisältö olisi sisältänyt paljon enemmän kuin mitä Azure-sovelluskehittäjän rooli oikeasti vaatisi.

Menitkö jo tekemään tai varaamaan jonkun näistä beta-vaiheen testeistä tai molemmat? Ei haittaa. Kurssimateriaalit ja testien sisältö olivat tosiaan laajempia, kuin mitä uuden AZ-203 -sertifiointipolun materiaalit ja sertifiointitesti tulevat olemaan. Käytännössä sisältöä uudelle AZ-203 -sertifiointitestille tulee 70% vanhasta AZ-200 -sertifiointitestistä ja 30% vanhasta AZ-201 -sertifiointitestistä. Ja ylimääräiset asiat mitä ehkä vahingossa opiskelit, ei niistä haittaa ole. Ainakin osa sisällöstä nimittäin siirtyy lähes suoraan esimerkiksi Data & AI -puolen keväällä julkaistaviin materiaaleihin ja sertifiointitestiin.

Jos siis menit jo pänttäämään itsesi valmiiksi testeihin AZ-200- ja AZ-201 -sertifiointipoluilta, voit hyvillä mielin mennä suoraan AZ-203 -sertifiointitestiin, sillä osaat jo tarvittavat ja vähän enemmänkin. Jos jompikumpi vanhoista testeistä taas on jo suoritettu, tulet saamaan ilmaisen voucherin uuteen AZ-203 -testiin. Ja jos läpäisit jo molemmat vanhat testit, niin onneksi olkoon, läpäisit automaattisesti jo myös uuden AZ-203 -sertifiointitestin.

 

Miten tämä vaikuttaa koulutuksiin, joita keväällä piti aiheen tiimoilta järjestää?

 

AZ-201 -polkuun liittyvät kurssit keväältä on jo peruttu, koska niiden materiaaleja ei voi enää ostaa. Tämä näkyy jo Sulavan kurssikalenterissa. Uudet AZ-203 -polun kurssit ja niiden materiaalit tullaan julkaisemaan helmikuun aikana.

Summasummarum. Developer-roolin sertifiointipolku tuli juuri karvan verran yksinkertaisemmaksi. Ja totta puhuen, vaikka viime hetken muutos ehkä ärsyttääkin, tällaisia vartenhan näitä beta-vaiheita pidetään. Niistä saatujen palautteiden perusteella Microsoftilla on vielä mahdollisuus tehdä viime hetken korjausliikkeitä ennen tuotantoon menoa.

 

Lisätietoa:

https://www.microsoft.com/en-us/learning/community-blog-post.aspx?BlogId=8&Id=375185

https://buildazure.com/2018/12/27/az-203-developing-solutions-for-microsoft-azure-certification-exam/

https://www.microsoft.com/en-us/learning/exam-AZ-203.aspxJuha toimii Sulavan myynnin teknisenä seniorikonsulttina ja auttaa Sulavaa kehittämään liiketoimintaansa Azuren palveluiden ympärillä.