Office ProPlus – uutta Officen jakeluun


Office ProPlus – uutta Officen jakeluunPresentationSulavan uusi blogisarja käsittelee Officen 2016-version uusia ominaisuuksia. 
Blogisarjan muut kirjoitukset:

Office 2016 ilmestyy edelleen perinteisenä asennuspakettina. Kuitenkin Office-sovelluksen ns. pilviversio eli Office 365 ProPlus kasvattaa koko ajan suosiotaan, ja se on nykyään ehdottomasti se suositeltavin tapa lisensoida ja jaella Office-sovellus käyttäjille. Jatkuvasti kehittyvä ProPlus pelaa yhteen muiden Office 365-pilvipalveluiden kanssa, ja ProPlus-lisenssillä voi käyttää Officea viiden työaseman lisäksi myös mobiililaitteissa ja tableteissa (webinaarissa kysytty määrän kasvaminen kymmeneen työasemaan olikin käyttöliittymäbugi).

Loppukäyttäjän näkökulmasta Office-sovelluksessa ei ole havaittavaa eroa näissä kahdessa mallissa, eri perinteisessä ja ProPlus-paketissa. Erot tulevat esille paketin jakelussa ja päivittämisessä:

proplus1

proplus2

2016-version uutuudet

ProPlus-paketoinnissa ei enää virallisesti puhuta versionumeroinnista, kysehän on aina uusimmasta Office-versiosta palveluna. Silti 2016-version yhteydessä tulee ProPlussankin jakeluun tiettyjä muutoksia.

Eniten muuttuu päivitysmalli. Tähän mennessä ProPlussasta on ilmestynyt kuukausittain uusi versio (”build”), jonka muuttuneet bitit sovellus on itse ladannut joko Microsoftin Internet-jakeluverkostosta tai paikalliselta verkkolevyltä. Päivityksen ovat sisältyneet sekä tietoturva- että toiminnallisuuspäivitykset. Vanhat buildit ovat olleet tuettuja kaksitoista kuukautta taaksepäin. Se tarkoittaa myös, että 2016-versioon ProPlussasta on vuosi aikaa siirtyä.

2016-maailmassa kuukausittaisten päivitysten malli on edelleen tarjolla ”current branch”-nimellä. Tarjolle tulee myös toisenlainen malli nimeltään ”Current Branch for Business” (CBB), jossa kuukausittain jaellaan vain tietoturvapäivitykset. Sen lisäksi muutaman kerran vuodessa julkaistaan CBB-paketti jossa on mukana myös toiminnallisuuspäivitykset. Näin suuremmat organisaatiot saavat aiempaa paremmin kontrollin uusien ominaisuuksien julkaisuun, tinkimättä kuitenkaan tietoturvasta. Tulevaa CBB-päivitystä varten julkaistaan myös erillinen First Release Build jolla tulevaa pakettia voi testata etukäteen. CBB tulee oletuspäivitysmalliksi Office 365 -portaalista tehdyille asennuksille. Microsoftin System Center Configuration Manageriin on luvattu oma päivitys, joka tuo siihen sisäänrakennetun tuen ProPlus-päivitysmalin hallintaan.

propluspaivitys

Uutta on myös ProPlussaan luvattu  BITS-tuki, joka helpottaa asennuspakettien latautumista hitaammilla nettiyhteyksillä. Muutoksena jatkossa VL-version kielipaketit eivät ole enää tuettuja, vaan halutut kielet täytyy asentaa ProPlus-asennuksen osana. Vision ja Projectin asennus rinnakkain ProPlussan kanssa tiukentuu, eli niiden pitäisi olla myös 2016-versiota ja pilvilisensoituja. Uutta on myös, että nyt ylläpitäjät pääsevät näkemään tiedot käyttäjien Office-aktivoinneista – tämä on ollut Office 365 -hallintaportaalissa käytössä jo hetken aikaa.

Jos olet ProPlus-käyttäjä, päivitystä kannattaa alkaa suunnittelemaan mahdollisimman pian. First Release -käyttäjät voivat jo ladata uuden ProPlus-version Office 365 -portaalista. Jos ProPlus-asennukset hakevat päivitykset suoraan Internetistä, tarjotaan päivitystä seuraavaan versioon käyttäjille helmikuussa 2016. Jos päivitykset ProPlussaan tulevat levyjaon kautta, voit laittaa 2016-version tarjolle pian – ProPlussan 2013-versio odottaa vielä yhtä päivitystä, jotta päivitys 2016-versioon toimii. Jos vasta harkitset ProPlus-versioon siirtymistä, autamme mielellämme kustannuslaskelmissa sekä asennuksen ja pilotoinnin suunnittelussa.

Lisää tietoa ProPlussan 2016-version jakelusta löydät jatkuvasti päivittyvästä TechNet-artikkelista.

Sulava ja Microsoft järjestävät lokakuussa myös seminaarin aiheesta, tervetuloa!

office 2016