Miten voit säästää rahaa laiterallissa?

Windows Autopilot Pilvi


Miten voit säästää rahaa laiterallissa?Windows 10 -laitteet on nyt mahdollista ottaa nopeasti käyttöön itsepalveluperiaatteella ja laitteiden koko elinkaarta voidaan hallita pilvestä Windows Autopilot -teknologian avulla.

Perinteisesti laitteiden hallinta ja hankinta on ollut it-resursseja runsaasti kuormittavaa. Oli it yrityksen omassa hallinnassa tai ulkoistettu kumppanille niin kuluja syntyy esimerkiksi laitteiden käyttöönotosta sekä käyttöjärjestelmän levynkuvien (image) mallintamisesta, päivittämisestä ja laitteiden käyttöönotosta.

Omaksumalla modernin tavan it-laitteiden hallintaan yritys säästää resursseja. Työympäristöt on sekä helppo ottaa käyttöön että muokata nopeasti yrityksen ja työtehtävien tarpeiden mukaan. Työntekijöille malli antaa paremman ja nopeamman käyttökokemuksen niin toimistolla kuin liikkeellä ollessa. Tarve työaseman tiukkaan hallinnointiin vähenee kun hyödynnetään puhtaan käyttöjärjestelmän suomia mahdollisuuksia yhdessä modernin pilvipohjaisen hallinnan kanssa.

Perinteinen laitteiden esiasennusrumba on tarpeeton, kun uusi laite on mahdollista yhdistää pilvessä olevaan työympäristöön missä ja milloin vain. IT-asiantuntija pystyy hallitsemaan myös laitteet, jotka ovat perinteisten keinojen tavoittamattomissa tai joita ei ole kustannustehokasta ylläpitää esimerkiksi laitteen tyypin, sijainnin ja yhteyksien vuoksi.

 

Kuinka käyttöönotto tapahtuu?

 

Nykyaikainen käyttöönotto näyttää seuraavanlaiselta:

 

 

Windows Autopilot käyttöönotto

Käyttäjä voi siis ottaa laitteen käyttöön ja asentaa sen uudelleen itsepalveluperiaatteella. Käyttöönotossa hyödynnetään Windows Autopilot –teknologiaa, joka mahdollistaa muun muassa laitteen esirekisteröinnin. Tällöin käyttäjä ohjataan laitteen käyttöönoton aikana kirjautumaan yrityksen tiedoilla varustetulle aloitussivulle. Käyttäjä suorittaa ns. Azure Active Directory -liitoksen, jolloin laite liitetään pilvihallintaan.

Turvallisuus ennen kaikkea

 

Hallinta toteutetaan hybridimuotoisena tai puhtaasti pilvestä Open Mobile Alliance Device Management (OMA-DM tai MDM) -protokollan avulla. Tällöin ei välttämättä tarvita lainkaan paikallista infrastruktuuria. Intune (MDM hallintajärjestelmä) mahdollistaa laitteiden hallinnan ja sovellusjakelun laitteen koko elinkaaren aikana. Raportoinnissa hyödynnetään lisäksi Operations Management Suiten Windows Analytics -komponenttia, joka mahdollistaa Windows-laitteilta kerättävän monipuolisen telemetriatiedon hyödyntämisen.

Identiteetin- ja tiedon suojaus, tiedon luokittelu ja tiedon vuotamisen estäminen luotettujen sovellusten ulkopuolelle, murtojen havaitseminen, haittojen torjuminen sekä identiteetin suojaus toteutetaan kehityksen kärjessä olevilla pilvipohjaisilla tuotteilla, jotka turvaavat yrityksesi.

Vaikka pilvestä puhutaan tässä yhteydessä paljon, yrityksen omaa ympäristöä ei ole unohdettu, sillä käyttäjät pääsevät tarvittaessa myös paikallisiin verkkojakoihin ja tulostimiin. Tässä käytetään Windows 10:n vähemmän tunnettua kertakirjautumisominaisuutta (Single Sign-On), jonka avulla kirjaudut paikallisiin resursseihin kuten pilveenkin.

Liian hyvää ollakseen totta? Toteutimme tällaisen Windows 10 Modern Workplace -mallin hektisessä mediaympäristössä toimivalle MTV:lle. Mallista on koitunut asiakkaallemme merkittäviä säästöjä ja loppukäyttäjien käyttökokemus on ollut erinomainen.

 

Mistä saat lisää tietoa?

 

Julkaisemme julkisen referenssin MTV:n ja Microsoftin kanssa tänä syksynä. Lisäksi tulemme järjestämään aiheesta webinaarin. Seuraa Sulavan somea ja ilmoittaudu mukaan!

Instagram

Facebook

LinkedIn

Twitter

YouTube

Jaamme osaamistamme myös uudella kurssillamme, joka toteutetaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa 13.9. Sekä 29.11.

Lisätietoa Windows 10 Modern Workplace: Azure AD + Intune + Autopilot + OMS -kurssista ja osallistumislinkin löydät täältä.Risto on kouluttaja, osaamisalueinaan Windows 10, Office, Sharepoint, Dynamics CRM Online ja Office 365. risto.nikula@sulava.com, Twitter @ristonikula