Miksi ihmeessä hankkisin jonkun autopilotin?

Lentokoneen ohjaamo


Miksi ihmeessä hankkisin jonkun autopilotin?Välillä myynnissä tulee vastaan ratkaisuja, jotka melkein myyvät itsensä. Yksi näistä on Microsoftin Windows Autopilot. En lähde sen kummemmin kuvailemaan Windows Autopilotin teknisiä ratkaisuja, siihen meiltä löytyy aivan eri ihmiset. Mikäli olet kiinnostunut mitä kaikkea tämä teknisesti tarkoittaa, kannattaa käydä keskustelu meidän konsulttien kanssa. 

Sinulle tulee varmasti vastaan myös IT-taloja, joiden edustajat eivät Autopilotia hehkuta. Näille kaikille löytyy yhteisiä nimittäjiä kuten image (käyttöjärjestelmän levynkuva) ja muita esihistoriallisia tapoja pitää sinut ja organisaatiosi heidän talutusnuorassaan. Heille Windows Autopilot on uhka, koska se vie heiltä pois hyvän katteen liiketoimintaa. 

Autopilot sopii organisaatioille, jotka haluavat ja kykenevät toimimaan ketterästi modernilla tavalla. Toki se tuo mukanaan myös kustannussäästöjä, jotka ovat aina tervetulleita. Vähintään yhtä merkittävänä etuna näen sen, että saadaan työntekijöille käyttöön parempia työvälineitä nopeammin.  

 

Ei enää pitkiä käyttöönottoja – Nopeasti tuottavaan työhön

 

Windows Autopilotin avulla saadaan käyttöönottoprosessia helpotettua ja nopeutettua. Käyttäjä hankkii itse työaseman tai se toimitetaan kaupasta suoraan hänelle ilman mitään esiasennuksia tai konfiguraatioita. Käyttäjä käynnistää työaseman koneen ja Autopilot ohjaa käyttäjän personoituun kirjautumissivuun. Käyttäjä liittää laitteen ohjatusti hallintaan ja lähtee puoleksi tunniksi kahville tai ulos reippailemaan. Tällä välin tietoturvakäytännöt, asetukset ja sovellukset pusketaan automaattisesti työasemalle. Tämän jälkeen virkistäytynyt käyttäjä ryhtyy niihin töihin, jonka takia hänet on organisaatioon palkattu. 

Keskustelin tästä erään yrityksen edustajan kanssa ja hän kertoi, että Sulavan tekemän Windows Autopilot -projektin jälkeen työntekijät saivat uudet työasemat saman tien käyttöönsä. Aikaisemmin oli jouduttu odottamaan päiviä tai viikkoja, kun piti tilata kaikenlaisia esihistoriallisia toteutuksia. Tällainen odottelu vanhan työntekijän kanssa ei välttämättä ole kuin henkinen ongelma, mutta kun taloon tulee uusia ihmisiä ja heille ei saada työkaluja, alkaa rahaa hukkumaan. Vielä isompana ongelmana rahan sijasta näen uuden henkilön motivaation tuhoamisen jo perehtymisvaiheessa. 

Mikäli haluat toimia ketterästi ja saavuttaa paremman ympäristön pienemmillä kustannuksilla laita viesti sales@sulava.com tai soita minulle suoraan (+358 50 595 6596) niin kerromme tarkemmin, miten yhdessä edetään. 

I said this in my prior post and I’ll say it again—Windows Autopilot is an absolute game changer. I urge you to spend some time learning more about it. 

Brad Anderson, Corporate Vice President of Enterprise Mobility + Security, kesäkuu 2018 

 

Lue asiantuntijamme Riston Miten voit säästää rahaa laiterallissa? -blogista lisääChief Sales Officer, Co-Founder. Sähköposti: harri.tervo@sulava.com