Office 365 sisäänkirjautumissivu kuten haluat?


Office 365 sisäänkirjautumissivu kuten haluat?Microsoftin(kin) palveluiden ostaminen pilvestä on-premises-ratkaisujen sijaan yleistyy jatkuvasti. Samalla yrityksen työntekijöille – ja esim. extranet-palveluiden käyttäjille – tarjoillaan Microsoftin vakio-sisäänkirjautumissivu. Sisäänkirjautumissivu näyttäytyy samanlaisena riippumatta siitä, mihin palveluihin olet kirjautumassa.

Sisäänkirjautumissivua voi rajoitetussa määrin muokata mieleisekseen, yrityksen brändin mukaiseksi. Rajoitetussa määrin kahdellakin tavalla, sillä toisaalta mukautusmahdollisuudet ovat rajalliset – mutta olemassa! – ja toisaalta mukautettu sivu ei näy kuin tietyissä tilanteissa. Rajoitukset tiedostaen, mukautuksen vaiva on sen verran pieni, että kyllä se oma logo ja kuva kannattaa sinne kirjautumissivulle vaihtaa.

Oletus:

o365default

Mukautettu (esimerkkinä Onsightin oma kirjautumissivu):

o365custom

Sisäänkirjautumissivua voi mukauttaa yrityksen Office 365-ylläpitäjä. Kirjaudu pääkäyttäjä-tunnuksella sisään sivulla Windows Azure Management Portal. Sieltä Configure-välilehdeltä löytyy kohta Customize branding.

customizebranding

Seuraavaksi voit valita mitä mukautetaan – oletuksena mukautat Default-asetuksia. Voit myös lisätä kielikohtaisia mukautuksia valinnalla Add branding settings for specific language.

selectcustomize

Voit lisätä yrityksen logon, joka tulee Office 365 –logon tilalle, tile-ikonin (joka tosin ei toistaiseksi vielä näy missään, mutta Microsoft lupailee sen tulevan käyttöön myöhemmin), ohjetekstin, kirjautumissivun ison kuvituskuvan sekä sivun taustavärin.

o365customizations

Melko suoraviivainen operaatio, kunhan muistaa vielä tarkistaa, että kuvat noudattelevat ohjeistettuja kokoja, ovat .jpg tai .png –formaatissa ja logo on max. 10kt kokoinen, kuvituskuva max 500kt.

Kun mukautukset on tehty, on aika ihmetellä, missä muutokset oikein näkyvät. Kun henkilö avaa Micrsoft onlinessa olevan palvelun, esim. navigoi suoraan intra- tai extranet-sivuille, kirjautumissivu, jonka selain näyttää, ei olekaan se mukautettu! Sisäänkirjautumispalvelu ei tarkista minkä yrityksen palveluun yrität, vaan antaa kaikille sen yleisen kirjautumissivun. Siitä kun kirjautuu sisään, päätyy suoraan esim. sille extranet-sivulle, jolle oli navigoimassa, kulkematta mukautetun kirjautumissivun kautta.

Käyttäjät voi ohjata kirjautumaan kirjautumissivulla, jonka osoite on tyyppiä https://login.microsoftonline.com/login.srf?whr=yritys.onmicrosoft.com . Tämä ohjaa käyttäjän oletuksena omaan OneDrive for Business –sivustoon, mikäli sellainen on käyttäjätunnuksella käytössä, muutoin käyttäjälle avautuu portal.microsoft.com –sivu.

portal

Kirjautumissivun mukauttaminen on siis jo olemassa ja varsin näppärä tehdä, mutta sen verran on vielä palvelulla kehittymistä, että kirjautumissivu automaattisesti ohjautuisi kyseiselle mukautetulle sivulle, kun ollaan siirtymässä yrityksen O365-sivustolle.

Outlook Web Appille tämä jo toimiikin mutkattomasti, osoitteen ollessa muotoa https://outlook.com/yritys.onmicrosoft.com.Sanna on pitkän linjan Microsoft-osaaja ja taustaltaan kouluttaja. Viime vuosina hän on ollut mukana lukuisissa asiakasprojekteissa konsulttina ja kouluttajana osaamisalueinaan SharePoint, Office 365 ja Dynamics 365.