Intra -ja extranetpalvelut

Modernit intranet- ja extranet-ratkaisut tarjoavat kaikille päätelaitteille skaalautuvan, visuaalisesti miellyttävän ja helposti hallittavan tavan jakaa tietoa ja työskennellä sekä organisaation sisällä että ulkopuolisten sidosryhmien kanssa.

ASIANTUNTIJAT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

MENETELMÄT

ESISELVITYS

 

Intranet- tai extranetratkaisun esiselvitys on tiivis konsultointiprojekti, jossa ohjattujen työpajojen avulla kartoitamme uuden palvelun tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelemme sopivimman toteutustavan. Emme työstä abstrakteja monikymmensivuisia vaatimusmäärityksiä, vaan hyödynnämme suunnittelutyössä demoympäristöjä ja käymme konkreettisesti läpi vaihtoehdot ja niiden vaikutukset palvelun toteutukseen, käyttöön ja ylläpitoon.

Moderni intranet yhdistyy saumattomasti tietotyön muihin palveluihin, eikä extranetkaan ole enää vain erillinen
sivusto vaan tapa tehdä työtä yhdessä organisaatiorajoista riippumatta.  Varsin usein intranet- tai extranetratkaisun esiselvityksessä koukataankin syvälle modernin työn puolelle.

 

Esiselvityksen tuotoksena asiakkaan projektiryhmälle kertyy tanakka osaaminen ja perusteltu näkemys siitä, miten tehdyt valinnat tukevat tavoitteita. Esiselvitysvaiheen dokumentaatio kuvaa tulevan ratkaisun toteutussuunnitelman ja ehdotuksen siitä, millaisilla työvaiheilla ja tehtävillä toivottu lopputulos saavutetaan.

TOTEUTUS

 

 

Toteutusvaiheessa esiselvityksen suunnitelmat muuttuvat varsin rivakasti käyttöönottovalmiiksi palveluksi. Työskentelemme toteutusvaiheessa samoin kuin esiselvityksen aikana – avoimesti opastaen ja selittäen, mitä ja miksi järjestelmään on edellisen yhteisen palaverin jälkeen tehty. Meille on tärkeää, että teille toteutettava palvelu tulee tutuksi ja omaksi heti alusta alkaen. Aktiivisella kokeilulla ja kommentoinnilla myös varmistetaan, että suuntaa on helppo korjata tarvittaessa.

 

Intranet-ja extranetsivustojen teknisenä alustana toimivat tyypillisimmin perinteiset tai modernit SharePoint-sivustot ja niihin kiinteästi liittyvät muut Office 365 palvelut, kuten Teams, Delve, Stream, PowerApps ja Flow.

TOIMINTATAVAN MUUTOS JA KOULUTUS:

 

Fiksu intra- tai extrapalvelu auttaa tekniikallaan käyttäjää ja sisällöntuottajaa monin tavoin. Modernien sivustojen sisällöntuotanto on intuitiivista ja helppoa omaksua, jolloin perinteisiä koko päivän luokkahuonekoulutuksia kaikille sisällöntuottajille enää harvoin tarvitaan. Siitä huolimatta intra- ja extraprojekteissakin panostukset koulutukseen ja organisaation toimintatapojen muutokseen varmistavat teknisen alustan tarjoamien hyötyjen toteutumisen.

 

Tyypillisiä koulutusmuotoja intra- ja extraprojekteissa ovat tiiviit etäluennot ja sisällöntuotanto- ja käyttöönottovaiheen tukitunnit tai klinikat, lyhyet ohjevideot ja loppukäyttäjille suunnatut vinkit ja tiiviit flyer-tyyliset mainosesitteet. Koulutussisällöt painottuvat alustan teknisen hyödyntämisen lisäksi selkeään viestintäkieleen, oikeiden tallennus- ja jakosijaintien valintaan ja hajautetun sisällöntuotannon tukemiseen. Extranetratkaisuissa keskitymme erityisen huolellisesti sisällön jakamisen ja käyttöoikeuksien hallintaan.

JATKUVAT PALVELUT

 

Sulavan jatkuvat palvelut varmistavat toteutetun ratkaisun laadukkaan käytettävyyden ja kehityksen. Jatkuva palvelu vastaa tietysti kysymyksiin ja pienkehityspyyntöihin sekä auttaa ongelmatilanteissa – mutta katsoo myös kanssasi eteenpäin, kertoo tulevista muutoksista ja auttaa valitsemaan rusinat kehityksen pullasta. 

REFERENSSIT

 HUS

 

Helsingin ja Uudenmaan yliopistollisen sairaalan visiossa sanotaan, että HUSin palvelutuotanto on kilpailukykyistä. Siihen liittyy olennaisesti Office 365 -työkalut ja niiden hallinta, jossa Sulava toimii HUS:n läheisenä kumppanina.

 

LUE LISÄÄ

 Huhtamäki

 

Sulava oli suunnittelemassa ja toteuttamassa Huhtamäki Oyj:lle 6500 toimistotyöntekijää käsittävän siirtymän moderneihin pilvipalveluihin. Yritys on matkalla moderneihin työtapoihin moderneilla välineillä. 

 

LUE LISÄÄ

 HSY

 

Sulava auttoi HSY:tä siirtämään intranetin ja työryhmät Office 365-palveluun.

 

LUE LISÄÄ

 Tapiolan lämpö

 

Tapiolan Lämpö korvasi vanhan intranetin O365 SharePointin moderneilla viestintäsivuilla.

 

LUE LISÄÄ

 Savonlinnan kaupunki

 

Sulava toteutti Savonlinnan kaupungille SharePoint 2010 -pohjaisen intranetin versionnoston ja julkaisun kaupungin koko henkilöstölle.

 

LUE LISÄÄ

 Skaala

 

Sulava toteutti yhteistyössä Skaalan oman väen kanssa SharePoint Online -intranetin ja työryhmätilat keväällä 2016.

 

LUE LISÄÄ

 Sataedu

 

Sataedun intranet uudistettiin SharePoint Online -alustalle.

 

LUE LISÄÄ

 HRAKS

 

Sulava toteutti HRAKS:n uuden Hermes-intranetin SharePoint Online -alustalle alkuvuonna 2017. Oma sisältö ja pienet visuaaliset tuunaukset tekivät Hermeksestä HRAKS:n oman tiedonjako- ja työskentelypaikan.

 

LUE LISÄÄ

 Uudenmaan liitto

 

Sulava toteutti Uudenmaan liiton Helmi-intranetin uudistuksen SharePoint Online -alustalle alkuvuonna 2017.

 

LUE LISÄÄ

 Kuusakoski

 

Vuonna 2013 Kuusakoski siirtyi ensimmäisten isojen suomalaisten yritysten joukossa Office 365 -pilvipalveluun.

 

LUE LISÄÄ

 Veho

 

Liiketoiminnan muurit sortuivat Yammerin ja mobiilisti käytettävän avoimen Intranet -palvelun avulla.

 

LUE LISÄÄ

 MTV & Intranet

 

MTV:ssä haluttiin todella suoraviivainen intranet-toteutus, jossa on yksinkertainen rakenne ja jota on helppo päivittää. Tähän Sulavalla oli ratkaisu.

 

LUE LISÄÄ

 Pistesarjat

 

Sulava toteutti Pistesarjoille intranetin, jonka idea on toimia loogisena osana Office 365-palvelukokonaisuutta.

 

LUE LISÄÄ