Mitä työympäristö sinulle merkitsi?


Mitä työympäristö sinulle merkitsi?tyopaikkaTyöympäristön käsite on muuttunut. Perinteinen ajattelu toimistosta työympäristönä on auttamattoman vanhentunut. Työympäristö on siellä, missä ikinä työskentelemme. Fyysisen tilan lisäksi digitaalinen tila on osa työympäristöämme. Työympäristön johtamisen kannalta kolmas tärkeä ulottuvuus ovat verkostot. Nykyaikaisen työympäristöjohtamisen pitää siis kattaa tila, teknologia ja ihmiset.

Kuka omistaa nykyaikaisen työympäristön? Kullakin kolmella elementillä on suuremmissa organisaatioissa eri omistaja; tilahallinto, tietohallinto ja henkilöstöhallinto. Epäilen kuitenkin, että työympäristö mielletään useimmiten tilahallinnon vastuualueeksi. Työympäristön kehittämisen kannalta uusi teknologia ja sitä tukeva kulttuurimuutos ovat avainasemassa.

Miten työympäristöä johdetaan? Nykyaikaisen työympäristön luominen on 20 prosenttia tiloja ja teknologiaa, ja 80 prosenttia kulttuuria. Uudenlainen monitilatoimisto ja uusi teknologia tarvitsevat uudenlaisia työtapoja. Uusi teknologia ei sellaisenaan muuta ihmisten käyttäytymistä. Työtapoja pitää aktiivisti kehittää, että teknologiasta saadaan täysi hyöty irti. Sama pätee moderneihin toimitiloihin. Tutkimukset osoittavat, että monitilatoimisto lisää työntekijöiden viihtyvyyttä ja tuottavuutta vasta, kun niitä tukevat uudet käytännöt on lanseerattu.

Miten työympäristöä johdetaan strategisesti?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta Mika Okkolan ja muiden panelisteina toimivien työympäristöjohtamisen ammattilaisten kanssa Strategisen Työympäristöjohtaminen -tilaisuuteen 31.10.2016 klo 14:00 – 16:00. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä