Monikanavaisuus juurruttaa toimintatavat organisaatioon


Monikanavaisuus juurruttaa toimintatavat organisaatioonMe Sulavalla ollaan jo miltein kuusi vuotta juurrutettu uusia toimintatapoja lukuisiin organisaatioihin. Itse henkilökohtaisesti olen viettänyt satoja tunteja Skypen päässä, Yammerin ääressä, auditorioissa ja ihmisten työpisteillä kerraten samoja asioita: miten ja miksi viestin Skypellä enkä sähköpostilla, miten ja miksi dokkarit synkronoidaan offline-käyttöä varten ja esimerkiksi miten ja miksi tallennan PowerPointin suoraan jaettuun työtilaan oman C-aseman sijaan.

Kaiken tämän jälkeen voisi kuvitella, että uusien toimintatapojen juurrutukseen olisi tullut keksittyä tehokkaita ja vaivattomia tapoja, joilla viesti menee kerralla perille. Valitettavasti ”loppukäyttäjät” ovat ihmisiä ja ihmiset erilaisia oppijoita. Kuhunkin yksilöön saattaa vedota Office 365:sta ihan eri hyöty, mikä lopulta toimii kimmokkeena uuden opetteluun. Siispä juurrutusta on tarjottava monella rintamalla.

Championit vaikuttavat sisältäpäin

colorful-1325268_1280Sulavan Office 365 -projektien peruskulmakivi on ihanat Championimme, eli asiakasorganisaatiosta tunnistetut henkilöt, jotka oppivat mielellään uusia toimintatapoja ja innostuvat uusista työkaluista. Nämä huipputyypit on tärkeää kouluttaa ensimmäisten joukossa muuttamaan työtapoja tiimeissä sisältäpäin ja ennen kaikkea muistuttamaan uusien toimintatapojen ylläpitämisestä sitten kun projekti on ohi.

Skype tavoittaa tehokkaasti

gallery-view-1Toinen juurrutuksen kulmakivi on Skypellä pidettävät koulutukset, joilla tavoitetaan tehokkaasti kymmeniä, jopa satoja koulutettavia kerralla. Skype tarjoaa loistavan välineen erityisesti lyhyisiin, maksimissaan tunnin pituisiin tietoiskuihin, joissa käydään läpi vaikkapa OneNoten käyttöä – kuitenkaan uusia toimintatapoja unohtamatta. On yhtä tärkeää osata linkittää OneNote-sivu kokouskutsuun kuin ymmärtää miksi näin toimitaan. Kätevän näytön ja videon jakamisen ohella Skype mahdollistaa reaaliaikaiset kysymykset ja vastaukset sekä välittömän palautteen keräämisen.

Läsnäolo innostamiseen ja kinkkisiin tilanteisiin

Vaikka useimmat Sulavan Office 365 -koulutukset toteutetaan eri tavoin virtuaalisesti, on kaksi tapausta, joissa kasvokkainen kohtaaminen on hintansa väärti. Ensimmäinen tapaus on ihmisten innostaminen. Sulavan Office 365 -käyttöönottoihin kuuluu lanseeraustilaisuus, jossa Sulavan valovoimainen konsultti kertoo selkeästi ja innostavasti, mikä pilven myötä mahdollistuu ja tuleman pitää.

Toinen tapaus, jossa läsnäolo on muita kanavia tehokkaampi, on hankalien tapausten ratkominen. Yksi hyväksi koettu käytäntö on esimerkiksi viikottainen Office 356 -klinikka, jossa kinkkiset haasteet käydään läpi kasvotusten. Näin moni, vaikkapa OneDrive-synkronointiin liittyvä asia on selvinnyt muutamassa minuutissa monen päivän meilipallottelun sijaan.

Lisäksi Sulavan juurrutustyökalupakkiin kuuluu mm. videoita ja innovatiivisia viestinnän työkaluja. Näistä lisää torstain (15.9.) webinaarissa – tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Webinaarissa myös mielenkiintoinen asiakastapaus!

 Karoliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.