Office 2016 tulee, oletko valmis?


Office 2016 tulee, oletko valmis?PresentationSulavan uusi blogisarja käsittelee Officen 2016-version uusia ominaisuuksia. Muut sarjan artikkelit:

Työn tekeminen on mukavaa, varsinkin kun on hyvät välineet. Microsoft kertoi viime viikolla tietotyöläisen tärkeimmän välineen, Office 2016:n viralliseksi julkaisupäiväksi syyskuun 22. päivän. Office 2016 on ollut saatavilla Office 365 -tilaajille jo ennakkoon testattavaksi jo pitkään.

Microsoft väläytti myös Applen julkistustilaisuudessa uutta Officea Apple-laitteilla ja on kehitellyt versiota, jotka hyödyntävät iOS 9:n, Apple Pencilin ja WatchOS 2:n ominaisuuksia. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä iPad Pro + Office 2016 tulee oikeasti tarjoamaan.

Office 2016:n Windows-työpöytäversio sisältää paljon uusia ominaisuuksia, joskaan ei mitään täysin mullistavaa. Uudet ominaisuudet keskittyvät parantamaan työtehokkuutta ja helpottamaan yhteistyötä muiden kanssa, joten siirtyminen 2013-versiosta on loppukäyttäjien näkökulmasta hyvin helppoa. Listaan artikkelissa itseäni eniten hyödyttäviä ominaisuuksia joiden uskon myös auttavan muita.

Word 2016

”Tell me what you want to do” ominaisuus on kätevä lisä, jolla löytää nopeasti oikotien haluttuun ominaisuuteen.

tellme

Yhteistyötä tukevia ominaisuuksia on parannettu esim. Helpommalla samanaikaisella muokkaamisella.

muokkaaminen1

Word 2016 ja muut Office-ohjelmat näyttävät kaikki muokkaajat, sekä myös mitä kohtaa kukin muokkaa.

muokkaaminen2

Outlook 2016

Outlook ohjaa käyttäjää hyödyntämään OneDriveä ja SharePointia, eli tarjoaa dokumentin perinteisen liittämisen sijasta linkin lisäämistä kohteeseen.

outlook1

Clutter on uusi ominaisuus joka siirtää automaattisesti vähemmän tärkeätä sähköpostia Clutter-kansioon. Clutter analysoi sähköpostisi käyttöä ja sen perusteella tulkitsee mitkä sähköpostit luultavasti jätät lukematta tai poistaisit suoraan.

clutter

Excel 2016

Exceliin on tullut paljon tehokäyttäjille suunnattuja parannuksia. Power Query, joka oli ennen oma lisäosansa löytyy nyt suoraan paketista. Uusien ominaisuuksien listalla myös mainitaan PowerPivot, 3D Maps, ennusteet ja monia muita. Tehokäyttäjien uusiin ominaisuuksiin voi tutustua tarkemmin täällä https://blogs.office.com/2015/08/27/whats-new-for-business-analytics-in-excel-2016/

Yhteenvetona voidaan todeta, että Office 2016 tuo jonkin verran uusia ominaisuuksia, mutta tärkeimpänä huomiona on sen saumaton integraatio pilveen. Lisensoinnista lähtien kaikki on suunniteltu tapahtuvan siellä. Mikäli sinä tai yrityksesi ette vielä hyödynnä pilvestä tarjottavia palveluita, nyt viimeistään on sen aika.

Sulava ja Microsoft järjestävät lokakuussa myös seminaarin aiheesta, tervetuloa!

office 2016