Näin saat 17 000+ FB-tykkääjää 8 kuukaudessa pienillä resursseilla


Näin saat 17 000+ FB-tykkääjää 8 kuukaudessa pienillä resursseillaTämän blogikirjoituksen otsikko kuulostaa epärealistiselta klikkien kalastelulta. Näin ei kuitenkaan ole. Lue alta kuvaus nimettömänä pysyttelevästä asiakkaastamme, joka seuraavilla toimenpiteillä sai 17 000 Facebook-tykkääjää yrityssivulleen vain 8 kuukaudessa!

Lähtötilanne

Kun aloitimme yhteistyön vuoden 2012 alussa, tavoitteena oli luoda asiakkaalle Facebookiin yrityssivusto ja pienillä resursseilla toteutettava, mahdollisimman vahva läsnäolo sosiaalisessa mediassa. Lähtökohtana oli, ettei nykyistä henkilöstöä saisi kuormittaa enempää – Facebook-toiminnan pitäisi siis perustua pitkälti olemassa olevaan materiaaliin ja nivoutua osaksi nykyisiä prosesseja.

Käytännössä se tarkoitti, että muissa kanavissa julkaistavia tarjouslehtiä, kampanjamateriaalia, tapahtumatietoja ja rekrytointi­‐ilmoituksia hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon. Sulava kehitti näiden pohjalta julkaisusuunnitelman, jossa materiaalien päälle rakennettiin jokin tykkääjiä sitouttava ”juju”. Määrittelimme kolmen tyyppisiä jujuja:

  1. Informoi – päivityksessä on oltava jotain hyödyllistä ja kiinnostavaa
  2. Sitouta – päivityksen on annettava tykkääjille syy vastata
  3. Inspiroi – päivityksen on vedottava tunteisiin positiivisesti

esimerkkejä
Kuvitteellisia esimerkkejä sitouttavista tilapäivityksistä. Kuvan lapsi, maalipurkki ja avokado eivät liity tapaukseen.

Päivitysten punaisena lankana ovat koko vuoden ajan olleet asiakkaan tuotteet, joista on valmiiksi olemassa laadukkaita, hyvännäköisiä kuvia. Kuitenkin tärkeää on olla tuputtamatta tuotteita – sen sijaan tuotteet tuodaan esille mainittujen kolmen jujun kautta, jotka tuottavat tykkääjälle jotain lisäarvoa.

Bonusjujuna numero 4 asiakas järjestää viikottain kilpailun, jossa arvotaan jokin tarjontaan kuuluva tuote. Kilpailut ovat olleet huippusuosittuja ja samalla kiinnostavia tuotteita tuodaan esille niitä varsinaisesti markkinoimatta. Parhaassa tapauksessa sadoista kilpailuun osallistuvista edes joka kymmenes ostaa tuotteen itse mikäli himoittu voitto menee sivusuun.

editorial_calendar
Kaiken a ja o on suunnitella etukäteen, mitä milloinkin julkaistaan ja missä kanavassa.

Menestyksen todellinen salaisuus

Tuhansien tykkääjien takana ei suinkaan ole Sulavan 24/7 Facebookissa päivystävät konsultit, vaan kesän aikana sivuston ylläpito siirrettiin täysin asiakkaan markkinointitiimin vastuulle. Tämän jälkeen olemme lähinnä tarjonneet vain tarvittaessa teknistä tukea.

Uskommekin, että paras tulos sosiaalisessa mediassa saadaan kun työkaluun ja menetelmiin liittyvä tietämys saadaan siirrettyä asiakkaalle, jolla on paras tuntemus omista tuotteistaan ja asiakkaistaan. Kun tilapäivityksistä kuuluu selkeästi läpi asiakkaan personaallinen oma ääni, innostus tuotteita kohtaan siirtyy tykkääjille asti, oli kyseessä sitten iskuporakone tai etelän matka.Karoliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.