Office 365 Video – yrityksen oma videopalvelu


Office 365 Video – yrityksen oma videopalveluSharepoint Onlinen tuotantoversion käyttäjille julkaistaan alkuvuodesta maksuton uusi lisäpalvelu: Office 365 Video. Se on yrityksen oma videopalvelu, jonne käyttäjät voivat julkaista videoitaan. Sisältö voidaan jakaa erillisiksi kanaviksi ja käyttöoikeuksia voidaan hallinnoida kanavien mukaan. Kun esimerkiksi talouskatsauskanavalle julkaistut videot ovat kaikkien käyttäjien nähtävillä, jaetaan tuotekehitysvideot pelkästään tuotekehityksen työntekijöille.

SharePoint Onlinessa riittää päivityksiä ja uutta ihmeteltävää.

Apuväline koulutuksiin

Oman kokemukseni mukaan videoita hyödynnetään yrityksissä vielä verrattain vähän, vaikka niiden käyttö voisi hyödyttää huomattavasti niin tiedonvälittämistä kuin koulutustilanteita. Koulutuksissa opitut asiat unohtuvat nopeasti, koska omaksuttua tietoa ei pääse soveltamaan käytännössä. Jos koulutukset löytyisivät videoina yrityksen intranetistä, opittuun voisi tarvittaessa palata. Entä miltä kuulostaisi yrityksen oma toiminnanohjausjärjestelmäkanava, johon pääkäyttäjät tai tehokäyttäjä voisivat julkaista lyhyitä ohjevideoita, kun käyttäjille ilmaantuu uusia haasteita? Samalla vaivalla kuin yksi käyttäjä opastetaan ongelmatilanteessa eteenpäin, syntyisi opetusvideo, jolla muutkin pääsisivät hyödyntämään saman ongelman kohdatessaan.

Dokumentoinnista vähemmän työlästä

Konsulttina dokumentoin paljon erilaisia teknisiä, asiakkaiden ympäristöihin tehtyjä toimenpiteitä. Voisiko tällaisen dokumentin tehdä videona? Samalla asiakkaalle jäisi asennusohje, jos sama operaatio tehdään uudestaan. Dokumentointi koetaan monesti työlääksi työvaiheeksi, mutta videota käyttäen dokumentti syntyisi pienellä vaivalla.

Myynnin hyödyt

Kun myyjä käy uudessa kohteessa ja haluaa nopean arvion tarjoukseen myös tuotannon työntekijöiltä tai kokeneemmalta kollegalta. Avainsana on nopeus. Voisiko tässä hyödyntää videota? Myyjä kuvaa kännykällä videopätkän ja siirtää sen hetkessä muiden kommentoitavaksi.

Jos et pääse paikalle, katso video

Office 365 video

Office 365 video

Yrityksissä järjestään paljon tiedotustilaisuuksia. Jos tapahtumaan ei pääse osallistumaan Lync:llä, voisiko tilaisuuden nauhoittaa ja laittaa kaikkien nähtäville intraan? Tai nauhoittaa Lync:ssä järjestetyn tilaisuuden ja julkaista sen videoportaaliin? Uuden videopalvelun myötä videoiden sisällöstä voidaan myös käydä keskustelua Yammer-syötteessä.

Helppo ja toimiva

Videopalvelu osaa muuntaa videon sopivaksi erilaisille päätelaitteille ja yhteysnopeuksille. Nopealla yhteydellä televisionäytöllä nähdään laadukas videoesitys, mutta palvelun käyttö on mahdollista myös esimerkiksi tabletin tai kännykän käyttäjälle 3G-yhteydellä.
Näytönkaappaamiseen löytyy useita työkaluja, joilla voi helposti nauhoittaa ääntä ja tietokoneen näytöllä tapahtuvia asioita – sekä lisätä videoon jälkeenpäin opastustekstejä, väliotsikoita tai muita esitystä selkiyttäviä elementtejä.
Videon hyödyntäminen on arkipäivää jo kuluttajapuolella. Esimerkkeinä palvelut kuten Youtube ja Vimeo. Löytyisikö myös sinun yrityksestäsi käyttökohteita videolle?