Miten nostat organisaation tietotyön uudelle tasolle?


Miten nostat organisaation tietotyön uudelle tasolle?Kuinka monessa tiimissä sinä teet säännöllisesti töitä? Arvaan että hyvin monessa ainakin, jos teet tietotyötä. Tiimityö on viime vuosina lisääntynyt huimasti työpaikoillamme ja uskallan väittää sitä yhdeksi tämä ajanhetken tietotyön megatrendeistä.

Siirryin Sulavalle Telialta syyskuun alussa konsultin tehtävään. Telialla vastuullani oli Microsoftin tuottavuusratkaisut ja -palvelut yritysasiakkaille. Olen huikean innoissani tästä mahdollisuudesta tehdä töitä Microsoft-pilvipalveluosaajien huipputiimissä. Sitäkin enemmän olen iloinen, kuinka hienoja ihmisiä minulla on uusina työkavereina.

Tiimityön merkitys näkyy myös tiimityötä tukevien palveluiden yleistymisenä, näistä Slack-sovellus lienee tunnetuin. Näiden uusien sovellusten keskeinen ominaisuus on virtuaalinen työtila, jossa kaikki tiimityöhön liittyvät vuorovaikutus tapahtuu. Kommunikaatiohistoria kuten pikaviestikeskustelut ovat myös pysyvää ja aina saavutettavissa yhdenmukaisella käyttökokemuksella kaikista päätelaitteista.

Microsoft vastasi markkinan tarpeeseen tuomalla alkuvuonna saataville Teams-sovelluksen Office 365 -palveluun. Teams toimii Office 365:n tiimityön keskuksena yhdistämällä eri Office 365 -toiminnallisuudet yhtenäiseksi tiimityötä palvelevaksi käyttökokemukseksi.

Me olemme jo Sulavalla aktiivisia Teamsin käyttäjiä ja kokemukset ovat pääosin myönteisiä. Teams on eittämättä iso askel Microsoftilta oikeaan suuntaan, joskin myös kehitettävää siinä on vielä runsaasti. Uusia ominaisuuksia onkin luvassa nopealla tahdilla sen perusteella mitä Microsoft valotti Teamsin tiekarttaa tämän syksyn Ignite-konferenssissa. Microsoft ilmoitti myös, että ajan myötä Teams korvaa suositun Skype for Business -sovelluksen.

Milloin on oikea aika aloittaa Teamsin käyttö? Miten Teamsin käyttöönotto tehdään hallitusti? Kuinka yleisen puhelinverkon soittotoiminnallisuudet tuodaan Teamsiin tai miten siirtymä Skype for Busineksestä Teamsiin onnistuu? – Sulava auttaa näissä ja muissa Teamsiin liittyvissä kysymyksissä. Tulemme myös käsittelemään näitä aiheita tulevissa blogikirjoituksissa.

Totean lopuksi, että mielestäni nyt on erittäin hyvä ajankohta aloittaa Teamsiin tutustuminen esimerkiksi pilotin kautta. Henkilökohtaisesti odotan innolla tulevia asiakashankkeita, koska uskon vilpittömästi, että Teams on loistava mahdollisuus nostaa organisaation tietotyö uudelle tasolle.